•    
  Actuele planetaire posities
  19-jun-2018, 05:11 UT/GMT
  Zon2753'41"23n25
  Maan124'13"9n50
  Mercurius1250'59"24n47
  Venus610'20"20n40
  Mars851'30"22s01
  Jupiter141'59"r14s57
  Saturnus627'58"r22s25
  Uranus135'52"11n32
  Neptunus1629'33"r6s13
  Pluto2034'15"r21s40
  Ware Knoop631'37"18n38
  Cheiron218'40"4n08
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Dewey Follett Bartlett [Adb], geboren op 28 maart 1919
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Ram, Maan in Waterman *Ascendant Leeuw, Zon in het Negende Huis *Neptunus Conjunct Ascendant *Saturnus in het Tweede Huis *Maan in het Achtste Huis *Zon in het Negende Huis *Venus in het Tiende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 28 maart 1919 om 13:15 in Marietta OH, Alaska.

Uw zonneteken is Ram. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Leeuw en uw Maan staat in Waterman.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Ram, Maan in Waterman

U bent geboren met de Zon in Ram en de Maan in Waterman. Dat is een geweldige combinatie. Het geeft u charme, originaliteit en spontaniteit. Excentrieke en onorthodoxe onderwerpen fascineren u.

U maakt gemakkelijk vrienden en staat altijd open voor vrijzinnige ideeën. U bent een geboren humanist en u lijkt een klassieke aanleg te hebben voor voorspellingen en andere miraculeuze zaken.

Als positief en helder denkend mens neemt u als vanzelfsprekend de leiding in elke onderneming. Uw overtuigingskracht roept echter tegenreacties op. Maar u weet altijd precies de juiste dosis humor te bewaren, waardoor u zelden een slecht humeur hebt. Dat is een van uw aantrekkelijkste eigenschappen.

Uw kern staat onder invloed van Zon in Ram, waardoor u uiteindelijk op een leidende positie zult belanden. Door de stand van de Maan neigt u ongetwijfeld naar een ongebruikelijke aanpak. Deze aspecten van uw persoonlijkheid verzekeren u van succes en populariteit in het leven. Maar probeert u te vermijden om uw kijk aan anderen op te dringen, al is dat volgens u voor hun eigen bestwil.

De beste manier om de balans in uzelf te vinden is door te realiseren dat pogingen om uw omgeving te verbeteren altijd het tegengestelde effect oproepen.

naar boven

Ascendant Leeuw, Zon in het Negende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Leeuw aan de horizon. De Zon is heerser van dit teken en staat in het negende huis.

Mensen met ascendant Leeuw lijken een bepaalde flair te hebben, zij stralen waardigheid of iets koninklijks uit. Uw leven zal in vele opzichten worden beïnvloed door beslissingen die u op basis van trots of verlangen naar macht en autoriteit neemt, want u wilt anderen overtuigen van uw moed.

U hebt een hartelijke, open en krachtige houding. De gebeurtenissen in uw leven volgen elkaar snel op. U krijgt volop kansen en belandt in allerlei omstandigheden omdat u graag van alles regelt. U neemt vaak het initiatief opdat u de touwtjes in handen hebt. Vergeet niet dat overdreven impulsen het gevaar van mislukking en toestanden meebrengt. Over het algemeen wordt u gezien als een aimabel, oprecht en hartelijk mens, met veel trots en gevoeligheid. Egocentrisch gedrag is de tol van geboren worden met een ascendant Leeuw. Een ander aspect van dit dierenriemteken kan zijn dat u overloopt van passie en seksuele verlangens. Maar dit teken staat vooral voor een enorme dosis vitaliteit, goede fysieke vormen en een sterk, gezond gestel.

Wilskracht is karakteristiek voor uw persoonlijkheid. U grijpt begeesterd en vastberaden uw kansen en zet zowel uw verstand als uw emoties in om te slagen. U straalt veel zelfvertrouwen uit en brengt uw ideeën met zoveel overtuiging dat het lijkt alsof niets uw succes in de weg staat.

Het zou soms beter zijn als u niet zo frank en vrij zou overkomen en niet van iedereen zou verwachten dat zij hetzelfde doen en voelen als u.

Leeuw staat garant voor zeer oprechte en affectieve relaties waarin u geluk wilt brengen en uw geliefde vrijgevig met warmte overlaadt. In seksuele relaties komt u vrolijk, sterk, speels en zelfs een beetje onschuldig over.

U kunt beter leiding geven dan ondergeschikt zijn.

Adverteren
U bent op een bepaalde manier een dromer, een idealist, die met name graag over de toekomst fantaseert. Uw denkwijze is creatief, serieus en vol zelfvertrouwen, dus doortastend. Onderzoek in wetenschappelijke sferen, waarin uw oordeel absoluut objectief en helder moet zijn, past bij u. In een bepaalde periode van uw bestaan, hoogstwaarschijnlijk op middelbare leeftijd, zult u veel succes hebben in religie of wetgeving of andere activiteiten waarbij een complexe mentale probleemstelling komt kijken. U zou veel moeten reizen, want juist in het buitenland kunt u succesvol zijn.

naar boven

Neptunus Conjunct Ascendant

De conjunctie van Neptunus op de Ascendant geeft aan dat u zeer sensitief bent en wellicht spiritueel begaafd. Uw grip op de echte wereld is losjes tot wankel, u moet meer houvast zoeken.

U bent fysiek gevoelig voor het maatschappelijke onrecht dat u waarneemt, het kan u letterlijk ziek maken. Omdat uw omgeving zo veel effect op u heeft, moet u proberen om negativiteit te weren.

U staat klaar voor onderdrukten en emotioneel verstoorden en bent vergevingsgezind naar degenen die buiten hun schuld aan de zelfkant staan.

U maakt uzelf druk over dingen waaraan u niets kunt doen. Door schuldgevoelens krijgt u de neiging uzelf terug te trekken in een wereld die vrij is van verantwoordelijkheid.

Ga om met mensen die met beide benen op de grond staan, dat zijn goede tegenhangers voor uw oeverloos instabiele temperament. Er is grote behoefte aan uw sympathieke medeleven, dus het heeft geen zin u af te wenden van mensen die uw hulp kunnen gebruiken.

naar boven

Saturnus in het Tweede Huis

Saturnus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is niet zo'n gunstige astrologische combinatie voor de financiële gang van zaken in uw bestaan.

Het kan u moeite kosten om een relatief goede positie te handhaven omdat u met financiële beperkingen kampt. Ook kan het zijn dat u geldzaken veel te serieus neemt en uzelf er vaak te druk over maakt.

Zwaar, verantwoordelijk werk dat u vol overgave doet, levert u wellicht financieel weinig op, maar het sterkt wel uw trots en waardering van andere zaken. Raak daarom niet ontmoedigd. Saturnus biedt meestal een vrij constante financiële status op latere leeftijd.

Wanneer u plezier krijgt in de zakelijke kanten en daarin wat losser wordt, zal uw leven zeker een wending krijgen.

NB: Saturnus staat technisch gezien op de grens van huis 1 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 2.

naar boven

Maan in het Achtste Huis

De Maan staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Omdat de Maan intens zoekend en gevoelig is, zult u merken dat u een groeiende belangstelling krijgt voor seksuele aangelegenheden. Bovennatuurlijk en spiritueel onderzoek zullen sterke gevoelens oproepen over de mogelijkheid van een leven na de dood.

Op een bepaald punt in uw leven bestaat de kans dat u van vrouwelijke familieleden of familie van de kant van uw moeder erft.

Adverteren
naar boven

Zon in het Negende Huis

De Zon staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft aan dat u sterk wordt aangetrokken door denken op hoog niveau en door studie. De wetenschap en andere culturen zijn voor u een bron van inspiratie. Door te avonturieren, beredeneren en filosoferen baant u zich een weg door het bestaan.

U ontwikkelt zich door uw verstand te gebruiken. Uw ontdekkingstocht is uit op creativiteit en zelfexpressie en u geeft uw kennis graag door aan anderen.

U hebt een scherpe geest en dat maakt u moedig, zelfverzekerd en intens filosofisch en humanistisch.

U slaagt in het leven, met name door interessegebieden zoals rechten, religie en wellicht het buitenland.

naar boven

Venus in het Tiende Huis

Venus staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop.

U komt op de buitenwereld over als een harmonieus persoon met een scherp oog voor schoonheid. U bent gericht op artistieke activiteiten en dol op mooie dingen. U hebt alles in huis om succesvol te zijn in het leven, vooral als u zich kunstzinnig of muzikaal manifesteert.

Uw succes zal gebaseerd zijn op gedrevenheid en inzet. Door uw talenten en mogelijkheden, in combinatie met uw intelligente aanpak hebt u een uitstekende naam.

De kans dat u zich sociaal onderscheidt, een uistekende reputatie opbouwt en financieel succes boekt in uw leven is heel groot.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Dewey Follett Bartlett [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 28 maart 1919 kloktijd: 13:15
in Marietta OH, USA U.T: 18:15
81w27, 39n24 sterrentijd: 01:09:38

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Ram 7°00'53 in huis 9 direct
Maan Waterman 24°24'10 in huis 8 direct
Mercurius Ram 22°09'21 in huis 10 stationair (R)
Venus Stier 6°27'05 in huis 10 direct
Mars Ram 16°51'48 eind van huis 9 direct
Jupiter Kreeft 6°50'31 in huis 12 direct
Saturnus Leeuw 21°56'53 eind van huis 1 retrograde
Uranus Waterman 29°50'29 in huis 8 direct
Neptunus Leeuw 6°38'22 in huis 1 retrograde
Pluto Kreeft 4°33'52 in huis 12 direct
Maanskn.(t) Boogschutter 5°42'41 in huis 5 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Leeuw 2°13'14
2de huis Leeuw 22°52'48
3de huis Maagd 17°45'20
Imum Coeli Weegschaal 18°52'14
5de huis Schorpioen 25°15'34
6de huis Steenbok 1°12'43
Descendant Waterman 2°13'14
8ste huis Waterman 22°52'48
9de huis Vissen 17°45'20
Medium Coeli Ram 18°52'14
11de huis Stier 25°15'34
12de huis Kreeft 1°12'43

Majeure aspecten
Zon Vierkant Jupiter 0°10
Zon Driehoek Neptunus 0°23
Zon Vierkant Pluto 2°27
Zon Driehoek Ascendant 4°48
Maan Sextiel Mercurius 2°15
Maan Sextiel Mars 7°32
Maan Oppositie Saturnus 2°27
Maan Conjunct Uranus 5°26
Mercurius Conjunct Mars 5°18
Mercurius Driehoek Saturnus 0°12
Venus Sextiel Jupiter 0°23
Venus Vierkant Neptunus 0°11
Venus Sextiel Pluto 1°53
Venus Vierkant Ascendant 4°14
Mars Driehoek Saturnus 5°05
Jupiter Conjunct Pluto 2°17
Uranus Driehoek Pluto 4°43
Uranus Inconjunct Ascendant 2°23
Neptunus Conjunct Ascendant 4°25
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - FAQ - Forum - Contact Astrodienst - Privacybeleid - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap