•    
  Actuele planetaire posities
  22-maa-2018, 14:27 UT/GMT
  Zon154'42"0n46
  Maan511'44"16n27
  Mercurius1653'48"9n38
  Venus1922'39"6n49
  Mars247'48"23s32
  Jupiter2256'26"r17s19
  Saturnus834'36"22s17
  Uranus2658'31"9n54
  Neptunus1436'33"6s54
  Pluto212'57"21s27
  Ware Knoop1345'14"r16n42
  Cheiron2831' 3"2n33
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Edith Stein [Adb], geboren op 12 oktober 1891
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Waterman *Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Vijfde Huis *Zon in het Vijfde Huis *Saturnus in het Vijfde Huis *Venus in het Zesde Huis *Maan in het Tiende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: vrouwelijk, geboren op 12 oktober 1891 om 19:30 in Breslau, Poland.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Tweelingen en uw Maan staat in Waterman.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Waterman

Deze astrologische stand geeft u een zonnig karakter. Omdat u innerlijke rust hebt, gaan uw gedachten uit naar begrip voor de hele mensheid.

U bent een uitgesproken humanist. Gelijkheid, vrijheid, broederschap is voor u niet zomaar een gezegde, maar uw lijfspreuk. U hebt een hekel aan vertoon, gekunsteldheid en privileges. U houdt van alles wat bescheiden, eenvoudig en natuurlijk is in het leven. Over het algemeen bent u een uiterst goed uitgebalanceerd individu. U hebt waarschijnlijk een gelukkige jeugd gehad en als resultaat knoopt u vele gezonde relaties aan. In de liefde bent u als een tuinman die vol toewijding gehoor geeft aan de verlangens van uw geliefde partner.

naar boven

Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Vijfde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Tweelingen aan de horizon. De heerser Mercurius staat in het vijfde huis.

Het rijzende teken en de stand van diens heerser geeft algemene informatie over de loop van het leven en is een aanvulling op de gegevens die uw temperament beschrijven, zoals eerder vermeld in de analyse van de Zon-Maan combinatie.

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem en de belangrijkste invloeden die het geeft in het leven zijn: intellectueel actief, sociaal, speels, dualistisch, constante twijfels over mentale concepten en academische interesse.

Mensen met ascendant Tweelingen zijn open, elegant, beweeglijk, expressief en tonen veel mimiek. Veelal is literair talent aanwezig, bent u handig en ambachtelijk bedreven, snel, veelzijdig, gewiekst, inventief en zeer nieuwsgierig en subtiel.

Een Tweelingenascendant onderscheidt zich door een expressieve spreek- en schrijfstijl, een druk dagelijks bestaan en voortdurend gebrek aan vastberadenheid en besluitvaardigheid. Met een Tweelingenascendant kunt u geaarzel compenseren door snel te denken.

Uw kijk is vriendelijk en goedgeefs (binnen bepaalde perken) maar niet altijd even doortastend, door twijfels en gedraal. U kunt het ver schoppen in uw leven met uw mentale aanleg.

U staat open voor velerlei dingen en bent joviaal en zelfrelativerend, al zult u door sommigen voor gek worden versleten. Leer uzelf beheersen wat betreft zinloze discussies en argumenten want dat zijn vaak uw ergste vijanden.

Om succes te bereiken zou u uw literaire en wetenschappelijke interesse kunnen uitdiepen en uw briljante verstand vrij spel geven, wanneer dat nodig is. Richt uw beweeglijke aard op schrijven, reizen, communicatie en analyse van de mens. Dat zijn de gebieden waarop u op uw best bent.

Adverteren
Mercurius, die uw houding bepaalt, staat in het vijfde huis. De klassieke betekenis van deze stand is dat de loop van uw leven sterk verbonden is en wordt beïnvloed door plezierige zaken, creatieve connecties, gokken, spel en romantische gevoelens.

Specifiek gezien brengt Mercurius een bepaalde onrust op seksueel gebied en geeft het aan dat uw verstandelijke neigingen worden gekleurd door emotionele, dualistische, egogerichte aangelegenheden.

Kortom, uw leven draait enerzijds om het onderwerp van uw romantische inborst, terwijl uw geest zich wil buigen over uw creatieve omstandigheden.

naar boven

Zon in het Vijfde Huis

De Zon staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een veelbetekenende stand voor de Zon.

U maakt grootse ontwikkelingen door en hebt met toenemende kracht behoefte om te laten zien wie u bent en wat u kunt. U bent gericht op succes; in ondernemingen, zaken, investeringen, sociaal gezien en wat creativiteit en vertier betreft. Uw liefdesleven lijkt bruisend te zijn en u zult vele zinvolle, emotionele verbintenissen aangaan. In de liefde straalt u waardigheid en een bepaald zelfvertrouwen uit.

Uw bent uitermate trots en, door uw emotionele aard, snel geraakt. U bent al gauw gekwetst als uw banden en unieke positie in de liefde worden bedreigd. U kunt uiterst nobel en vergevingsgezind zijn naar uw geliefde en toont veel positieve kwaliteiten zoals uw bescherming en kracht.

naar boven

Saturnus in het Vijfde Huis

Saturnus staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Door omstandigheden moet u zich gedwee en geduldig opstellen in uw liefdesaffaires, waarschijnlijk door obstakels tussen u en uw geliefde.

Het is mogelijk dat die obstakels u streng of onzeker maken op dit gebied, tenzij u uw temperament onder controle hebt. Bezie deze materie in het licht van spirituele oorzaken en gevolgen. Wellicht moet u leren om stevig in uw schoenen te blijven staan in romantische zaken.

Het devies is voorzichtig te zijn, ook in zakelijke investeringen en u niet in te laten met toestanden waaraan risico's zijn verbonden.

Doe uw best om veel ervaring in de liefde op te doen zodat u leert communiceren en overtuigend overkomt op dit vlak. Wees oprecht naar uzelf. Heimelijk verlangt u naar romantiek en creatieve expressie, maar kennelijk bent u faalangstig, ook in het contact met mensen. Openheid en vertrouwen in uw geliefden en uw eigen creativiteit kan de weg zijn die u moet volgen.

naar boven

Venus in het Zesde Huis

Venus staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Prijst u zichzelf maar gelukkig. Uw gezondheid zal uw hele leven uitstekend zijn en als u al iets krijgt, bent u in staat om heel snel weer te genezen.

Door uw manier van omgaan met mensen op de werkvloer kunt u op meerdere vlakken winst boeken. Uw houding ten opzichte van werk is positief, u hebt er plezier in. U bent geen harde werker, integendeel, u bent zelfs een beetje gemakzuchtig. Door het lot belandt u in situaties waarin u werkt voor zeer aardige, aantrekkelijke mensen, wellicht in artistieke kringen. Daaruit lijken ongetwijfeld liefdesaffaires voort te komen.

naar boven

Maan in het Tiende Huis

De Maan staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft onder andere aan dat u uiterst flexibel bent en op maatschappelijk gebied een groot aanpassingsvermogen hebt. Wat uw ambities verder ook zijn, het lot lijkt te bepalen dat u in situaties belandt die met publiek te maken hebben.

Er komt een moment dat u in de publieke belangstelling staat. Houd rekening met het feit dat de Maan in deze stand weliswaar succes geeft, maar niet van blijvende aard. Uw successen zijn wisselend.

U hebt fantasie en spreekt tot de verbeelding. Daarbij hebt u aspiraties en doorzettingsvermogen, waardoor u uw doel steeds weet te bereiken. Mensen zien u als iemand met gevoel, die zich niet verstandelijk laat leiden. Toch probeert u uw impulsen met logica te doorgronden. Wanneer u op professioneel gebied uw emotionele aanleg kunt uiten, bent u in uw element. Onbewust bent u zeer ambitieus.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Edith Stein [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 12 oktober 1891 kloktijd: 19:30
in Breslau, POL U.T: 18:22
17e00, 51n06 sterrentijd: 20:54:08

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 19°08'12 in huis 5 direct
Maan Waterman 12°16'22 in huis 10 direct
Mercurius Weegschaal 8°18'14 in huis 5 direct
Venus Weegschaal 25°29'24 in huis 6 direct
Mars Maagd 24°10'35 in huis 5 direct
Jupiter Vissen 8°55'50 in huis 11 retrograde
Saturnus Maagd 24°01'25 in huis 5 direct
Uranus Schorpioen 0°58'02 in huis 6 direct
Neptunus Tweelingen 8°48'46 in huis 12 retrograde
Pluto Tweelingen 8°39'21 in huis 12 retrograde
Maanskn.(t) Stier 26°51'18 in huis 12 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Tweelingen 15°59'50
2de huis Kreeft 4°42'07
3de huis Kreeft 21°38'43
Imum Coeli Leeuw 11°04'35
5de huis Maagd 8°21'46
6de huis Weegschaal 22°36'46
Descendant Boogschutter 15°59'50
8ste huis Steenbok 4°42'07
9de huis Steenbok 21°38'43
Medium Coeli Waterman 11°04'35
11de huis Vissen 8°21'46
12de huis Ram 22°36'46

Majeure aspecten
Zon Driehoek Maan 6°52
Zon Conjunct Venus 6°21
Zon Driehoek Ascendant 3°08
Maan Driehoek Mercurius 3°58
Maan Driehoek Neptunus 3°28
Maan Driehoek Pluto 3°37
Maan Driehoek Ascendant 3°43
Mercurius Inconjunct Jupiter 0°38
Mercurius Driehoek Neptunus 0°31
Mercurius Driehoek Pluto 0°21
Venus Conjunct Uranus 5°29
Mars Conjunct Saturnus 0°09
Jupiter Vierkant Neptunus 0°07
Jupiter Vierkant Pluto 0°16
Neptunus Conjunct Pluto 0°09
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst