•    
  Actuele planetaire posities
  26-mei-2018, 06:45 UT/GMT
  Zon459'11"21n08
  Maan2616'38"5s31
  Mercurius2226'14"17n17
  Venus82' 0"24n57
  Mars337'29"21s48
  Jupiter1613'39"r15s30
  Saturnus81'44"r22s19
  Uranus032'55"11n10
  Neptunus1620'22"6s16
  Pluto211'22"r21s33
  Ware Knoop87'30"r18n14
  Cheiron144'42"3n52
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Frank W. Hyde [Adb], geboren op 10 maart 1909
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Vissen, Maan in Schorpioen *Ascendant in Schorpioen, Mars in het Tweede Huis *Venus in het Derde Huis *Zon in het Vierde Huis *Saturnus in het Vierde Huis *Maan in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 10 maart 1909 om 23:50 in Southend-On-Sea, England.

Uw zonneteken is Vissen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Schorpioen en uw Maan staat ook in Schorpioen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Vissen, Maan in Schorpioen

U laat soms een felle, zelfzuchtige kant zien, terwijl men u meestal heel flexibel inschat. U bent innerlijk gevoelig en ontvankelijk, maar u hebt een gecompliceerde, defensieve houding ontwikkeld. U bent ambitieus en hebt de nodige energie om succesvol te zijn, als alles meewerkt. Door uw vatbare, gevoelige inborst wordt u vaak misleid. U kunt daardoor in situaties belanden en u met activiteiten inlaten die u achteraf onmogelijk kunt verantwoorden. De sleutel tot een harmonieus bestaan ligt in gericht gebruik van uw energie en deze niet onrealistisch verspillen. U hebt talent voor onderzoek en kunt dat wellicht gebruiken om uw eigen psyche uit te pluizen en begrip voor uzelf te krijgen.

naar boven

Ascendant in Schorpioen, Mars in het Tweede Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Schorpioen aan de horizon. De heerser Mars staat in het tweede huis.

Uw leven wordt gekenmerkt door uw sluwe, ondoorgrondelijke, tegendraadse, slimme en gereserveerde houding. U bent een raadsel, dus met deze eigenschappen kan het in uw leven niet zo best of juist heel voorspoedig aflopen. Welk type Schorpioen bent u? Er zijn globaal twee types. De extreem emotionele, die sterk gericht is op de buitenissige aspecten van aardse relaties, of de uiterst mystieke, die zich bezighoudt met spiritualiteit.

U bent iemand van extremen, uiterst gevoelig en uit op intense verbondenheid. U hebt interesse in occulte zaken of bovenaardse fenomenen. U bent innerlijk zeer actief verwikkeld in een psychologisch gevecht tussen positieve en negatieve polen, die van bevestigen en bevredigen, of verwerpen en onderdrukken. Uw gevoelens zijn zeer intens en blijven hartstochtelijk gericht op degene van wie u houdt, tot het voorbij is. Ook als u een hekel hebt aan iemand blijft u zeer hardnekkig in negatieve gevoelens hangen. Maar er is hoop. Welk type Schorpioen u ook bent, diep van binnen verlangt u naar psychologische groei, herstel en transformatie.

Er komt een moment in uw leven, na een dramatische gebeurtenis die u intens raakt, dat u volkomen verandert van levensdoel en houding. De intensiteit en diepgang van uw passies blijft echter onveranderd. U hebt de neiging op een duistere en broeierige wijze uw aanpak te plannen, zonder dat u anderen laat weten wat uw stemming of exacte gevoelens zijn. Seksueel gezien bent u hartstochtelijk en sterk verbonden.

Probeer uw hartstocht in toom te houden en wees niet zo fel naar anderen. Zet uw wilskracht en sterke karakter in voor positieve zaken en goede doelen.

Geneeskunde, medicijnen of zelfs operaties hebben aantrekkingskracht op u. Onderzoek in het algemeen en ergens diep induiken past bij u, daar kunt u in uitblinken.

Adverteren
Deze positie geeft een bestaan aan waarin veel strijd moet worden geleverd om welvaart en voldoende inkomen te vergaren. U bent assertief en strijdlustig van aard en doet uiterst inventief zaken. U zet met plezier nieuwe ondernemingen op, vooral hele unieke. U kunt sterk emotioneel reageren wanneer u wordt geschaad, vooral als de boosdoener u zakelijk voorbij wil streven. Maar normaalgesproken bent u een uitstekende zakenpartner en een dynamische ondernemer.

Geld verdienen gaat u weliswaar goed af, maar u hebt de neiging het net zo snel weer uit te geven. Wees uiterst voorzichtig, want radicale acties en roekeloze investeringen kunnen drastische gevolgen hebben, met name op financieel gebied.

naar boven

Venus in het Derde Huis

Venus staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. U bent zeer geïnteresseerd in creativiteit en artistieke communicatie. Uw eigen woorden worden omfloerst door smaak, stijl en afwegingen. Uw gedachtegang staat open voor de vibraties die de natuur uitademt en de verfijnde kennis van menselijke aangelegenheden. Venus op deze locatie belooft plezierige en vriendelijke betrekkingen met familieleden. U communiceert sympathiek, levendig en aantrekkelijk.

De sleutel tot meer balans tussen uw mentale en emotionele systeem ligt in de verdieping van persoonlijke relaties. Keer uzelf eens wat vaker naar binnen, om de wereld beter te leren begrijpen middels uw zelfkennis.

naar boven

Zon in het Vierde Huis

De Zon staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een indicatie dat uw naam, achtergrond, familie- en huiselijke zaken uitermate belangrijk zijn in uw bestaan.

De Zon geeft eer, trots en roem aan alles wat onder diens invloed staat. Maar met deze stand is het probleem dat u echt succes pas op latere leeftijd bereikt. U bent waarschijnlijk zeer gehecht aan een van uw ouders.

U wenst de leiding in huis te hebben en hecht enorm veel waarde aan privacy.

Naarmate uw leven zich ontwikkelt, zal uw inzicht verdiepen en verbindt u uw identiteit aan een bepaalde afkomst of achtergrond. Bestudeer dit. Op die manier ontdekt u wellicht de aard van de spirituele missie die het lot u heeft opgelegd.

naar boven

Saturnus in het Vierde Huis

Saturnus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u wellicht het gevoel hebt dat bepaalde plichtplegingen of ervaringen in uw jonge jaren niet strookten met uw innerlijke, emotionele behoeftes. Het gevolg daarvan was dat u zich gefrustreerd en onbegrepen voelde. Dat kan geleid hebben tot een bepaalde angst of wantrouwen naar de wereld, die niet bevorderlijk is voor succesvolle sociale relaties en communicatie.

Dit hoeft niet zonder meer het geval te zijn. Al hebt u wellicht het gevoel dat uw persoonlijke ruimte beperkt is, toch kan Saturnus u hier begrip geven voor hetgeen deze emoties veroorzaakt. U hebt de aanleg om veel te leren over uw innerlijke roerselen en over wat u nodig hebt om emotionele veiligheid te voelen. Neemt u de uitdagingen van Saturnus aan, dan leert u langzaam maar zeker dingen te doen en te laten volgens uw eigen wensen. U hoeft dan enkel gehoor te geven aan uw innerlijke verplichtingen en verantwoordelijkheden.

naar boven

Maan in het Elfde Huis

De Maan staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop. U bent iemand met veel vrienden en kennissen, die u in allerlei kringen leert kennen. U kunt vriendschappen sluiten in de hoogste kringen en in de lagere sociale regionen.

Deze stand verhoogt daarbij de kans op een bevredigend gezinsleven met een eigenzinnig, vriendelijk karakter. U woont wellicht op een unieke locatie, waar uw huis openstaat voor iedereen ondanks uw vrijheidslievende inborst en behoefte aan privacy.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Frank W. Hyde [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 10 maart 1909 kloktijd: 23:50
in Southend-On-Sea, ENG (UK) U.T: 23:50
0e43, 51n33 sterrentijd: 11:04:53

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Vissen 19°46'48 in huis 4 direct
Maan Schorpioen 2°05'15 in huis 11 direct
Mercurius Waterman 22°23'17 in huis 3 direct
Venus Vissen 7°20'49 in huis 3 direct
Mars Steenbok 9°59'53 in huis 2 direct
Jupiter Maagd 8°15'31 in huis 9 retrograde
Saturnus Ram 10°08'45 in huis 4 direct
Uranus Steenbok 20°12'25 in huis 2 direct
Neptunus Kreeft 14°22'16 in huis 8 retrograde
Pluto Tweelingen 23°48'15 eind van huis 7 stationair (D)
Maanskn.(t) Tweelingen 21°04'44 in huis 7 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Schorpioen 23°27'37
2de huis Boogschutter 24°44'20
3de huis Waterman 5°19'15
Imum Coeli Vissen 15°02'05
5de huis Ram 14°55'15
6de huis Stier 6°36'29
Descendant Stier 23°27'37
8ste huis Tweelingen 24°44'20
9de huis Leeuw 5°19'15
Medium Coeli Maagd 15°02'05
11de huis Weegschaal 14°55'15
12de huis Schorpioen 6°36'29

Majeure aspecten
Zon Sextiel Uranus 0°26
Zon Driehoek Neptunus 5°25
Zon Vierkant Pluto 4°01
Zon Driehoek Ascendant 3°41
Maan Driehoek Venus 5°16
Maan Sextiel Mars 7°55
Maan Sextiel Jupiter 6°10
Mercurius Driehoek Pluto 1°25
Mercurius Vierkant Ascendant 1°04
Venus Sextiel Mars 2°39
Venus Oppositie Jupiter 0°55
Mars Driehoek Jupiter 1°44
Mars Vierkant Saturnus 0°09
Mars Oppositie Neptunus 4°22
Jupiter Inconjunct Saturnus 1°53
Saturnus Vierkant Neptunus 4°14
Uranus Oppositie Neptunus 5°50
Uranus Sextiel Ascendant 3°15
Pluto Inconjunct Ascendant 0°21
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst