•    
  Actuele planetaire posities
  23-maa-2018, 15:25 UT/GMT
  Zon256'39"1n10
  Maan1945'32"18n54
  Mercurius1652'55"r9n43
  Venus2039'52"7n20
  Mars323' 5"23s32
  Jupiter2253'44"r17s18
  Saturnus837'13"22s17
  Uranus271'51"9n55
  Neptunus1438'50"6s53
  Pluto213'53"21s27
  Ware Knoop1342'18"r16n43
  Cheiron2834'46"2n34
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Johannes Kepler [Adb], geboren op 27 december 1571
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Steenbok, Maan in Tweelingen *Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Zevende Huis *Neptunus Conjunct Ascendant *Saturnus in het Zesde Huis *Zon in het Achtste Huis *Venus in het Achtste Huis *Maan in het Twaalfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 27 december 1571 jul. om 14:37 in Weil der Stadt, Germany.

Uw zonneteken is Steenbok. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Tweelingen en uw Maan staat ook in Tweelingen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Steenbok, Maan in Tweelingen

Deze combinatie staat voor een redelijk uitgebalanceerde persoonlijkheid. U bent een studiebol en introvert ingesteld. U bespreekt uw gedachten echter wel met anderen. De voor u meest aantrekkelijke beroepen spelen zich af in de reiswereld of in een bepaalde vorm van intellectueel werk. Uw denkproces is logisch en gestructureerd en uw verstand is weliswaar methodisch, maar niet bijzonder diepzinnig. In de liefde bent u expressief, maar emotioneel weer niet zo intens. U blijft loyaal, want in overeenstemming met uw aard bent u vriendelijk en dienstbaar. De sleutel tot balans in uw leven ligt in uzelf de kans geven om op volle kracht te ondernemen, te communiceren en in beweging te zijn.

naar boven

Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Zevende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Tweelingen aan de horizon. De heerser Mercurius staat in het zevende huis.

Het rijzende teken en de stand van diens heerser geeft algemene informatie over de loop van het leven en is een aanvulling op de gegevens die uw temperament beschrijven, zoals eerder vermeld in de analyse van de Zon-Maan combinatie.

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem en de belangrijkste invloeden die het geeft in het leven zijn: intellectueel actief, sociaal, speels, dualistisch, constante twijfels over mentale concepten en academische interesse.

Mensen met ascendant Tweelingen zijn open, elegant, beweeglijk, expressief en tonen veel mimiek. Veelal is literair talent aanwezig, bent u handig en ambachtelijk bedreven, snel, veelzijdig, gewiekst, inventief en zeer nieuwsgierig en subtiel.

Een Tweelingenascendant onderscheidt zich door een expressieve spreek- en schrijfstijl, een druk dagelijks bestaan en voortdurend gebrek aan vastberadenheid en besluitvaardigheid. Met een Tweelingenascendant kunt u geaarzel compenseren door snel te denken.

Uw kijk is vriendelijk en goedgeefs (binnen bepaalde perken) maar niet altijd even doortastend, door twijfels en gedraal. U kunt het ver schoppen in uw leven met uw mentale aanleg.

U staat open voor velerlei dingen en bent joviaal en zelfrelativerend, al zult u door sommigen voor gek worden versleten. Leer uzelf beheersen wat betreft zinloze discussies en argumenten want dat zijn vaak uw ergste vijanden.

Om succes te bereiken zou u uw literaire en wetenschappelijke interesse kunnen uitdiepen en uw briljante verstand vrij spel geven, wanneer dat nodig is. Richt uw beweeglijke aard op schrijven, reizen, communicatie en analyse van de mens. Dat zijn de gebieden waarop u op uw best bent.

Adverteren
Mercurius, die uw houding bepaalt, staat in het zevende huis, dat van huwelijk en partnerschap. Dit huis geeft subjectiviteit aan ten opzichte van objectieve ideeën. Uw leven wordt sterk beïnvloed door uw omgang met anderen en past zich aan op basis van niet egoïstische factoren. Mercurius als de heerser van uw horoscoop in het zevende huis staat voor vele verbintenissen en menselijke relaties, commercieel of anders. U valt voor communicatieve partners, die intelligent zijn maar soms ook onbetrouwbaar door een dualistische nieuwsgierigheid. Wees zelf zo duidelijk mogelijk over uw intenties. Eis van anderen een gelijkwaardige behandeling, zodat misverstanden en onnodige ellende worden voorkomen.

naar boven

Neptunus Conjunct Ascendant

De conjunctie van Neptunus op de Ascendant geeft aan dat u zeer sensitief bent en wellicht spiritueel begaafd. Uw grip op de echte wereld is losjes tot wankel, u moet meer houvast zoeken.

U bent fysiek gevoelig voor het maatschappelijke onrecht dat u waarneemt, het kan u letterlijk ziek maken. Omdat uw omgeving zo veel effect op u heeft, moet u proberen om negativiteit te weren.

U staat klaar voor onderdrukten en emotioneel verstoorden en bent vergevingsgezind naar degenen die buiten hun schuld aan de zelfkant staan.

U maakt uzelf druk over dingen waaraan u niets kunt doen. Door schuldgevoelens krijgt u de neiging uzelf terug te trekken in een wereld die vrij is van verantwoordelijkheid.

Ga om met mensen die met beide benen op de grond staan, dat zijn goede tegenhangers voor uw oeverloos instabiele temperament. Er is grote behoefte aan uw sympathieke medeleven, dus het heeft geen zin u af te wenden van mensen die uw hulp kunnen gebruiken.

naar boven

Saturnus in het Zesde Huis

Saturnus staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een zeer plichtsgetrouwe stand. Het geeft aan dat u uw bestemming bereikt door obstakels te overwinnen, waardoor u uiteindelijk succesvol zult zijn in uw werk.

Over het algemeen kunnen werk en gezondheid bij tijden problematisch zijn, maar u hebt voldoende wilskracht en uithoudingsvermogen om er het beste van te maken. Al hebt u problemen op uw werk en met collega's of uw meerderen, u bewijst dat u betrouwbaar bent, uw plicht vervult en verantwoordelijkheid draagt voor het algehele werkproces. Beschouw de meest ongelukkige omstandigheden als een karaktertest. De wijsheid die u opdoet door pijnlijke situaties te verslaan zullen psychologisch heel verrijkend zijn.

naar boven

Zon in het Achtste Huis

De Zon staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Daardoor is uw persoonlijkheid hoe dan ook gericht op diepgang in het leven. Uw seksuele uithoudingsvermogen is groot, intens en vitaal. U hebt een fascinatie voor ongebruikelijke zaken, die gekoppeld zijn aan de cyclus van het leven, de dood en andere mysteries.

De traditionele astrologie geeft aan dat u op middelbare leeftijd, na een crisis, een ommezwaai ervaart. Komt u die periode goed door dan mag u een lang leven verwachten met verhoogde vitaliteit.

Financieel gezien loopt u absoluut kans op een erfenis van een partner of een familielid.

naar boven

Venus in het Achtste Huis

Venus staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een gunstige stand voor financieel gewin uit zakelijke ondernemingen van uw partner of door een samenwerkingsverband.

Psychologisch gezien zult u harmonieuze omstandigheden ervaren in seksuele relaties.

Ontwikkelt u zich innerlijk eerder spiritueel dan in de richting van concreet plezier, dan zult u veel geluk en dankbaarheid putten uit uw zoektocht naar het mysterie van leven en dood.

U mag uitstekende ontwikkelingen verwachten op financieel en sociaal gebied, op middelbare leeftijd of wanneer u zich eindelijk bindt door een huwelijk of een andere intieme relatie.

Adverteren
naar boven

Maan in het Twaalfde Huis

De Maan staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Heimelijk houdt u van romantiek en avontuur. Dat geeft kleur aan uw dagdromen, want uw fantasie is grenzeloos.

Het is mogelijk dat uw populariteit in dit bestaan uit een hele onverwachte, geheimzinnige hoek komt. Niet iedereen herkent uw kwaliteiten, maar uw aanhang kan uitgroeien tot massale proporties.

Het is te verwachten dat u succesvol bent in functies die te maken hebben met een bepaalde afzondering, of die zich afspelen op afgelegen locaties. U bent uiterst sfeergevoelig en zorgzaam, maar neem niet het leed van de hele wereld op uw schouders.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Johannes Kepler [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 27 december 1571 greg. kloktijd: 14:37
in Weil der Stadt, GER U.T: 14:01:32
8e52, 48n45 sterrentijd: 21:37:33

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Steenbok 15°27'49 in huis 8 direct
Maan Tweelingen 4°01'44 in huis 12 direct
Mercurius Steenbok 5°34'23 in huis 7 direct
Venus Steenbok 18°35'15 in huis 8 direct
Mars Weegschaal 8°16'32 in huis 5 direct
Jupiter Vissen 18°37'27 in huis 10 direct
Saturnus Schorpioen 13°48'28 in huis 6 direct
Uranus Steenbok 8°40'33 in huis 7 direct
Neptunus Tweelingen 23°50'32 eind van huis 12 retrograde
Pluto Vissen 21°58'11 eind van huis 10 direct
Maanskn.(t) Leeuw 1°57'10 in huis 3 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Tweelingen 24°25'03
2de huis Kreeft 12°29'57
3de huis Leeuw 0°24'18
Imum Coeli Leeuw 22°00'38
5de huis Maagd 22°40'41
6de huis Schorpioen 7°55'52
Descendant Boogschutter 24°25'03
8ste huis Steenbok 12°29'57
9de huis Waterman 0°24'18
Medium Coeli Waterman 22°00'38
11de huis Vissen 22°40'41
12de huis Stier 7°55'52

Majeure aspecten
Zon Conjunct Venus 3°07
Zon Vierkant Mars 7°11
Zon Sextiel Jupiter 3°10
Zon Sextiel Saturnus 1°39
Zon Conjunct Uranus 6°47
Zon Sextiel Pluto 6°30
Maan Inconjunct Mercurius 1°33
Maan Driehoek Mars 4°15
Mercurius Vierkant Mars 2°42
Mercurius Conjunct Uranus 3°06
Venus Sextiel Jupiter 0°02
Venus Sextiel Saturnus 4°47
Venus Sextiel Pluto 3°23
Mars Vierkant Uranus 0°24
Jupiter Driehoek Saturnus 4°49
Jupiter Vierkant Neptunus 5°13
Jupiter Conjunct Pluto 3°21
Jupiter Vierkant Ascendant 5°48
Saturnus Sextiel Uranus 5°08
Neptunus Vierkant Pluto 1°52
Neptunus Conjunct Ascendant 0°35
Pluto Vierkant Ascendant 2°27
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst