•    
  Actuele planetaire posities
  22-mei-2018, 19:55 UT/GMT
  Zon140'13"20n30
  Maan1016'40"10n12
  Mercurius1548'20"14n57
  Venus355'15"25n03
  Mars227'33"21s53
  Jupiter1637'56"r15s37
  Saturnus812'46"r22s18
  Uranus022'31"11n07
  Neptunus1617'32"6s17
  Pluto214'21"r21s32
  Ware Knoop823'59"r18n10
  Cheiron137'38"3n49
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Robert Stigwood [Adb], geboren op 16 april 1934
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Vissen Ascendant *Zon in Ram *Zon in het Tweede Huis *Maan in Stier *Maan in het Derde Huis *Venus in Vissen *Venus in het Eerste Huis *Venus Conjunct Ascendant *Mars in Ram *Mars in het Tweede Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 16 april 1934 om 3:10 in Adelaide,.

Je zonneteken is Ram. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Vissen en je Maan staat in Stier.

naar boven

Vissen Ascendant

Je bent heel gevoelig en pikt de stemmingen van anderen heel snel op, maar helaas zo sterk dat het jouw gevoelens worden. Het is dan ook beter om negatieve mensen te mijden, anders ga je ook negatieve gevoelens ervaren. Je hebt de neiging heel idealistisch te zijn, dus is het belangrijk voor je in iets te geloven dat verder reikt dan wat je zintuigen ervaren.

Je verbeeldingskracht geeft je wellicht talent voor kunst en muziek of uit zich als inventiviteit of creativiteit die je op velerlei manieren kunt gebruiken.

Je bent uiterst sympathiek voor anderen. Heeft iemand hulp nodig, dan sta jij klaar.

Je hebt niet altijd zelfvertrouwen en kunt mensen die meer energie lijken te hebben dan jij of die hun zin weten door te drijven echt benijden. Niet nodig, want de wereld heeft ook jouw soort mensen nodig, de rustigere types die proberen om de wereld voor ons allemaal te verbeteren.

naar boven

Zon in Ram

Je bent heel energiek en gemotiveerd. Je reageert ongeduldig als dingen niet zo snel gaan als jij zou willen. Je kun helemaal opgaan in jezelf, maar leer ook genoeg rekening met anderen te houden. Je bent heel eigenzinnig en het kan je niets schelen of iemand het met je eens is of niet.

Je bent een haantje de voorste die vaak risico's neemt die anderen onverstandig vinden. Wees een beetje voorzichtig, dan voorkom je een hoop ellende. Probeer te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Het kan echt zo zijn dat ze je proberen te helpen.

Je ontvlamt snel, maar je bent niet wraakzuchtig. Wel kun je overhaast reageren in je woede en dingen zeggen waar je later spijt van krijgt.

In gesprekken met anderen ben je het liefst simpel en direct. Pas ervoor op dat je niet al te kort door de bocht gaat, want daardoor kun je de gevoelens van anderen kwetsen.

Adverteren
naar boven

Zon in het Tweede Huis

Je hebt een hang naar zekerheid. Je omringt jezelf graag met comfortabele en vertrouwde objecten. Een probleem kan zijn dat je veel meer wilt bezitten dan je nodig hebt, waardoor je bestaan volgepropt zit met materiële zaken.

Delen met anderen is niet je sterkste kant, maar als je goede banden wilt smeden moet je dat toch leren. Zelfs binnen je vriendenkring ben je bezitterig. Je wilt exclusieve aandacht. Besteedt een vriend tijd aan een ander terwijl jullie samen zijn, dan neig je naar jaloezie. Toch moet je mensen en dingen leren delen met anderen.

naar boven

Maan in Stier

Je houdt van warmte en comfort en van vertrouwde omstandigheden. Je bent heel liefdevol en affectief en snakt andersom ook naar de liefde en aandacht van de mensen om je heen.

Je hebt heel veel geduld en laat je niet snel op de kast jagen. Je bent hulpvaardig en steunt de mensen die dat nodig hebben.

Soms vind je het moeilijk om op gang te komen. Het kan je moeite kosten om een aangename situatie los te laten en erop uit te gaan omdat er werk aan de winkel is.

Emotioneel gezien ben je heel koppig.

Je bent gericht op geld en probeert altijd manieren te verzinnen om iets te verdienen, niet omdat je zelfzuchtig bent, maar omdat je zekerheid zoekt.

naar boven

Maan in het Derde Huis

Je gevoelens hebben zo'n invloed op je gedachtegang dat het wellicht onmogelijk voor je is om objectief te zijn, tenzij je er heel veel moeite voor doet. Toch weet je precies wat wel en niet goed voor je is en naarmate je ouder wordt leer je het verschil tussen iets beoordelen in een emotionele vlaag, of met een scherpe intuïtie.

Je kunt heel goed je gevoel verwoorden.

Je gewoontes hebben veel effect op je denken en handelen. Wees voorzichtig met emotionele vooroordelen en opvattingen die anderen je hebben aangeleerd.

naar boven

Venus in Vissen

Als dromerig en fantasierijk mens hou je van boeken die tot je romantische, avontuurlijke verbeelding spreken. Vaak zijn je persoonlijke fantasieën veel interessanter en mooier dan de werkelijkheid, maar je moet ook met de echte wereld leren omgaan.

De positieve kant hiervan is dat je een zeer creatieve verbeelding hebt en dat kan heel nuttig zijn artistiek werk zoals ontwerpen.

Je bent heel onbaatzuchtig tegenover de mensen die je graag mag. Je wilt het beste voor hen en zet jezelf helemaal in als een vriend hulp nodig heeft. Het enige probleem kan zijn dat je heel veel energie en aandacht besteedt aan mensen die het niet echt waard zijn. Het kan geen kwaad een beetje voorzichtiger te zijn in de keuze van je vrienden.

naar boven

Venus in het Eerste Huis

Dit is een hele gunstige stand omdat het zegt dat je een zeer prettige indruk maakt op anderen en geliefd bent. Je besteedt veel aandacht aan je uiterlijk, je ziet er niet graag slonzig uit. Waarschijnlijk ontwikkel je een bepaald artistiek talent, dat wordt gestimuleerd door je gevoel voor vorm en compositie.

Je doet echt je best aangenaam met anderen om te gaan. Meestal probeer je conflicten met diplomatie en tact te bestrijden, niet door je vuist op tafel te slaan. Kom voor jezelf en voor je rechten op wanneer dat nodig is, desnoods met harde hand. Je kunt de wereld meer schoonheid brengen en als je charme en kracht leert combineren, zal dat heel effectief uitwerken.

Adverteren
NB: Venus staat technisch gezien op de grens van huis 12 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 1.

naar boven

Venus Conjunct Ascendant

Waarschijnlijk ben je heel aantrekkelijk en weet je mensen altijd te charmeren. Dat kan heel nuttig zijn, maar je moet leren om het goed te gebruiken.

Om te beginnen moet je niet charmant tegen iemand doen als je geen positief gevoel over diegene hebt. Mensen zien snel wanneer je oprecht bent en wanneer je probeert om hen te gebruiken.

Je hebt de neiging je charmes in te zetten om je zin te krijgen, terwijl je zou moeten vertrouwen op echte vaardigheden. Ontwikkel je talenten in plaats van je met een glimlach overal doorheen te slaan.

Je wilt koste wat kost harmonie om je heen en dat is zinvol en positief, maar je moet ook leren om geen compromissen te sluiten over dingen die voor jou heel belangrijk zijn.

Als volwassene kun je later heel goed met mensen omgaan en hen een goed gevoel geven.

naar boven

Mars in Ram

Je bent een zeer onafhankelijk en assertief type.

Het liefst ga je je eigen gang, in je eigen tempo, zonder dat je hoeft te wachten op mensen die trager zijn. Daarbij wil je de eerste zijn, iemand die nieuwe activiteiten op gang brengt.

Je hebt geen behoefte om jouw aanpak op te dringen aan vrienden, als zij hun zin ook maar niet aan jou opdringen. Maar je houdt wel van competitie, dus wanneer iemand een uitdaging voorlegt doe je mee. Je bent licht ontvlambaar, maar dat trekt meestal snel weer bij en je bent niet rancuneus.

Jouw grootste probleem is samenwerken met anderen. Dat gaat moeizaam. Leer zo nu en dan toe te geven.

Je hebt de neiging overhaast en impulsief te reageren, heel onnadenkend. Als je de tijd neemt om voorzichtig te zijn zullen er minder snel problemen ontstaan.

naar boven

Mars in het Tweede Huis

Wanneer je iets ziet dat je graag wilt hebben, word je heel fanatiek en werk je er hard aan om het te bemachtigen. Je vindt dat je de vrijheid hebt om je voorraad, middelen of geld te verspillen als je dat wilt, of om spaarzaam of voorzichtig te zijn als je daar zin in hebt. De opstandige aard van Mars geeft aan dat je waarschijnlijk achteloos bent in materieel opzicht. Zet zorgvuldig op een rijtje wat je echt nodig hebt en schaf het dan aan na rijp beraad.

Wie jouw sterke gevoel voor bezit en eigendom krenkt, roept woede op. Niet dat je heel egoïstisch bent, maar je wilt zelf bepalen wat je cadeau geeft en wel op eigen initiatief.

Uiteindelijk moet je leren om wat minder bezitterig te zijn ten aanzien van je spullen en middelen. Anders zullen die eigendommen je meer last dan plezier bezorgen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Robert Stigwood [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 16 april 1934 kloktijd: 3:10
in Adelaide, Australia U.T: 17-40
138e35, 34s55 sterrentijd: 16:27:05

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Ram 25°03'31 in huis 2 direct
Maan Stier 16°11'57 in huis 3 direct
Mercurius Ram 0°49'02 in huis 1 direct
Venus Vissen 8°46'15 eind van huis 12 direct
Mars Ram 24°47'58 in huis 2 direct
Jupiter Weegschaal 17°25'49 in huis 8 retrograde
Saturnus Waterman 25°54'29 in huis 12 direct
Uranus Ram 27°14'38 in huis 2 direct
Neptunus Maagd 9°55'46 eind van huis 6 retrograde
Pluto Kreeft 22°32'53 in huis 5 direct
Maanskn.(t) Waterman 16°44'44 in huis 12 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Vissen 10°36'50
2de huis Ram 6°08'21
3de huis Stier 5°52'15
Imum Coeli Tweelingen 8°30'30
5de huis Kreeft 11°29'56
6de huis Leeuw 12°32'43
Descendant Maagd 10°36'50
8ste huis Weegschaal 6°08'21
9de huis Schorpioen 5°52'15
Medium Coeli Boogschutter 8°30'30
11de huis Steenbok 11°29'56
12de huis Waterman 12°32'43

Majeure aspecten
Zon Conjunct Mars 0°16
Zon Oppositie Jupiter 7°38
Zon Sextiel Saturnus 0°51
Zon Conjunct Uranus 2°11
Zon Vierkant Pluto 2°31
Maan Sextiel Venus 7°26
Maan Inconjunct Jupiter 1°14
Maan Driehoek Neptunus 6°16
Maan Sextiel Pluto 6°21
Maan Sextiel Ascendant 5°35
Venus Oppositie Neptunus 1°10
Venus Conjunct Ascendant 1°51
Venus Vierkant Midhemel 0°16
Mars Sextiel Saturnus 1°07
Mars Conjunct Uranus 2°27
Mars Vierkant Pluto 2°15
Jupiter Vierkant Pluto 5°07
Saturnus Sextiel Uranus 1°20
Uranus Vierkant Pluto 4°42
Neptunus Oppositie Ascendant 0°41
Neptunus Vierkant Midhemel 1°25
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst