•    
  Actuele planetaire posities
  19-jan-2018, 21:49 UT/GMT
  Zon2946'25"20s12
  Maan041'55"12s34
  Mercurius1211'48"23s28
  Venus218'35"20s42
  Mars2554'48"18s30
  Jupiter1948'27"16s39
  Saturnus332'57"22s30
  Uranus2442' 0"9n03
  Neptunus1223'41"7s45
  Pluto1925'17"21s37
  Ware Knoop1454'47"16n22
  Cheiron2514'33"1n23
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren
en
en

Astrologie voor Geliefden

Tekst van Liz Greene, Copyright © Astrodienst AG 2018
Stier met Steenbok

U bent beiden aardetekens en op zekerheid gericht. U bent niet geneigd om materiële, intellectuele of emotionele risico's te nemen welke uw idee van een stabiel leven verpesten. Uw waarden zijn in harmonie en u bent allebei realistisch genoeg om te weten dat perfectie niet bereikt kan worden in deze wereld. De behoefte van Steenbok ... lees meer

U bent een Stier

Het leven van een Stier kan in het teken staan van genieten. U vermaakt zich door aan bloemen te ruiken, naar vogels te luisteren en te genieten van een zomers briesje. U bent snel tevreden en voelt zich thuis in uw weide. Dan, op een dag, gaat u op een bloem zitten waar net een bij is geland... de rest laat zich raden. Het verhaal ... lees meer

De Steenbok partner

Relaties zijn voor Steenbokken niet makkelijk. U kunt dit verwachten omdat controle altijd belangrijk is voor deze bok en het neerlaten van het stevige harnas kost veel moeite. Steenbokken dragen hun harnas zo lang dat het roestig wordt aan de scharnieren en u hoort een luid gekraak als het dan eindelijk loslaat. Ongeacht hoeveel ... lees meer

De mannelijke Steenbok

image
Als u deze man ontmoet wanneer hij nog in de twintig is, dan zult u niet de echte Steenbok zien. Als hij jong is kan hij overkomen als ongedurig en onzeker over zijn richting in het leven. Of het lijkt er op dat hij het heeft opgegeven en zichzelf heeft opgezadeld met een niet hoopvolle toekomst in een baan die hij niet leuk vindt. Maar als u bij hem blijft, of hem later ontmoet, zult u de bok in zijn echte vorm gaan zien. Hij heeft altijd een doel waar hij naar toe werkt en zijn manier om liefde te laten blijken is dit doel met u te delen. En zijn verwachtingen in de liefde zijn dat u alles doet wat u kunt om hem te helpen dit doel te bereiken.

Mannelijke Steenbokken lijken over het algemeen tot een meer traditionele school te behoren. Nogmaals, dit zult u waarschijnlijk niet zien als hij nog jong is. Maar vanwege zijn emotionele complexiteit en onderdrukkingen en omdat veiligheid zo veel voor hem betekent, zal hij meestal zoeken naar een stabiele, sterke relatie die hem structuur kan bieden in zijn persoonlijke leven. Sommige mannelijke Steenbokken willen heel graag zonen krijgen. Ze hebben een sterk gevoel over wat mannelijke waardigheid en trots inhouden. Als u wilt dat een mannelijke Steenbok rekening houdt met uw meningen, moet u een diplomaat zijn. Hij respecteert diplomatie net zo veel als kracht. Waar hij niet van houdt is rebellie.

U zult vaak een vaderlijke kwaliteit zien in de mannelijke Steenbok. Hij kan heel beschermend en aanmoedigend zijn. Hij is vaak de man die de woorden "maak je geen zorgen, ik regel het wel" ook echt nakomt. Hij kan een zuil van kracht zijn en een bron van wijsheid en hulp. Het probleem is dat u deze kwaliteiten slechts krijgt wanneer u hulpeloos en behoeftig wilt zijn.

Veel mannelijke Steenbokken hebben een hekel aan bekwame partners omdat dit hun behoefte wegneemt om de sterke figuur in de relatie te zijn. Soms ziet u dit echter ook andersom. De mannelijke Steenbok die geen vrede heeft gesloten met zijn behoefte aan structuur en autoriteit kan zich nog steeds gedragen als een puber die opstandig is tegen zijn vader. Dan zal hij naar ouderkwaliteiten zoeken in zijn partner en zijn geliefde al de belangrijke beslissingen laten nemen. Meestal zijn deze Steenbokken erg gekwetst in hun jeugd en willen ze kinderen blijven. Vaak is de mannelijke Steenbok heel blij dat hij de sterke, vaardige rol kan spelen. Het is alleen soms moeilijk voor hem om dit te delen.

Zijn carrière komt uiteraard op de eerste plaats. Dit betekent dat u vrolijk lacht wanneer zijn bedrijf verhuist van Amsterdam naar Timboektoe en u probeert Timboektoe leuk te vinden. Als u zelf ambities heeft wordt van u verwacht dat u deze aanpast aan de zijne. Of u accepteert dit met dank en blijdschap, of u laat uw onafhankelijkheid gelden en houdt een relatie met uw Steenbok in stand die niet echt intiem is. Dit betekent meestal een seksuele relatie zonder verplichtingen en verbinding. Hij zal zichzelf niet vastleggen totdat hij weet dat u zich wilt vastleggen aan hem en zijn doelen.

Deze man zal de perfecte partner voor de één en een ramp voor de ander zijn. Dit hangt af van uw eigen behoeften en uw natuur. U kunt een mannelijke Steenbok niet domineren, enkel met de meest gemene emotionele chantage. Hij zal dit echter altijd te weten komen en u er voor gaan verafschuwen. U kunt uzelf niet belangrijker voor hem maken dan zijn innerlijke overtuigingen en zijn aangegane verplichtingen.

De mannelijke Steenbok weet meestal wat hij wil. Als hij u wil, dan zal hij behoorlijk vasthoudend zijn om u voor zich te winnen en hij zal zelden afwijken als hij eenmaal een besluit heeft genomen. U kunt hem liefhebben en respecteren, of u laat hem met rust. Het is bijna onmogelijk om een mannelijke Steenbok te veranderen, omdat zijn taken in het leven zijn: zichzelf en de wereld veranderen. En niemand kan dit voor hem doen.

Tekst gebaseerd op het boek
"Astrology for Lovers",
Liz Greene, Paperback - 368 pagina's, 1990
© Liz Greene / Astrodienst AG

 

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst