•    
  Actuele planetaire posities
  24-jan-2018, 07:19 UT/GMT
  Zon414'49"19s12
  Maan2627'50"5n32
  Mercurius1844' 4"23s11
  Venus750' 3"19s28
  Mars2837'30"19s09
  Jupiter2022'17"16s47
  Saturnus41'38"22s30
  Uranus2446'26"9n05
  Neptunus1231'44"7s42
  Pluto1934' 6"21s36
  Ware Knoop1459'19"16n20
  Cheiron2525'11"1n26
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren
en
en

Astrologie voor Geliefden

Tekst van Liz Greene, Copyright © Astrodienst AG 2018
Leeuw met Stier

Vonken kunnen rond gaan vliegen als de dramatische, expressieve Leeuw, de kalme, aardse Stier ontmoet. Het vuur zal soms verwarmend zijn maar soms kunt u zich beiden een beetje verbranden. De aantrekkingskracht die er tussen u is komt voort uit uw tegengestelde instelling. Stier is fysiek, sensueel en geïnteresseerd in het leven ... lees meer

U bent een Leeuw

Publicisten van de Leeuw hebben er voor gezorgd dat de Koning van de Dieren in kranten en columns wordt gepresenteerd als het ultieme, hoogste ideaal: golvende manen, stralend zelfvertrouwen, vrijmoedigheid en creativiteit. Leeuw is er klaar voor om elke vijand te slim af te zijn en hij houdt van het leven en het applaus van het ... lees meer

De Stier partner

Stier is een heel fysiek teken. Stieren die geen sterke, intens behoeftige natuur hebben, zijn zeldzaam. Zelfs Stieren die bang zijn voor intimiteit (misschien omdat ze vroeger erg gekwetst zijn) zullen hun aangeboren gevoeligheid tonen. Dit uiten ze bijvoorbeeld door liefhebbende aanrakingen en een intense reactie op alles wat ... lees meer

De mannelijke Stier

image
De Stier is een extreem mannelijk dier en de mannelijke Stier voelt zich aangetrokken tot de macho kant van het mannelijke spectrum. Dit komt deels omdat dit teken zo fysiek is en deels omdat Stieren zo gevoelig zijn voor de collectieve rollen die de maatschappij hen oplegt. De mannelijke Stier is geneigd om alles te verzamelen wat de maatschappij mannelijk vindt, van kleren tot gereedschappen en van gebaren tot uitingen van bezitterigheid.

Sommige mannelijke Stieren zijn geobsedeerd door hun uiterlijk en spenderen veel geld en tijd aan het vinden van de juiste Rolex, de perfecte auto en het beste kapsel. Dat lijkt niet echt macho in de letterlijke betekenis van het woord, maar kijk eens naar de dierenwereld: het zijn de mannetjes die zich uitsloven en met hun manen, felgekleurde veren of glanzende vinnen paraderen.

Andere mannelijke Stieren zijn toegewijde najagers van alles dat in harmonie is met de natuur en u zult waarschijnlijk cafeïne, nicotine, conserveringsmiddelen, legbatterijeieren, op dieren geteste cosmetica en nog veel meer op moeten geven. Dit alles in de naam van innerlijk en uiterlijke gezondheid, schoonheid en harmonie. Wat zijn normen en waarden ook zijn, de Stier gelooft er heilig in en hij zal de relatie met zijn lichaam en met de materiële wereld met geobsedeerde vasthoudendheid benaderen.

De mannelijke Stier is een sterke, stille held. Hij is meestal enorm aantrekkelijk, zelfs wanneer hij er niet standaard uitziet, en heel comfortabel in en trots op zijn lichaam. Hij gaat vaak mooi gekleed. Dit bevestigt één van de meest uitgesproken karaktertrekken van de mannelijke Stier: ijdelheid gecombineerd met een behoefte aan kwaliteit, ook wel bekend als "goede smaak".

Krachtige passie is ook aanwezig in veel mannelijke Stieren. Als u van heftige sensualiteit houdt zit u goed, Stier bezit dit in overvloed. Maar onthoudt u van emotionele spelletjes en verbale woedeaanvallen. Mannelijke Stieren kunnen ongelooflijk simpel en welwillend zijn. Ook zijn ze bewuste botteriken wanneer ze het nare gevoel krijgen dat u ze probeert te veranderen. Als ze iets niet willen begrijpen, sluiten ze zich er voor af. Ze zullen u verwijten dat u onredelijk en dom bent, of ze lachen vriendelijk en lopen weg, ongevoelig voor het tranendal en de scheldpartij die u op ze afvuurt.

Het moet gezegd worden dat mannelijke Stieren zelfingenomen kunnen zijn. Maar als u in de problemen zit kan de Stier, met zijn gezond verstand en kalme natuur, een rots in de branding zijn. Hij zal de problemen waarschijnlijk niet begrijpen, maar hij gelooft dat voor alles een simpele oplossing is en vaak heeft hij gelijk. Hij zal deze simpele oplossing ook vinden ongeacht hoe ingewikkeld u dacht dat het probleem was.

Wees voorzichtig en verraadt hem niet en verwacht geen begrip wanneer deze omstandigheid zich toch voordoet. Deze man kan de verontrustende neiging hebben om met twee maten te meten. Een verzetje, als hij degene is die het initiatief hiertoe neemt, kan voor hem niet meer waarde hebben dan een dure maaltijd. Als u echter degene bent die hieraan wilt toegeven zult u zich nogmaals moeten bedenken. Als hij van u houdt, dan behoort u hem ook toe en dat is dat. Geen discussie mogelijk. Vreemdgaan is één van de weinige dingen die de slapende vulkaan tot het punt van uitbarsten brengt. Hoedt u dan voor deze furieuze stierenwoede.

De mannelijke Stier is heel kwetsbaar als het gaat om zijn trots, vooral als het gaat om zichzelf als minnaar. Wanneer u te ver gaat is hij gemakkelijk in staat om u en al uw eigendommen het huis uit te gooien en nooit meer met u te praten. Onveranderlijk is onveranderlijk, in liefde of haat. Hij zal zich nare gebeurtenissen heel, heel lang herinneren, maar aan de andere kant zullen steun en lieve gebaren hem net zo lang bijblijven.

Mannelijke Stieren kunnen ongelofelijk en overweldigend traag zijn. Onder het genot van een blikje bier kijken naar de wedstrijd van de dag kan hun idee van ontspanning zijn terwijl u meer betoverende bezigheden in gedachte had. De mannelijke Stier houdt er van om verwend te worden en vindt vaak dat hij dit ook verdient. Hoewel hij zegt heel spiritueel en verlicht te zijn is hij van binnen heel conservatief. Maar het vermogen om zijn geliefden een gevoel van veiligheid te geven is een zeldzame kracht en een aantrekkelijke kwaliteit in een tijd waarin weinig in de wereld nog veilig lijkt.

Tekst gebaseerd op het boek
"Astrology for Lovers",
Liz Greene, Paperback - 368 pagina's, 1990
© Liz Greene / Astrodienst AG

 

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst