•    
  Actuele planetaire posities
  20-feb-2018, 20:32 UT/GMT
  Zon29'10"10s42
  Maan044'39"6n56
  Mercurius454'39"11s22
  Venus1222'13"8s15
  Mars1523'50"22s14
  Jupiter2248'31"17s21
  Saturnus640'45"22s24
  Uranus2534'52"9n23
  Neptunus1329'24"7s20
  Pluto2024'39"21s31
  Ware Knoop1450'13"r16n23
  Cheiron2646'47"1n54
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren
en
en

Astrologie voor Geliefden

Tekst van Liz Greene, Copyright © Astrodienst AG 2018
Boogschutter met Maagd

De opwinding van het ontdekken van nieuwe ideeën en wereldvisies kan als grote aantrekkingskracht tussen u werken. U bent beiden gedachtewezens die gemakkelijk verveeld raken door een partner die de wereld van de geest niet kan delen. Fysieke passie alleen is niet dat wat u aantrekt in een serieuze relatie. U wilt beiden een ... lees meer

U bent een Boogschutter

Een centaur is een mythische figuur, half paard en half mens. Ze schieten hun pijlen altijd naar een doel ver over de horizon om er vervolgens in snelle galop achter aan te jagen. Soms vinden ze de pijl. Soms dwalen ze heel ver af door al het prachtige natuurschoon dat ze onderweg tegen komen. U richt de pijl van uw intuïtieve ... lees meer

De Maagd partner

De sensuele behoeften van Maagd zijn vaak diep en krachtig. Hun gevoeligheid en teerheid maken dat ze zich op een scherpzinnige manier bewust zijn van de behoeften van andere personen. Andere meer gehaaste dierenriemtekens zal dit niet opvallen. Maar het duurt lang voordat Maagden verliefd worden. Ze worden niet voor de gek gehouden ... lees meer

De mannelijke Maagd

image
Enkele van de meest bewonderenswaardige menselijke kwaliteiten zijn te vinden in de mannelijke Maagd. Eén van deze kwaliteiten is het verlangen om dienstbaar te zijn. Hij is genereus wanneer u hulp, ondersteuning, advies of materiële assistentie nodig hebt. Altijd redelijk, zal hij u uithoren over uw problemen en hij vindt het heerlijk om de wijsheid van zijn eigen ervaringen aan te bieden. Geef hem een probleem en hij verdiept zich erin als in een schaakspel. Vaak zijn de onbevooroordeelde inzichten scherp en correct. Deze man is gevoelig en verstandig.

De mannelijke Maagd zal zich zelden anders voordoen dan hij is. Ook zal deze man u als een gelijke behandelen. Aan de andere kant kan zijn zelfbeheersing en kalmte irritant en pijnlijk zijn. Hij hangt zijn jas netjes op voordat hij u kust, omdat orde op de eerste plaats komt. Soms is hij verschrikkelijk sociaalgevoelig en zal hij geen affectie tonen wanneer hij onder de mensen is omdat "iemand" misschien ziet dat hij passie bezit. Als hij een extreem type is, is alles misschien gepland, zelfs seks. Wanneer u hier genoeg van krijgt bedenk dan dat het niet makkelijk is om in onze cultuur een mannelijke Maagd te zijn.

Dit teken is gevoelig en kwetsbaar en mannelijke Maagden proberen vaak met moeite om stoer, sterk en onder controle te lijken. Maagden hebben er een hekel aan als hun emotionele of fysieke privacy zonder uitnodiging wordt geschonden. Als u gemakkelijk wilt leven met zulke strikte grenzen heeft u gevoel voor humor nodig en ook wat grenzen voor uzelf. Het gaat er niet om u buiten te sluiten, maar juist om zijn eigen emoties binnen te houden.

Wat dit complexe en soms onuitstaanbare temperament nu zo beminnelijk maakt is dat de mannelijke Maagd altijd zal luisteren, mits u de waarheid vertelt en dit kalm en duidelijk doet. Dit is één van zijn meest sympathieke kwaliteiten. Als hij u pijn heeft gedaan of uw gevoelens genegeerd heeft, probeer dit dan in woorden aan hem duidelijk te maken. Voorzichtig. Hij zal meestal luisteren, zijn excuses aanbieden en proberen hier iets aan te doen. Als u gilt en schreeuwt of donkere stemmingen creëert, zal hij zich zo snel terugtrekken dat u denkt dat u ineens op Antarctica bent. Als u een echt snel ontvlambaar type bent, probeer dan een meer veerkrachtig en minder hooggespannen dierenriemteken.

Deze man kan simpelweg niet tegen woede-uitbarstingen en onstuimige scènes of lange huilbuien met veel doordrenkte zakdoeken. De sterk nerveuze kant van de mannelijke Maagd verraadt zich doordat hij zenuwachtig heen en weer beweegt in zijn stoel, nagels bijt, zijn servet vouwt tot de kleinst mogelijke vorm en langdurig in zijn koffie roert. Hij heeft ook de neiging om zijn innerlijke spanningen fysieke vormen te geven, dus wees voorbereid op verhalen over hoofdpijn, huiduitslag, maagproblemen en pijnlijke gewrichten.

Maagden kunnen zwaarmoedig zijn wanneer ze gestrest zijn. Aangezien de mannelijke Maagd zich toch wel overwerkt, helpt emotionele druk niet. Hij heeft veel rust, spel en natuur nodig om zichzelf te helen. Meestal maakt hij hier geen tijd voor, omdat op die onvermijdelijke lijst altijd "werk" bovenaan staat. Dus het is uw taak om hem over te halen en hem naar een plaats te slepen waar hij, na eerst nog te klagen, misschien wel tot de ontdekking komt dat het best fijn is om eens lekker in de zon te zitten en niks te doen.

Om al deze redenen is de mannelijke Maagd nou niet ieders droom van een perfecte partner. Hij heeft een gevoelige, perfect afgestemde en complexe natuur. Hij is zelden agressief en hij zal problemen van binnen laten knagen en knagen voordat hij eindelijk actie onderneemt. Hij is geen echte Don Juan, ook al lopen er een aantal redelijk goede Don Juan imitaties rond in de vorm van vreselijk onzekere mannelijke Maagden die proberen om een Ram of Boogschutter te zijn.

Vertrouwen en goede communicatie zijn nodig om zijn meer mysterieuze, intuïtieve en fantasierijke kant te uiten en zijn heerlijk ironische humor zal niet naar buiten komen tenzij hij er zeker van is dat hij aandachtig gezelschap heeft. U heeft hem hopelijk niet uitgekozen om uw veiligheid te garanderen, want als dat zo is maakt u een vervelende fout. Ook al is hij aards en realistisch, hij is niet geïnteresseerd in de rol van suikeroom. Hij is te beweeglijk en veranderlijk en te veel onderhevig aan de kracht van Mercurius om te tolereren dat hij iemand anders rots in de branding is.

Waardeer zijn intelligentie, geestigheid, cynische wijsheid, vakkundigheid, scherpzinnigheid, vriendelijke aard, gevoeligheid en integriteit. Voor diegene die intelligentie, spitsvondigheid, gratie en het mysterieuze charisma van innerlijke eenzaamheid respecteren, zullen de meer uitbundige types in vergelijking met de mannelijke Maagd behoorlijk saai zijn.

Tekst gebaseerd op het boek
"Astrology for Lovers",
Liz Greene, Paperback - 368 pagina's, 1990
© Liz Greene / Astrodienst AG

 

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst