•    
  Actuele planetaire posities
  19-jan-2018, 01:21 UT/GMT
  Zon2854'19"20s23
  Maan2021'38"15s11
  Mercurius1057'15"23s29
  Venus114'15"20s55
  Mars2523'10"18s22
  Jupiter1941'35"16s37
  Saturnus327'19"22s30
  Uranus2441'15"9n02
  Neptunus1222'10"7s45
  Pluto1923'34"21s37
  Ware Knoop1454'13"16n22
  Cheiron2512'34"1n22
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Aids 10221 [Adb], geboren op 6 juni 1946
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Tweelingen, Maan in Maagd *Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Eerste Huis *Zon in het Eerste Huis *Zon Conjunct Ascendant *Mercurius Conjunct Ascendant *Uranus Conjunct Ascendant *Venus in het Tweede Huis *Saturnus in het Tweede Huis *Maan in het Vierde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 6 juni 1946 om 5:56 in Anaconda MT, Alaska.

Uw zonneteken is Tweelingen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat ook in Tweelingen en uw Maan staat in Maagd.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Tweelingen, Maan in Maagd

U bent geboren met de Zon in Tweelingen en de Maan in Maagd. Innerlijk bent u een stuk rationeler dan u laat zien. U bent sterk gericht op uw intellectuele ontwikkeling. Innerlijk voelt u dat u gemaakt bent voor alle soorten werk waarin u uw hersens moet gebruiken. Uw geest is veelzijdig en veranderlijk en tegelijkertijd krachtig en positief ingesteld.

Uw ware aard sluit niet zonder meer aan bij deze karaktereigenschappen. Op subtiele wijze dwingt het lot u deel te nemen aan activiteiten die niet helemaal passen bij uw mogelijkheden.

U bent vrij meegaand en daarom wellicht wat onduidelijk over bepaalde dingen. Uw ambities blijven steken in uw gedachten, woorden worden wellicht niet omgezet in daden. U redt zich uitstekend zonder materiële rijkdom.

Uw meest geliefde bezigheden zijn analyseren, mentaal dingen uitpluizen en uw talent uitdiepen. U bent vrij kritisch op anderen, maar nooit met verkeerde intenties.

Orde en netheid zijn noodzakelijk voor uw serene bestaan. U doet graag iets voor anderen en bent toegewijd en behulpzaam in uw vriendschappen.

U bent gevoelig voor invloeden van buitenaf en adviezen van anderen. Het is moeilijk voor u om uw eigen gang te gaan en naar uw innerlijke stem te luisteren. U wordt achtervolgd door twijfels. U bent theoretisch ingesteld en eerder betrokken bij mentale dan bij fysieke activiteiten. Sta open voor ervaringen, denk minder na en probeer de controle los te laten. Uw gewoonte om alles te analyseren is in feite zelfbescherming. U hebt het gevoel minder slachtoffer te zijn van omstandigheden als u ze tot in de puntjes begrijpt.

naar boven

Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Eerste Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Tweelingen aan de horizon. De heerser Mercurius staat in het eerste huis.

Het rijzende teken en de stand van diens heerser geeft algemene informatie over de loop van het leven en is een aanvulling op de gegevens die uw temperament beschrijven, zoals eerder vermeld in de analyse van de Zon-Maan combinatie.

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem en de belangrijkste invloeden die het geeft in het leven zijn: intellectueel actief, sociaal, speels, dualistisch, constante twijfels over mentale concepten en academische interesse.

Mensen met ascendant Tweelingen zijn open, elegant, beweeglijk, expressief en tonen veel mimiek. Veelal is literair talent aanwezig, bent u handig en ambachtelijk bedreven, snel, veelzijdig, gewiekst, inventief en zeer nieuwsgierig en subtiel.

Een Tweelingenascendant onderscheidt zich door een expressieve spreek- en schrijfstijl, een druk dagelijks bestaan en voortdurend gebrek aan vastberadenheid en besluitvaardigheid. Met een Tweelingenascendant kunt u geaarzel compenseren door snel te denken.

Uw kijk is vriendelijk en goedgeefs (binnen bepaalde perken) maar niet altijd even doortastend, door twijfels en gedraal. U kunt het ver schoppen in uw leven met uw mentale aanleg.

U staat open voor velerlei dingen en bent joviaal en zelfrelativerend, al zult u door sommigen voor gek worden versleten. Leer uzelf beheersen wat betreft zinloze discussies en argumenten want dat zijn vaak uw ergste vijanden.

Om succes te bereiken zou u uw literaire en wetenschappelijke interesse kunnen uitdiepen en uw briljante verstand vrij spel geven, wanneer dat nodig is. Richt uw beweeglijke aard op schrijven, reizen, communicatie en analyse van de mens. Dat zijn de gebieden waarop u op uw best bent.

U hebt zonder meer een rusteloze en veranderlijke houding waardoor u zich constant druk maakt, dingen afvraagt en vragen stelt.

Communicatie, schrijven en spreken maken uw leven hectisch, waardoor u overkomt als een nerveus en gehaast mens dat nooit rust heeft. Probeert u zich te concentreren en niet al te spontaan en direct op alles te reageren.

naar boven

Zon in het Eerste Huis

De Zon staat in het eerste huis. U bent energiek, trots en zelfbewust van aard. U stort uzelf vol enthousiasme en energie in allerlei situaties. Met uw extraverte houding en persoonlijke uitstraling maakt u meestal een goede indruk op anderen.

Door uw grote zelfverzekerdheid straalt u de wilskracht uit waarmee u doelen weet te bereiken en wensen vervult. Deze stand van de Zon geeft leidinggevende capaciteiten aan. U hebt namelijk aantrekkingskracht en grote invloed op de mensen om u heen.

U bent niet graag afhankelijk van anderen, maar toch trouw aan uw vrienden, want die helpen u graag wanneer dat nodig is. U bent bereid om goede vrienden in nood bij te staan, maar alleen als u weet dat uw inzet echt wordt gewaardeerd.

U werkt het liefst alleen. Toch past u zich ook uitstekend aan in samenwerkingsverband, zolang u maar de vrijheid krijgt om uzelf te uiten. Met de Zon in het eerste huis bestaat de kans dat u uzelf overschat. Door herhaaldelijke confrontaties met anderen komt u uiteindelijk tot een realistischer beeld van uw mogelijkheden en aanleg.

NB: De Zon staat technisch gezien op de grens van huis 12 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 1.

naar boven

Zon Conjunct Ascendant

De Zon conjunct de Ascendant betekent dat u veel behoefte hebt aan erkenning en dat u creatief bent in de wijze waarop u aandacht trekt. U bent over het algemeen iemand die niet snel zwicht. U hebt groot vertrouwen in eigen kunnen, waardoor u negatieve omstandigheden in het leven het hoofd weet te bieden. Uw enorme creatieve potentieel is een houvast in uw bestaan. U geeft uzelf altijd veel kans van slagen. Het lukt u meestal ook, vooral als u met sterke competitie te maken krijgt zet u alle zeilen bij om duidelijk te maken dat u zich niet zomaar gewonnen geeft. U weet hoe u vrienden maakt en mensen kunt bespelen, dus daar maakt u dankbaar gebruik van.

Om beroepsmatig echt goed bezig te kunnen zijn is het belangrijk dat u op een bepaalde manier anderen leiding geeft.

naar boven

Mercurius Conjunct Ascendant

Mercurius conjunct uw Ascendant geeft aan dat u dynamisch, maar vrij zelfingenomen overkomt op anderen. U begint een gesprek vaker met IK dan de meeste mensen.

Uw verstandelijke aanleg is goed ontwikkeld en u bent over het algemeen slim en gevat, dus wordt uw onophoudelijke gebruik van persoonlijke voornaamwoorden waarschijnlijk wel door de vingers gezien. U bent mentaal zeer impulsief en u geeft anderen nauwelijks de kans om uw vragen te beantwoorden. U bent niet bang om uw zegje te doen als u weet dat u gelijk hebt, maar let wel, u hebt niet altijd gelijk. U kunt niet tegen kritiek, daar gaat u meteen van sputteren.

naar boven

Uranus Conjunct Ascendant

U hebt iets waardoor mensen altijd vriendelijk op u reageren. Niemand hoeft zich ongemakkelijk te voelen bij u want u bent eerlijk, ontspannen en oprecht.

U kunt met allerlei soorten mensen overweg en bent tegen iedereen aardig, wat hun sociale status ook is.

U bent toekomstgericht en altijd uit op de ontwikkeling van uw hogere bewustzijn, dat een opstap zal zijn voor de bewustzijnsverhoging van de mensheid.

naar boven

Venus in het Tweede Huis

Venus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is in wezen een ideale astrologische stand, omdat deze zo veelbelovend is wat talent en inkomsten betreft. Het geld stroomt regelmatig binnen zonder dat het u veel inspanningen of zorgen kost, wellicht dankzij uw artistieke aanleg.

naar boven

Saturnus in het Tweede Huis

Saturnus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is niet zo'n gunstige astrologische combinatie voor de financiële gang van zaken in uw bestaan.

Het kan u moeite kosten om een relatief goede positie te handhaven omdat u met financiële beperkingen kampt. Ook kan het zijn dat u geldzaken veel te serieus neemt en uzelf er vaak te druk over maakt.

Zwaar, verantwoordelijk werk dat u vol overgave doet, levert u wellicht financieel weinig op, maar het sterkt wel uw trots en waardering van andere zaken. Raak daarom niet ontmoedigd. Saturnus biedt meestal een vrij constante financiële status op latere leeftijd.

Wanneer u plezier krijgt in de zakelijke kanten en daarin wat losser wordt, zal uw leven zeker een wending krijgen.

naar boven

Maan in het Vierde Huis

De Maan staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. De Maan zal hier absoluut invloed uitoefenen op zaken die met uw moeder, uw woonplaats of familieaangelegenheden te maken hebben.

Zowel uw jeugd als uw latere leven staan in het teken van liefde voor romantiek, reizen en interessante avonturen, in uw verbeelding of concreet.

Deze astrologische combinatie is tekenend voor een onzekere basis in het leven en een onophoudelijk streven naar materiële zekerheid die moeilijk te verwezenlijken lijkt. Dat kan tijdelijk worden opgelost door een kleine erfenis, maar het zal op latere leeftijd niet langer een rol spelen doordat u uitstekend gesteund en verzorgd wordt door uw familie.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Aids 10221 [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 6 juni 1946 kloktijd: 5:56
in Anaconda MT, USA U.T: 11:56
112w57, 46n08 sterrentijd: 21:21:22

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Tweelingen 15°09'52 eind van huis 12 direct
Maan Maagd 13°05'30 in huis 4 direct
Mercurius Tweelingen 22°31'02 in huis 1 direct
Venus Kreeft 16°02'36 in huis 2 direct
Mars Leeuw 22°17'29 in huis 4 direct
Jupiter Weegschaal 17°33'16 in huis 5 retrograde
Saturnus Kreeft 22°53'07 in huis 2 direct
Uranus Tweelingen 17°24'45 eind van huis 12 direct
Neptunus Weegschaal 5°52'17 in huis 5 retrograde
Pluto Leeuw 9°52'41 in huis 3 direct
Maanskn.(t) Tweelingen 20°49'16 in huis 1 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Tweelingen 17°26'14
2de huis Kreeft 7°22'39
3de huis Kreeft 26°09'05
Imum Coeli Leeuw 17°53'57
5de huis Maagd 17°39'01
6de huis Schorpioen 0°48'17
Descendant Boogschutter 17°26'14
8ste huis Steenbok 7°22'39
9de huis Steenbok 26°09'05
Medium Coeli Waterman 17°53'57
11de huis Vissen 17°39'01
12de huis Stier 0°48'17

Majeure aspecten
Zon Vierkant Maan 2°04
Zon Conjunct Mercurius 7°21
Zon Sextiel Mars 7°08
Zon Driehoek Jupiter 2°23
Zon Conjunct Uranus 2°15
Zon Sextiel Pluto 5°17
Zon Conjunct Ascendant 2°16
Maan Sextiel Venus 2°57
Maan Vierkant Uranus 4°19
Maan Vierkant Ascendant 4°21
Mercurius Sextiel Mars 0°14
Mercurius Driehoek Jupiter 4°58
Mercurius Conjunct Uranus 5°06
Mercurius Conjunct Ascendant 5°05
Venus Vierkant Jupiter 1°31
Mars Sextiel Jupiter 4°44
Mars Sextiel Uranus 4°53
Mars Sextiel Ascendant 4°51
Jupiter Vierkant Saturnus 5°20
Jupiter Driehoek Uranus 0°09
Jupiter Driehoek Ascendant 0°07
Uranus Conjunct Ascendant 0°01
Neptunus Sextiel Pluto 4°00
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst