•    
  Actuele planetaire posities
  19-apr-2018, 14:49 UT/GMT
  Zon2929'44"11n18
  Maan1555'51"18n34
  Mercurius531'46"0n50
  Venus2348'45"19n03
  Mars1754'14"23s07
  Jupiter2043' 8"r16s42
  Saturnus98'49"r22s14
  Uranus2832'39"10n28
  Neptunus1532'50"6s33
  Pluto2117' 6"21s28
  Ware Knoop1122'56"r17n22
  Cheiron07'22"3n11
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Aids 19281 [Adb], geboren op 2 januari 1925
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Steenbok, Maan in Ram *Ascendant Leeuw, Zon in het Vijfde Huis *Saturnus in het Vierde Huis *Zon in het Vijfde Huis *Venus in het Vijfde Huis *Maan in het Negende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 2 januari 1925 om 19:18 in New York NY, Alaska.

Uw zonneteken is Steenbok. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Leeuw en uw Maan staat in Ram.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Steenbok, Maan in Ram

Deze astrologische combinatie geeft aan dat u een ambitieus karakter hebt en graag de spotlights of het leiderschap opzoekt. U weet wat concentratie, initiëren en bewaken is en dat maakt u een uitstekend organisator. "Wat kun je voor me betekenen", is een vraag die u vaak stelt. Toch zijn praktische standaardoplossingen voor u niet de ultieme criteria waarop u uw oordeel baseert. Voor u draait het in het leven om integriteit, daar moeten zelfs uw ambities zich naar schikken. U bent op uw gemak in situaties waarin autoriteit en discipline een rol spelen. De combinatie van uw Zon en Maan kan publieke bekendheid aangeven. Balans vindt u door uw assertieve en egoïstische neigingen te temperen, want die kunnen ten koste gaan van de vervulling van uw ambities.

naar boven

Ascendant Leeuw, Zon in het Vijfde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Leeuw aan de horizon. De Zon is heerser van dit teken en staat in het vijfde huis.

Mensen met ascendant Leeuw lijken een bepaalde flair te hebben, zij stralen waardigheid of iets koninklijks uit. Uw leven zal in vele opzichten worden beïnvloed door beslissingen die u op basis van trots of verlangen naar macht en autoriteit neemt, want u wilt anderen overtuigen van uw moed.

U hebt een hartelijke, open en krachtige houding. De gebeurtenissen in uw leven volgen elkaar snel op. U krijgt volop kansen en belandt in allerlei omstandigheden omdat u graag van alles regelt. U neemt vaak het initiatief opdat u de touwtjes in handen hebt. Vergeet niet dat overdreven impulsen het gevaar van mislukking en toestanden meebrengt. Over het algemeen wordt u gezien als een aimabel, oprecht en hartelijk mens, met veel trots en gevoeligheid. Egocentrisch gedrag is de tol van geboren worden met een ascendant Leeuw. Een ander aspect van dit dierenriemteken kan zijn dat u overloopt van passie en seksuele verlangens. Maar dit teken staat vooral voor een enorme dosis vitaliteit, goede fysieke vormen en een sterk, gezond gestel.

Wilskracht is karakteristiek voor uw persoonlijkheid. U grijpt begeesterd en vastberaden uw kansen en zet zowel uw verstand als uw emoties in om te slagen. U straalt veel zelfvertrouwen uit en brengt uw ideeën met zoveel overtuiging dat het lijkt alsof niets uw succes in de weg staat.

Het zou soms beter zijn als u niet zo frank en vrij zou overkomen en niet van iedereen zou verwachten dat zij hetzelfde doen en voelen als u.

Leeuw staat garant voor zeer oprechte en affectieve relaties waarin u geluk wilt brengen en uw geliefde vrijgevig met warmte overlaadt. In seksuele relaties komt u vrolijk, sterk, speels en zelfs een beetje onschuldig over.

U kunt beter leiding geven dan ondergeschikt zijn.

Adverteren
De Zon, die over uw omstandigheden en houding heerst, staat in het vijfde huis. Dit huis geeft informatie over aangename aspecten van het bestaan, creativiteit, mooie gevoelens en kinderen. Materieel gezien heeft de Zon ook te maken met speculatie en aanverwante activiteiten in zaken. U bent creatief en hebt de behoefte aan anderen te laten zien wat u in huis hebt.

naar boven

Saturnus in het Vierde Huis

Saturnus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u wellicht het gevoel hebt dat bepaalde plichtplegingen of ervaringen in uw jonge jaren niet strookten met uw innerlijke, emotionele behoeftes. Het gevolg daarvan was dat u zich gefrustreerd en onbegrepen voelde. Dat kan geleid hebben tot een bepaalde angst of wantrouwen naar de wereld, die niet bevorderlijk is voor succesvolle sociale relaties en communicatie.

Dit hoeft niet zonder meer het geval te zijn. Al hebt u wellicht het gevoel dat uw persoonlijke ruimte beperkt is, toch kan Saturnus u hier begrip geven voor hetgeen deze emoties veroorzaakt. U hebt de aanleg om veel te leren over uw innerlijke roerselen en over wat u nodig hebt om emotionele veiligheid te voelen. Neemt u de uitdagingen van Saturnus aan, dan leert u langzaam maar zeker dingen te doen en te laten volgens uw eigen wensen. U hoeft dan enkel gehoor te geven aan uw innerlijke verplichtingen en verantwoordelijkheden.

naar boven

Zon in het Vijfde Huis

De Zon staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een veelbetekenende stand voor de Zon.

U maakt grootse ontwikkelingen door en hebt met toenemende kracht behoefte om te laten zien wie u bent en wat u kunt. U bent gericht op succes; in ondernemingen, zaken, investeringen, sociaal gezien en wat creativiteit en vertier betreft. Uw liefdesleven lijkt bruisend te zijn en u zult vele zinvolle, emotionele verbintenissen aangaan. In de liefde straalt u waardigheid en een bepaald zelfvertrouwen uit.

Uw bent uitermate trots en, door uw emotionele aard, snel geraakt. U bent al gauw gekwetst als uw banden en unieke positie in de liefde worden bedreigd. U kunt uiterst nobel en vergevingsgezind zijn naar uw geliefde en toont veel positieve kwaliteiten zoals uw bescherming en kracht.

naar boven

Venus in het Vijfde Huis

Venus staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Allereerst geeft dit een rijk, intens, creatief en plezierig liefdesleven aan dat heel bevorderlijk is voor uw psychische toestand. We mogen stellen dat u bevoorrecht bent in de liefde en ook in creatief opzicht zeer getalenteerd en succesvol. Venus geeft hier de aanleg om helemaal op te gaan in romantische en emotionele aangelegenheden, maar het veroorzaakt ook kwetsbaarheid, inconsequent gedrag en passiviteit. U bent in staat om intens toegewijd lief te hebben, maar u hebt ook de neiging uw interesse te verliezen na een tijdje. Het is goed als u zich leert beheersen op dit gebied.

naar boven

Maan in het Negende Huis

De Maan staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. Door uw intelligentie verstaat u de kunst om zeer kundig de wijsheden te weerspiegelen die u opdoet in uw bestaan. U geeft onbewust door wat u zelf hebt geleerd. U verstaat de kunst uzelf zeer snel aan te passen in verschillende omstandigheden.

U bent slim en hebt een rijke verbeelding waarmee u openstaat voor idealen, hogere kennis en wellicht metafysische onderwerpen.

U bent rusteloos en steeds op zoek naar grenzen. U weet steeds weer kritieke situaties op te lossen met uw intuïtieve geest die bruist van humanistische plannen en ideeën.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Aids 19281 [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 2 januari 1925 kloktijd: 19:18
in New York NY, USA U.T: 00+18
74w00, 40n42 sterrentijd: 02:10:26

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Steenbok 12°07'47 in huis 5 direct
Maan Ram 24°11'21 in huis 9 direct
Mercurius Boogschutter 28°00'50 in huis 5 retrograde
Venus Boogschutter 15°08'32 in huis 5 direct
Mars Ram 8°51'52 in huis 9 direct
Jupiter Steenbok 3°36'36 in huis 5 direct
Saturnus Schorpioen 12°13'30 in huis 4 direct
Uranus Vissen 18°09'54 in huis 8 direct
Neptunus Leeuw 22°11'04 in huis 1 retrograde
Pluto Kreeft 12°29'46 in huis 11 retrograde
Maanskn.(t) Leeuw 14°15'07 eind van huis 12 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Leeuw 14°48'22
2de huis Maagd 6°12'09
3de huis Weegschaal 2°31'50
Imum Coeli Schorpioen 4°53'26
5de huis Boogschutter 10°59'48
6de huis Steenbok 15°16'29
Descendant Waterman 14°48'22
8ste huis Vissen 6°12'09
9de huis Ram 2°31'50
Medium Coeli Stier 4°53'26
11de huis Tweelingen 10°59'48
12de huis Kreeft 15°16'29

Majeure aspecten
Zon Vierkant Mars 3°16
Zon Sextiel Saturnus 0°06
Zon Sextiel Uranus 6°02
Zon Oppositie Pluto 0°22
Zon Inconjunct Ascendant 2°41
Maan Driehoek Mercurius 3°49
Maan Driehoek Neptunus 2°00
Mercurius Conjunct Jupiter 5°36
Mercurius Driehoek Neptunus 5°50
Venus Vierkant Uranus 3°01
Venus Inconjunct Pluto 2°39
Venus Driehoek Ascendant 0°20
Mars Vierkant Jupiter 5°15
Mars Vierkant Pluto 3°38
Mars Driehoek Ascendant 5°57
Saturnus Driehoek Uranus 5°56
Saturnus Driehoek Pluto 0°16
Saturnus Vierkant Ascendant 2°35
Uranus Driehoek Pluto 5°40
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst