•    
  Actuele planetaire posities
  23-mei-2018, 15:56 UT/GMT
  Zon228'19"20n39
  Maan2138' 2"6n31
  Mercurius1722'14"15n31
  Venus454'57"25n03
  Mars244'54"21s52
  Jupiter1631'59"r15s35
  Saturnus810'10"r22s18
  Uranus025' 3"11n07
  Neptunus1618'15"6s16
  Pluto213'39"r21s33
  Ware Knoop822'35"r18n10
  Cheiron139'24"3n50
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Mitt Romney [Adb], geboren op 12 maart 1947
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Vissen, Maan in Schorpioen *Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Elfde Huis *Saturnus in het Derde Huis *Maan in het Zesde Huis *Maan oppositie Ascendant *Jupiter oppositie Ascendant *Venus in het Tiende Huis *Zon in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 12 maart 1947 om 9:51 in Detroit, Michigan.

Uw zonneteken is Vissen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Tweelingen en uw Maan staat in Schorpioen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Vissen, Maan in Schorpioen

U laat soms een felle, zelfzuchtige kant zien, terwijl men u meestal heel flexibel inschat. U bent innerlijk gevoelig en ontvankelijk, maar u hebt een gecompliceerde, defensieve houding ontwikkeld. U bent ambitieus en hebt de nodige energie om succesvol te zijn, als alles meewerkt. Door uw vatbare, gevoelige inborst wordt u vaak misleid. U kunt daardoor in situaties belanden en u met activiteiten inlaten die u achteraf onmogelijk kunt verantwoorden. De sleutel tot een harmonieus bestaan ligt in gericht gebruik van uw energie en deze niet onrealistisch verspillen. U hebt talent voor onderzoek en kunt dat wellicht gebruiken om uw eigen psyche uit te pluizen en begrip voor uzelf te krijgen.

naar boven

Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Elfde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Tweelingen aan de horizon. De heerser Mercurius staat in het elfde huis.

Het rijzende teken en de stand van diens heerser geeft algemene informatie over de loop van het leven en is een aanvulling op de gegevens die uw temperament beschrijven, zoals eerder vermeld in de analyse van de Zon-Maan combinatie.

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem en de belangrijkste invloeden die het geeft in het leven zijn: intellectueel actief, sociaal, speels, dualistisch, constante twijfels over mentale concepten en academische interesse.

Mensen met ascendant Tweelingen zijn open, elegant, beweeglijk, expressief en tonen veel mimiek. Veelal is literair talent aanwezig, bent u handig en ambachtelijk bedreven, snel, veelzijdig, gewiekst, inventief en zeer nieuwsgierig en subtiel.

Een Tweelingenascendant onderscheidt zich door een expressieve spreek- en schrijfstijl, een druk dagelijks bestaan en voortdurend gebrek aan vastberadenheid en besluitvaardigheid. Met een Tweelingenascendant kunt u geaarzel compenseren door snel te denken.

Uw kijk is vriendelijk en goedgeefs (binnen bepaalde perken) maar niet altijd even doortastend, door twijfels en gedraal. U kunt het ver schoppen in uw leven met uw mentale aanleg.

U staat open voor velerlei dingen en bent joviaal en zelfrelativerend, al zult u door sommigen voor gek worden versleten. Leer uzelf beheersen wat betreft zinloze discussies en argumenten want dat zijn vaak uw ergste vijanden.

Om succes te bereiken zou u uw literaire en wetenschappelijke interesse kunnen uitdiepen en uw briljante verstand vrij spel geven, wanneer dat nodig is. Richt uw beweeglijke aard op schrijven, reizen, communicatie en analyse van de mens. Dat zijn de gebieden waarop u op uw best bent.

Adverteren
Het feit dat Mercurius als de heerser van uw horoscoop in het elfde huis staat geeft ondermeer aan dat vrienden, bekenden en uw sociale netwerk van het grootste belang zijn voor u. Daardoor zullen de belangrijkste dramatische gebeurtenissen in uw leven voortkomen uit vriendschappen en uw kennissenkring. Mercurius in dit huis geeft aan dat uw intelligente vrienden veel invloed hebben op uw manier van denken, in tegenstelling tot uw gevoelens. Dat betekent dat vriendschappen voor u eerder van intellectuele dan van emotionele aard zijn.

Wees echter gewaarschuwd. Niet alle individuen verdienen het vertrouwen dat u ze schenkt. Sommigen zullen onoprecht en verraderlijk zijn.

naar boven

Saturnus in het Derde Huis

Saturnus staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. Deze planeet geeft objectiviteit en praktisch inzicht op mentaal gebied. U communiceert to the point, serieus en met weinig dynamiek, warmte of flexibiliteit. U denkt diep na en bent traag maar vastberaden in uw motoriek.

Het lijkt moeilijk voor u om uw levensdoel te bereiken en u denkt niet veel steun te krijgen van uw naasten.

U hebt de neiging zinloos te piekeren, of te veel aandacht te besteden aan ideeën die weinig opleveren in relatie tot de energie die ze kosten. Het devies is om uw aanpak nauwkeurig en realistisch te houden, maar niet te overdrijven.

Saturnus in dit huis staat voor het nakomen van uw verplichtingen van intellectuele aard. Het staat ook voor testen in de omgang met anderen, waarvoor u slechts kunt slagen als u een altruïstische en meelevende houding ontwikkelt die vergiffenis en flexibiliteit mogelijk maakt.

naar boven

Maan in het Zesde Huis

De Maan staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft onder meer aan dat uw werk afwisselend is, veelzijdig en dat u in het dagelijks leven emotioneel contact hebt met heel veel mensen. Qua gezondheid kan dit betekenen dat u overgevoelig bent voor de sfeer in uw omgeving en last hebt van overmatige veranderingen en wisselende omstandigheden.

Psychologisch gezien gedijt u beter in een ondergeschikte rol dan in een leidinggevende.

Ook kan het zo zijn dat u heimelijk beroemd hoopt te worden in uw vak.

naar boven

Maan oppositie Ascendant

De Maan in oppositie met uw Ascendant geeft aan dat u instinctief probeert om emotioneel betrokken te raken bij anderen. Onbewust is het belangrijk voor u dat anderen u constant nodig hebben. U hebt een grote vriendenkring die u op handen draagt, want u bent zorgzaam en vriendelijk van aard. Toch is het moeilijk voor u om intieme, blijvende relaties aan te gaan omdat u nooit helemaal zeker bent of u die verantwoordelijkheid wel aankunt.

U wilt geliefd zijn en dat speelt voortdurend een rol. U hebt een hekel aan alleen zijn en professioneel gezien zou het goed zijn als u contact hebt met publiek.

Het is belangrijk dat u op eigen benen leert staan en uzelf veilig voelt in uw onafhankelijkheid. U houdt stevig vast aan de hoop dat al uw dromen zullen uitkomen.

naar boven

Jupiter oppositie Ascendant

Jupiter in oppositie met de Ascendant geeft aan dat u zeer loyaal bent in uw relaties en hoffelijk naar tegenstanders. U bent ontwikkeld, diplomatiek en verfijnd, soms zo erg dat anderen uw motieven wantrouwen. U gaat het liefst om met mensen die zeker zijn van zichzelf en van hun doelstellingen. Net als investeerders op financieel gebied, bekijkt u het potentieel van mensen; wie zijn zij en wat kunnen zij betekenen voor henzelf en voor u? U bent weliswaar trots op uw inschattingsvermogen, maar u negeert het feit dat u vooral neemt en niet geeft, tenzij het in uw toekomstplanning past.

Uw grootste handicap is dat u anderen gebruikt voor uw persoonlijke doeleinden. U moet leren dat vrijgevig zijn net zo voordelig voor u is als het accepteren van de gulheid van anderen.

Adverteren
naar boven

Venus in het Tiende Huis

Venus staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop.

U komt op de buitenwereld over als een harmonieus persoon met een scherp oog voor schoonheid. U bent gericht op artistieke activiteiten en dol op mooie dingen. U hebt alles in huis om succesvol te zijn in het leven, vooral als u zich kunstzinnig of muzikaal manifesteert.

Uw succes zal gebaseerd zijn op gedrevenheid en inzet. Door uw talenten en mogelijkheden, in combinatie met uw intelligente aanpak hebt u een uitstekende naam.

De kans dat u zich sociaal onderscheidt, een uistekende reputatie opbouwt en financieel succes boekt in uw leven is heel groot.

naar boven

Zon in het Elfde Huis

De Zon staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop.

Over het algemeen is dit een gunstige stand. U krijgt in uw leven steun van vrienden met belangrijke posities. Op middelbare leeftijd is de kans groot dat uw reputatie en aanzien groeit door uw netwerk van belangrijke personen. Het lot is u gunstig gezind. U hebt een sterk karakter en krijgt alle kansen om uw wensen optimaal in vervulling te laten gaan.

Spiritueel gezien bent u loyaal, eerlijk en recht door zee. Ook hebt u een soort superioriteitsgevoel en bent u zich bewust van uw individualiteit.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Mitt Romney [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 12 maart 1947 kloktijd: 9:51
in Detroit, MI (US) U.T: 14:51
83w03, 42n20 sterrentijd: 20:36:26

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Vissen 21°11'28 in huis 11 direct
Maan Schorpioen 27°36'57 in huis 6 direct
Mercurius Vissen 13°55'25 in huis 11 retrograde
Venus Waterman 8°32'35 in huis 10 direct
Mars Vissen 6°14'07 in huis 11 direct
Jupiter Schorpioen 27°33'28 in huis 6 stationair (R)
Saturnus Leeuw 2°23'39 in huis 3 retrograde
Uranus Tweelingen 17°51'12 in huis 1 direct
Neptunus Weegschaal 9°56'15 in huis 5 retrograde
Pluto Leeuw 11°21'54 in huis 4 retrograde
Maanskn.(t) Tweelingen 5°29'06 in huis 1 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Tweelingen 1°01'02
2de huis Tweelingen 24°59'47
3de huis Kreeft 15°13'42
Imum Coeli Leeuw 6°42'52
5de huis Maagd 4°08'33
6de huis Weegschaal 13°24'27
Descendant Boogschutter 1°01'02
8ste huis Boogschutter 24°59'47
9de huis Steenbok 15°13'42
Medium Coeli Waterman 6°42'52
11de huis Vissen 4°08'33
12de huis Ram 13°24'27

Majeure aspecten
Zon Driehoek Maan 6°25
Zon Conjunct Mercurius 7°16
Zon Driehoek Jupiter 6°22
Zon Vierkant Uranus 3°20
Maan Conjunct Jupiter 0°03
Maan Driehoek Saturnus 4°47
Maan Oppositie Ascendant 3°24
Mercurius Vierkant Uranus 3°56
Mercurius Inconjunct Pluto 2°34
Venus Driehoek Neptunus 1°24
Venus Oppositie Pluto 2°49
Mars Vierkant Ascendant 5°13
Jupiter Driehoek Saturnus 4°50
Jupiter Oppositie Ascendant 3°28
Saturnus Sextiel Ascendant 1°23
Neptunus Sextiel Pluto 1°26
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst