•    
  Actuele planetaire posities
  21-mei-2018, 08:10 UT/GMT
  Zon014'15"20n12
  Maan1934'46"15n53
  Mercurius134'13"13n57
  Venus28'31"25n03
  Mars155'51"21s56
  Jupiter1648'42"r15s40
  Saturnus817'16"r22s18
  Uranus017'56"11n05
  Neptunus1616'12"6s17
  Pluto215'33"r21s32
  Ware Knoop824' 3"18n10
  Cheiron134'26"3n47
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Ray Bradbury [Adb], geboren op 22 augustus 1920
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Leeuw, Maan in Boogschutter *Ascendant in Steenbok, Saturnus in het Achtste Huis *Zon in het Zevende Huis *Venus in het Achtste Huis *Saturnus in het Achtste Huis *Maan in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 22 augustus 1920 om 16:50 in Waukegan, Illinois.

Uw zonneteken is Leeuw. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Steenbok en uw Maan staat in Boogschutter.

Vraagt u zich af waarom u in dit rapport als Leeuw wordt afgeschilderd? Als u 12 uren 32 minuten later was geboren viel u onder het volgende teken Maagd. Het exacte uur waarop de zon overgaat van het ene teken naar het volgende verschilt per jaar.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Leeuw, Maan in Boogschutter

U bent geboren met de Zon in Leeuw en de Maan in Boogschutter. De combinatie van deze twee tekens maken u een vurig, hartstochtelijk en zeer temperamentvol individu. Innerlijk bent u trots. U hebt de aanleg om macht uit te oefenen. U hebt een groot hart en bent vrijgevig, wilskrachtig, betrouwbaar en vastberaden in principes en overtuigingen. U blinkt uit als leider en bezit voldoende creativiteit om zakelijk en persoonlijk succesvol te zijn. U bruist van de energie waardoor u legio mogelijkheden hebt in allerlei soorten activiteiten. Door deze invloeden ziet u alles zeer grootschalig en idealistisch. Maar overdrijft u dit soort trekken niet, anders zult u dominant en egoïstisch lijken, omdat u bijvoorbeeld nooit genoegen neemt met een tweede plaats. Uw affectieve gedrag kan soms belerend zijn. Uit zelfingenomenheid kunt u anderen als minderen behandelen. Op het oog verschilt uw kern niet veel van uw spontane reactiepatroon. Mensen zien degenen met de Maan in Boogschutter als intelligent en onderzoekend. Seksueel gezien bent u een moeilijk mens. Van de ene kant hebt u de trots van een Leeuw, waardoor u wat sentimenten betreft dramatisch kunt zijn. Aan de andere kant bent u door de Boogschutterinvloed hartstochtelijk en enthousiast, maar vrijheidslievend en veranderlijk. Dit kan verbeteren als de relatie belangrijk genoeg voor u is. Het geheim van meer balans schuilt voor u in creatief, dynamisch werk waarin u uw natuurlijke impulsen kunt uiten en visie kunt verdedigen.

naar boven

Ascendant in Steenbok, Saturnus in het Achtste Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Steenbok aan de horizon. De heerser Saturnus staat in het achtste huis.

Het teken Steenbok geeft een bestaan aan waarin besturen en beheersen een belangrijke rol speelt. U hebt een houding waaruit ambitie, vastberadenheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en taaiheid blijkt. U bent van nature uit op materiële, sociale en wellicht ook politieke deskundigheid.

Steenbok roept de behoefte op aan een leven vol uitdaging. U zet alles op alles om succes te hebben. Door uw tact, meesterschap en bescheidenheid zult u veel goodwill creëren bij belangrijke mensen.

Uw denkwijze is egocentrisch en rationeel, met een aangeboren neiging tot sceptisch zijn. U bent in staat om hard te werken en hebt geduld als u obstakels tegenkomt en frustraties moet verwerken.

U bent heel discreet op allerlei gebied, ook in uw liefdesleven. U denkt diep na over de consequenties van een relatie, vooral aangaande uw onafhankelijkheid. U geeft uzelf niet over aan een partner voordat u helemaal zeker bent van uw zaak. Bent u eenmaal gebonden, dan leidt u een heel vredig en kalm bestaan.

U bent heel efficiënt en economisch in de dagelijkse gang van zaken. Dat mag wel een beetje minder, want u lijkt soms nogal pinnig.

U bent helemaal op uw plaats in politieke, bestuurlijke sferen, of in een grote onderneming waarin de hiërarchie duidelijk is bepaald. Het sleutelwoord voor uw professionele functie is verantwoordelijkheid.

Adverteren
Dit is meestal een teken van een lang leven dat op een natuurlijke manier, door ouderdom, eindigt. Deze stand kan echter wel problemen aangeven in verband met een huwelijk of met financiën verworven uit een partnerschap. Een groot deel van uw bestaan is gewijd aan uw recht op een gecompliceerde nalatenschap. Wat esoterische zaken betreft geeft deze positie aan dat u serieuze interesse hebt in occulte zaken, of dat u deze materie juist afwijst uit een bepaalde vrees.

naar boven

Zon in het Zevende Huis

De Zon staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft ondermeer aan dat uw identiteit zich op belangrijke punten ontwikkelt door relaties met anderen, of door een huwelijk. Waarschijnlijk huwt u met een vrij trots en waardig type, maar het is vooral zo dat uw levenspad afhankelijk is van uw relaties.

Hoe dan ook, u mag interessante, langdurige en veelbetekenende verbintenissen verwachten in uw bestaan.

naar boven

Venus in het Achtste Huis

Venus staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een gunstige stand voor financieel gewin uit zakelijke ondernemingen van uw partner of door een samenwerkingsverband.

Psychologisch gezien zult u harmonieuze omstandigheden ervaren in seksuele relaties.

Ontwikkelt u zich innerlijk eerder spiritueel dan in de richting van concreet plezier, dan zult u veel geluk en dankbaarheid putten uit uw zoektocht naar het mysterie van leven en dood.

U mag uitstekende ontwikkelingen verwachten op financieel en sociaal gebied, op middelbare leeftijd of wanneer u zich eindelijk bindt door een huwelijk of een andere intieme relatie.

naar boven

Saturnus in het Achtste Huis

Saturnus staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Door de beperkende invloed van deze planeet zullen zaken die met nalatenschap en erfenis te maken hebben, of met de financiële zaken van uw partner of zakenpartners, door het lot ernstig gefrustreerd kunnen worden.

Psychologisch gezien bent u nogal ernstig aangelegd wat seksuele situaties betreft. U benadert seks met omzichtigheid, rationaliteit en planning. Te veel nadenken op dit gebied kan ook frustraties veroorzaken.

naar boven

Maan in het Elfde Huis

De Maan staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop. U bent iemand met veel vrienden en kennissen, die u in allerlei kringen leert kennen. U kunt vriendschappen sluiten in de hoogste kringen en in de lagere sociale regionen.

Deze stand verhoogt daarbij de kans op een bevredigend gezinsleven met een eigenzinnig, vriendelijk karakter. U woont wellicht op een unieke locatie, waar uw huis openstaat voor iedereen ondanks uw vrijheidslievende inborst en behoefte aan privacy.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Ray Bradbury [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 22 augustus 1920 kloktijd: 16:50
in Waukegan, IL (US) U.T: 22:50
87w51, 42n22 sterrentijd: 15:02:20

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Leeuw 29°29'49 in huis 7 direct
Maan Boogschutter 15°55'40 in huis 11 direct
Mercurius Leeuw 13°42'17 in huis 7 direct
Venus Maagd 13°17'08 in huis 8 direct
Mars Schorpioen 22°01'01 in huis 10 direct
Jupiter Leeuw 29°04'04 in huis 7 direct
Saturnus Maagd 13°00'30 in huis 8 direct
Uranus Vissen 3°51'58 in huis 1 retrograde
Neptunus Leeuw 11°57'54 in huis 7 direct
Pluto Kreeft 8°29'40 in huis 6 direct
Maanskn.(t) Schorpioen 9°24'09 in huis 9 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Steenbok 22°40'26
2de huis Vissen 8°55'50
3de huis Ram 19°24'37
Imum Coeli Stier 18°02'52
5de huis Tweelingen 10°01'45
6de huis Kreeft 0°02'43
Descendant Kreeft 22°40'26
8ste huis Maagd 8°55'50
9de huis Weegschaal 19°24'37
Medium Coeli Schorpioen 18°02'52
11de huis Boogschutter 10°01'45
12de huis Steenbok 0°02'43

Majeure aspecten
Zon Vierkant Mars 7°29
Zon Conjunct Jupiter 0°26
Zon Oppositie Uranus 4°22
Maan Driehoek Mercurius 2°13
Maan Vierkant Venus 2°39
Maan Vierkant Saturnus 2°55
Maan Driehoek Neptunus 3°58
Mercurius Conjunct Neptunus 1°44
Venus Conjunct Saturnus 0°17
Venus Sextiel Pluto 4°47
Mars Sextiel Ascendant 0°39
Jupiter Oppositie Uranus 4°48
Saturnus Sextiel Pluto 4°31
Uranus Driehoek Pluto 4°38
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst