•    
  Actuele planetaire posities
  22-feb-2018, 13:10 UT/GMT
  Zon351'31"10s06
  Maan2341'27"13n39
  Mercurius84' 6"10s04
  Venus1429'11"7s26
  Mars1624'40"22s22
  Jupiter2253'22"17s22
  Saturnus649' 4"22s23
  Uranus2538'53"9n25
  Neptunus1333'12"7s18
  Pluto2027'22"21s30
  Ware Knoop1447'46"r16n24
  Cheiron2652'26"1n56
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Mario Zanin [Adb], geboren op 3 juli 1940
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Kreeft, Maan in Tweelingen *Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Vierde Huis *Maan in het Eerste Huis *Maan Conjunct Ascendant *Zon in het Tweede Huis *Venus in het Tweede Huis *Saturnus in het Twaalfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 3 juli 1940 om 2:00 in Sant Lucia di Piave, Italy.

Uw zonneteken is Kreeft. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Tweelingen en uw Maan staat ook in Tweelingen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Kreeft, Maan in Tweelingen

U bent geboren met de Zon in Kreeft en de Maan in Tweelingen. Met uw karakterstructuur wordt u in het leven globaal gedreven door twee basisdoelstellingen. Om te beginnen wilt u succesvol zijn in uw netwerk en ten tweede jaagt u voortdurend, zonder uitzondering plezier na en probeert u alles wat pijnlijk is te omzeilen.

Uw psychologische kern draait voor u om uw instinct en emoties. U streeft erna om uw verlangens zo goed mogelijk te vervullen. Daarbij zet u zich in om anderen zo goed mogelijk van dienst te zijn. U bent behendig, actief en ijverig, gevoelig en veranderlijk en ook heel onzeker. U bent flexibel en neemt het leven zoals het komt. Uw denkpatroon is veelzijdig en veranderlijk, u bent rationeel, snel en daardoor wellicht een tikje oppervlakkig. Toch bent u slim en intelligent. U voelt zich sterk verbonden met uw medebewoners of gezinsleden. U verafschuwt bedrog en dubbelzinnigheid. Wanneer u een vriendschappelijke relatie aangaat, probeert u zo oprecht mogelijk te zijn.

Anderen zien u als goed gezelschap - eerlijk, gezellig, maar ook wat onzeker en vluchtig. U bent zorgzaam en vol begrip voor de menselijke natuur.

naar boven

Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Vierde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Tweelingen aan de horizon. De heerser Mercurius staat in het vierde huis.

Het rijzende teken en de stand van diens heerser geeft algemene informatie over de loop van het leven en is een aanvulling op de gegevens die uw temperament beschrijven, zoals eerder vermeld in de analyse van de Zon-Maan combinatie.

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem en de belangrijkste invloeden die het geeft in het leven zijn: intellectueel actief, sociaal, speels, dualistisch, constante twijfels over mentale concepten en academische interesse.

Mensen met ascendant Tweelingen zijn open, elegant, beweeglijk, expressief en tonen veel mimiek. Veelal is literair talent aanwezig, bent u handig en ambachtelijk bedreven, snel, veelzijdig, gewiekst, inventief en zeer nieuwsgierig en subtiel.

Een Tweelingenascendant onderscheidt zich door een expressieve spreek- en schrijfstijl, een druk dagelijks bestaan en voortdurend gebrek aan vastberadenheid en besluitvaardigheid. Met een Tweelingenascendant kunt u geaarzel compenseren door snel te denken.

Uw kijk is vriendelijk en goedgeefs (binnen bepaalde perken) maar niet altijd even doortastend, door twijfels en gedraal. U kunt het ver schoppen in uw leven met uw mentale aanleg.

U staat open voor velerlei dingen en bent joviaal en zelfrelativerend, al zult u door sommigen voor gek worden versleten. Leer uzelf beheersen wat betreft zinloze discussies en argumenten want dat zijn vaak uw ergste vijanden.

Om succes te bereiken zou u uw literaire en wetenschappelijke interesse kunnen uitdiepen en uw briljante verstand vrij spel geven, wanneer dat nodig is. Richt uw beweeglijke aard op schrijven, reizen, communicatie en analyse van de mens. Dat zijn de gebieden waarop u op uw best bent.

Adverteren
Mercurius, die uw houding bepaalt, staat in het vierde huis. Dit geeft een leven aan dat draait om familie, huis en haard. Het is goed mogelijk dat u samen met familie een bedrijf runt, of dat uw eigen huis dienstdoet als hoofdkantoor voor een of andere commerciële onderneming.

De stand van Mercurius geeft ook onrust in thuissituaties aan in uw leven. Regelmatige verandering van woonplaats, wellicht door zakelijke omstandigheden, is heel waarschijnlijk.

NB: Mercurius staat technisch gezien op de grens van huis 3 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 4.

naar boven

Maan in het Eerste Huis

De Maan staat in het eerste huis. Deze stand geeft aan dat u sterk wordt beïnvloed door uw gevoelens en stemmingen.

Uw zelfbewustzijn wordt beïnvloed door actuele gevoelens, die onderhavig zijn aan snelle veranderingen en stemmingswisselingen. Op den duur leert u inzien waarom u op een bepaalde manier op situaties reageert. Dan kunt u uw reactiepatronen aanpassen en meer controle krijgen op uw bestaan.

Anderen bespeuren uw gebrek aan emotionele beheersing en hebben de neiging zich te mengen in uw persoonlijke aangelegenheden, ook al probeert u dit te voorkomen. Uw gevoeligheid uit zich door de emotionele behoefte om te zorgen en te worden verzorgd door anderen. Al hebt u behoefte aan begeleiding en supervisie om uw doel te bereiken, het zou beter zijn als u onafhankelijke stappen zet zodat u zich niet verplicht of schuldig voelt naar anderen.

Het voordeel van deze stand is dat u aanvoelt wat anderen nodig hebben en verlangen.

U hebt in wezen een kalmerende werking op mensen die onder spanning staan. Dat maakt u perfect geschikt om met publiek te werken.

naar boven

Maan Conjunct Ascendant

De Maan conjunct uw Ascendant is een teken van veel wisselende, emotionele omstandigheden. U staat open voor intiem, instinctief contact met anderen, maar hebt ook de neiging hen op afstand te houden omdat u bang bent verplichtingen aan te gaan.

U bent een vat vol tegenstrijdigheden. U claimt mensen, maar klaagt wanneer zij dat andersom doen. U verwacht van anderen dat zij u bewonderen, maar u trekt zich terug als zij dat daadwerkelijk doen. U hebt veel verbeeldingskracht, maar op fantasierijke, stimulerende mensen kunt u vrij negatief en kritisch reageren.

U lijkt aan de buitenkant zeer onafhankelijk, maar u snakt naar een simpel bestaan waarin u stilletjes kunt genieten van iemand die echt om u geeft. Dat gebeurt pas wanneer u uw defensieve houding verandert en leert om anderen een beetje tegemoet te komen.

naar boven

Zon in het Tweede Huis

De Zon staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand maakt dat financiële zaken en concrete bezittingen de kern van uw motivatie vormen in het leven.

Materiële zekerheid creëren is voor u een noodzaak. Geven kan een probleem zijn voor u, maar dat moet u toch leren.

Geniet van uw eigen rijkdom, maar verdiep uzelf ook in de kunst van het delen. U verlangt naar respect om uw financiële inzicht en wordt graag gezien als iemand die voor zichzelf kan zorgen.

U hebt enorm veel vertrouwen in uw eigen talent. U bent ervan overtuigd dat wat er ook gebeurt, u zich er financieel altijd doorheen zult slaan. De invloed van de Zon op dit huis biedt grote mogelijkheden voor succes in het leven.

Wat geld betreft is uw zwakte dat u de neiging hebt om op te scheppen. U kunt een geldwolf zijn, puur om de macht die het geeft. Naarmate u volwassen wordt, zullen er deuren voor u opengaan middels personen die het voor het zeggen hebben. Grijp uw kansen.

Adverteren
naar boven

Venus in het Tweede Huis

Venus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is in wezen een ideale astrologische stand, omdat deze zo veelbelovend is wat talent en inkomsten betreft. Het geld stroomt regelmatig binnen zonder dat het u veel inspanningen of zorgen kost, wellicht dankzij uw artistieke aanleg.

naar boven

Saturnus in het Twaalfde Huis

Saturnus staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Deze planeet in dit huis kan veel onplezierige, irritante obstakels veroorzaken in uw bestaan. Het gevoel dat u opgesloten zit in uw omgeving kan erdoor worden versterkt.

Professioneel gezien bent u heel gevoelig en idealistisch, maar niet erg realistisch. Het kan zijn dat het lot u het verschil tussen feiten en fictie wil leren inzien.

Bepaalde complexen draagt u onbewust met u mee en steken soms geestelijk de kop op in de vorm van overgevoeligheid. Daardoor wilt u vaak alleen zijn en kruipt u in uw schulp zodat niemand weet wat er in u omgaat. U kunt wel wat meer humor en zelfvertrouwen gebruiken.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Mario Zanin [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 3 juli 1940 kloktijd: 2:00
in Sant Lucia di Piave, Italy U.T: 01:00
12e17, 45n51 sterrentijd: 20:32:46

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Kreeft 10°56'29 in huis 2 direct
Maan Tweelingen 10°34'11 in huis 1 direct
Mercurius Leeuw 4°06'50 eind van huis 3 direct
Venus Kreeft 1°22'03 in huis 2 retrograde
Mars Kreeft 29°44'51 in huis 3 direct
Jupiter Stier 9°43'33 in huis 12 direct
Saturnus Stier 12°15'11 in huis 12 direct
Uranus Stier 24°43'24 in huis 12 direct
Neptunus Maagd 22°57'35 in huis 5 direct
Pluto Leeuw 1°51'14 in huis 3 direct
Maanskn.(t) Weegschaal 16°13'25 in huis 6 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Tweelingen 3°16'49
2de huis Tweelingen 26°10'21
3de huis Kreeft 15°19'55
Imum Coeli Leeuw 5°49'07
5de huis Maagd 2°31'26
6de huis Weegschaal 12°39'08
Descendant Boogschutter 3°16'49
8ste huis Boogschutter 26°10'21
9de huis Steenbok 15°19'55
Medium Coeli Waterman 5°49'07
11de huis Vissen 2°31'26
12de huis Ram 12°39'08

Majeure aspecten
Zon Sextiel Jupiter 1°13
Zon Sextiel Saturnus 1°19
Maan Sextiel Mercurius 6°27
Maan Conjunct Ascendant 7°17
Mercurius Conjunct Mars 4°22
Mercurius Vierkant Jupiter 5°37
Mercurius Conjunct Pluto 2°16
Mercurius Sextiel Ascendant 0°50
Mars Sextiel Uranus 5°01
Mars Conjunct Pluto 2°06
Mars Sextiel Ascendant 3°32
Jupiter Conjunct Saturnus 2°32
Uranus Driehoek Neptunus 1°46
Pluto Sextiel Ascendant 1°26
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst