•    
  Actuele planetaire posities
  22-apr-2018, 20:52 UT/GMT
  Zon240'12"12n24
  Maan210'57"18n54
  Mercurius72'57"0n55
  Venus2746'41"20n08
  Mars1931'47"23s00
  Jupiter2021' 2"r16s36
  Saturnus97'48"r22s14
  Uranus2843'51"10n32
  Neptunus1538'27"6s31
  Pluto2117'14"r21s28
  Ware Knoop1114'10"r17n24
  Cheiron017'41"3n15
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Mario Lopez [Adb], geboren op 10 oktober 1973
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Ram *Ascendant Vissen, Neptunus in het Negende Huis *Maan in het Eerste Huis *Maan Conjunct Ascendant *Saturnus in het Vierde Huis *Zon in het Zevende Huis *Venus in het Negende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 10 oktober 1973 om 17:18 in Chula Vista, California.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Vissen en uw Maan staat in Ram.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Ram

In essentie bent u zachtaardig en vriendelijk. Door omstandigheden bent u wellicht in een leidinggevende positie beland, maar in feite bent u het meest op uw gemak als het om uw organiserende capaciteiten gaat. U gaat het liefst vriendschappelijk met mensen om in een toegankelijke sfeer waarin ideeën worden uitgewisseld. U functioneert uitstekend in groepsverband, partnerschap en samenwerkingsverbanden. U bent de bemiddelaar die tegenstanders samenbrengt en u weet vaak balans en coördinatie te creëren. Omdat u ook impulsief bent, kan de weegschaal wel eens doorslaan. Dan raakt u uit balans en trekt u overhaaste conclusies. U ziet altijd alles van twee kanten, wat frustrerend is wanneer u ergens te diep induikt. Daarom sympathiseert u maar met alle partijen en neemt u een erg halfslachtig standpunt in.

In de liefde bent u affectief en vaak hartstochtelijk. U hebt uw liefdespartner veel te bieden aan inzicht. Kennis doet u eerder intuïtief dan intellectueel op. U hebt een soort zesde zintuig waardoor u situaties precies kunt inschatten en tot de kern van een probleem weet door te dringen.

De beste manier om meer balans in uzelf te vinden, is uw zelfbewuste neigingen indammen en uw communicatieve, vriendelijke kern meer uitwerken. Verminder uw streven naar perfecte harmonie zodat u meer vrede met uzelf en anderen hebt.

naar boven

Ascendant Vissen, Neptunus in het Negende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Vissen aan de horizon. De heerser Neptunus staat in het negende huis.

Het beweeglijke karakter van dit teken laat uw ervaringen steeds op en neer slingeren tussen twee extremen. Emotioneel gezien kunt u enorm verward raken wanneer uw ziel tussen twee tegengestelden wordt verscheurd. Uw houding is hoe dan ook vriendelijk en u kunt genieten van de meest subtiele emotionele ervaringen.

U leeft vrij introvert, teruggetrokken en op uzelf. Het is goed voor u wanneer u bezigheden hebt waarin u uw creativiteit vrijelijk kunt uiten.

Het wemelt in uw bestaan van de veranderingen, maar dat hindert u niet, want u kunt zich uitstekend aanpassen.

In wezen bent u ruimdenkend. U wordt geleid door intuïtie en emotie en kunt gemakkelijk wisselen tussen verheven en depressieve stemmingen.

U hebt een aangeboren ontvankelijkheid en voelsprieten waar het verstand niet tussenkomt. Dat vermogen wordt helaas niet vaak begrepen, want wat moet een mens ermee in het dagelijks leven? Maar houdt u zich bezig met de schone kunsten, dan is de kans groot dat u heel succesvol bent als schrijver, musicus, schilder of dichter.

Uw liefdesleven zal zeer intens en afwisselend verlopen. Wanneer u verliefd bent lijken de grenzen van uw persoonlijkheid te vervagen en staat u open voor al wat leeft.

U hebt strenge begeleiding nodig die u helpt bij de praktische kanten van het bestaan. Over het algemeen hebt u aanleg voor beroepen die met occulte of mediamieke zaken werken, religie, zeevaart, acteren, psychometrie, helderziendheid, schilderkunst, dichtkunst, mystiek en spionage.

Adverteren
Dit wereldse huis geeft informatie over het hogere denken, filosofie en wetenschappelijke of religieuze interesses. Omdat Neptunus, de heerser van uw horoscoop hier staat, zal uw leven gericht zijn op deze thema's. U kunt hoge idealen hebben met betrekking tot andere culturen of uw leven lang dromen van een wereldreis, zonder die overigens ooit te maken. Wellicht bent u zeer spiritueel en gericht op studies rond bovennatuurlijke zaken.

naar boven

Maan in het Eerste Huis

De Maan staat in het eerste huis. Deze stand geeft aan dat u sterk wordt beïnvloed door uw gevoelens en stemmingen.

Uw zelfbewustzijn wordt beïnvloed door actuele gevoelens, die onderhavig zijn aan snelle veranderingen en stemmingswisselingen. Op den duur leert u inzien waarom u op een bepaalde manier op situaties reageert. Dan kunt u uw reactiepatronen aanpassen en meer controle krijgen op uw bestaan.

Anderen bespeuren uw gebrek aan emotionele beheersing en hebben de neiging zich te mengen in uw persoonlijke aangelegenheden, ook al probeert u dit te voorkomen. Uw gevoeligheid uit zich door de emotionele behoefte om te zorgen en te worden verzorgd door anderen. Al hebt u behoefte aan begeleiding en supervisie om uw doel te bereiken, het zou beter zijn als u onafhankelijke stappen zet zodat u zich niet verplicht of schuldig voelt naar anderen.

Het voordeel van deze stand is dat u aanvoelt wat anderen nodig hebben en verlangen.

U hebt in wezen een kalmerende werking op mensen die onder spanning staan. Dat maakt u perfect geschikt om met publiek te werken.

naar boven

Maan Conjunct Ascendant

De Maan conjunct uw Ascendant is een teken van veel wisselende, emotionele omstandigheden. U staat open voor intiem, instinctief contact met anderen, maar hebt ook de neiging hen op afstand te houden omdat u bang bent verplichtingen aan te gaan.

U bent een vat vol tegenstrijdigheden. U claimt mensen, maar klaagt wanneer zij dat andersom doen. U verwacht van anderen dat zij u bewonderen, maar u trekt zich terug als zij dat daadwerkelijk doen. U hebt veel verbeeldingskracht, maar op fantasierijke, stimulerende mensen kunt u vrij negatief en kritisch reageren.

U lijkt aan de buitenkant zeer onafhankelijk, maar u snakt naar een simpel bestaan waarin u stilletjes kunt genieten van iemand die echt om u geeft. Dat gebeurt pas wanneer u uw defensieve houding verandert en leert om anderen een beetje tegemoet te komen.

naar boven

Saturnus in het Vierde Huis

Saturnus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u wellicht het gevoel hebt dat bepaalde plichtplegingen of ervaringen in uw jonge jaren niet strookten met uw innerlijke, emotionele behoeftes. Het gevolg daarvan was dat u zich gefrustreerd en onbegrepen voelde. Dat kan geleid hebben tot een bepaalde angst of wantrouwen naar de wereld, die niet bevorderlijk is voor succesvolle sociale relaties en communicatie.

Dit hoeft niet zonder meer het geval te zijn. Al hebt u wellicht het gevoel dat uw persoonlijke ruimte beperkt is, toch kan Saturnus u hier begrip geven voor hetgeen deze emoties veroorzaakt. U hebt de aanleg om veel te leren over uw innerlijke roerselen en over wat u nodig hebt om emotionele veiligheid te voelen. Neemt u de uitdagingen van Saturnus aan, dan leert u langzaam maar zeker dingen te doen en te laten volgens uw eigen wensen. U hoeft dan enkel gehoor te geven aan uw innerlijke verplichtingen en verantwoordelijkheden.

naar boven

Zon in het Zevende Huis

De Zon staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft ondermeer aan dat uw identiteit zich op belangrijke punten ontwikkelt door relaties met anderen, of door een huwelijk. Waarschijnlijk huwt u met een vrij trots en waardig type, maar het is vooral zo dat uw levenspad afhankelijk is van uw relaties.

Hoe dan ook, u mag interessante, langdurige en veelbetekenende verbintenissen verwachten in uw bestaan.

Adverteren
naar boven

Venus in het Negende Huis

Venus staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. U bent flexibel, sympathiek, vredelievend en tactisch en hebt een scherp verstand. Deze stand geeft aan dat u harmonie en balans vindt door uw intelligentie te gebruiken en te studeren en reizen. U bent uiterst artistiek en expressief en zeer geïnteresseerd in alles wat met cultuur te maken heeft. U bent enthousiast en gedreven en u geeft graag uw inzichten door aan anderen.

Deze astrologische positie van Venus staat voor sociale interactie met intelligente mensen, wat heel verrijkend voor u werkt.

Intellectueel gezien staat u niet veel in de weg. Hoogstens bent u onverzadigbaar nieuwsgierig, waardoor u besluiteloos kunt zijn en alsmaar nieuwe plannen najaagt. U hebt echter tevens de aanleg om deze psychologische obstakels te overwinnen.

NB: Venus staat technisch gezien op de grens van huis 8 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 9.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Mario Lopez [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 10 oktober 1973 kloktijd: 17:18
in Chula Vista, CA (US) U.T: 00+18
117w05, 32n38 sterrentijd: 17:47:29

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 17°32'44 in huis 7 direct
Maan Ram 3°16'48 in huis 1 direct
Mercurius Schorpioen 10°55'00 in huis 8 direct
Venus Boogschutter 1°53'47 eind van huis 8 direct
Mars Stier 6°06'43 in huis 2 retrograde
Jupiter Waterman 2°32'39 in huis 11 direct
Saturnus Kreeft 4°43'04 in huis 4 stationair (R)
Uranus Weegschaal 23°03'35 in huis 7 direct
Neptunus Boogschutter 5°28'06 in huis 9 direct
Pluto Weegschaal 4°47'51 in huis 7 direct
Maanskn.(t) Steenbok 1°39'53 in huis 10 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Vissen 25°16'51
2de huis Stier 4°53'13
3de huis Tweelingen 3°35'55
Imum Coeli Tweelingen 27°07'42
5de huis Kreeft 20°14'20
6de huis Leeuw 17°34'24
Descendant Maagd 25°16'51
8ste huis Schorpioen 4°53'13
9de huis Boogschutter 3°35'55
Medium Coeli Boogschutter 27°07'42
11de huis Steenbok 20°14'20
12de huis Waterman 17°34'24

Majeure aspecten
Zon Conjunct Uranus 5°31
Maan Driehoek Venus 1°23
Maan Sextiel Jupiter 0°44
Maan Vierkant Saturnus 1°26
Maan Driehoek Neptunus 2°11
Maan Oppositie Pluto 1°31
Maan Conjunct Ascendant 8°00
Mercurius Oppositie Mars 4°48
Venus Sextiel Jupiter 0°39
Venus Inconjunct Saturnus 2°49
Venus Conjunct Neptunus 3°34
Venus Sextiel Pluto 2°54
Mars Vierkant Jupiter 3°34
Mars Sextiel Saturnus 1°24
Mars Inconjunct Neptunus 0°39
Mars Inconjunct Pluto 1°19
Jupiter Inconjunct Saturnus 2°10
Jupiter Sextiel Neptunus 2°55
Jupiter Driehoek Pluto 2°15
Saturnus Inconjunct Neptunus 0°45
Saturnus Vierkant Pluto 0°05
Uranus Inconjunct Ascendant 2°13
Neptunus Sextiel Pluto 0°40
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst