•    
  Actuele planetaire posities
  21-maa-2018, 05:26 UT/GMT
  Zon032'44"0n13
  Maan167'30"11n44
  Mercurius1641'41"9n25
  Venus1740'29"6n07
  Mars20'59"23s31
  Jupiter2259'43"r17s20
  Saturnus830'59"22s17
  Uranus2654' 9"9n52
  Neptunus1433'31"6s55
  Pluto211'41"21s28
  Ware Knoop1352'34"r16n40
  Cheiron2826' 8"2n31
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Madeleine Wehle [Adb], geboren op 6 januari 1968
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Steenbok, Maan in Vissen *Ascendant in Schorpioen, Mars in het Derde Huis *Venus in het Eerste Huis *Neptunus Conjunct Ascendant *Zon in het Tweede Huis *Maan in het Vierde Huis *Saturnus in het Vierde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: vrouwelijk, geboren op 6 januari 1968 om 4:00 in Caputh, Germany.

Uw zonneteken is Steenbok. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Schorpioen en uw Maan staat in Vissen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

naar boven

Zon in Steenbok, Maan in Vissen

Deze astrologische combinatie geeft een rustige, flegmatieke aard aan. U bent een achtergrondfiguur met een voorkeur voor activiteiten achter de schermen. U bent nogal passief en hebt baat bij een stimulerende band of krachtige relatie waardoor u uit uw psychologische staat van onverschilligheid wordt gehaald. U bent zeer geconcentreerd en teruggetrokken.

U zoekt oprecht naar zelfkennis. Voor anderen bent u een dierbare vriend of vertrouwenspersoon. Nooit zult u een geheim dat u is toevertrouwd doorspelen. Toch staat u andersom niet toe dat vrienden en bekenden tot achter uw uiterlijke façade doordringen. U kunt goed omgaan met mensen die het niet gemakkelijk hebben. Zij wekken uw compassie, die inherent is aan de invloed van de stand van uw Maan. Onder gunstige omstandigheden zullen uw psychologische en mystieke talenten zich ontwikkelen. De sleutel tot een harmonieus bestaan ligt in de inzet van uw organisatietalent en het leiden van een actief bestaan. U hebt in hoge mate aangeboren ambitie en doorzettingsvermogen.

naar boven

Ascendant in Schorpioen, Mars in het Derde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Schorpioen aan de horizon. De heerser Mars staat in het derde huis.

Uw leven wordt gekenmerkt door uw sluwe, ondoorgrondelijke, tegendraadse, slimme en gereserveerde houding. U bent een raadsel, dus met deze eigenschappen kan het in uw leven niet zo best of juist heel voorspoedig aflopen. Welk type Schorpioen bent u? Er zijn globaal twee types. De extreem emotionele, die sterk gericht is op de buitenissige aspecten van aardse relaties, of de uiterst mystieke, die zich bezighoudt met spiritualiteit.

U bent iemand van extremen, uiterst gevoelig en uit op intense verbondenheid. U hebt interesse in occulte zaken of bovenaardse fenomenen. U bent innerlijk zeer actief verwikkeld in een psychologisch gevecht tussen positieve en negatieve polen, die van bevestigen en bevredigen, of verwerpen en onderdrukken. Uw gevoelens zijn zeer intens en blijven hartstochtelijk gericht op degene van wie u houdt, tot het voorbij is. Ook als u een hekel hebt aan iemand blijft u zeer hardnekkig in negatieve gevoelens hangen. Maar er is hoop. Welk type Schorpioen u ook bent, diep van binnen verlangt u naar psychologische groei, herstel en transformatie.

Er komt een moment in uw leven, na een dramatische gebeurtenis die u intens raakt, dat u volkomen verandert van levensdoel en houding. De intensiteit en diepgang van uw passies blijft echter onveranderd. U hebt de neiging op een duistere en broeierige wijze uw aanpak te plannen, zonder dat u anderen laat weten wat uw stemming of exacte gevoelens zijn. Seksueel gezien bent u hartstochtelijk en sterk verbonden.

Probeer uw hartstocht in toom te houden en wees niet zo fel naar anderen. Zet uw wilskracht en sterke karakter in voor positieve zaken en goede doelen.

Geneeskunde, medicijnen of zelfs operaties hebben aantrekkingskracht op u. Onderzoek in het algemeen en ergens diep induiken past bij u, daar kunt u in uitblinken.

Adverteren
Zo op het eerste gezicht is dit een aanwijzing dat u een extreem actief leven leidt.

U bent snel, resoluut, spontaan, drastisch en vastberaden. Uw ideeën zijn soms chaotisch, maar indringend. U hebt een energieke en impulsieve houding. Uw aanpak is direct en kordaat, u kunt uzelf slechts moeizaam beheersen.

Het is verstandig om niet te emotioneel gehecht te raken aan mensen en gebeurtenissen. U kunt problemen krijgen met naasten en uw vijanden kunnen zelfs broers of zussen zijn. Geduld is niet uw sterkste kant.

naar boven

Venus in het Eerste Huis

Venus staat in het eerste huis. Dit is een uitstekende stand voor Venus. Het voegt een flinke dosis charme toe aan uw persoonlijkheid en geeft u een vriendelijke, zachtmoedige uitstraling.

U bent veel met uw uiterlijk bezig en ook als u niet bijzonder mooi of aantrekkelijk bent, straalt u zachtheid en vriendelijkheid uit, waardoor anderen dol op u zijn.

U omringt uzelf zo veel mogelijk met schoonheid en elegantie. U bent heel erg gehecht aan de natuur en verkiest een rustig bestaan op het platteland boven het gekunstelde gedoe van het stadsleven.

U groeide waarschijnlijk op in warme, vriendelijke sferen. Daardoor gaat het u nu gemakkelijk af om diezelfde vibraties op familie en vrienden over te brengen. Anderen rekenen vaak op u om de vrede in lastige situaties te herstellen.

U bent dol op muziek, kunst en toneel en hebt zelf wellicht ook bepaalde artistieke neigingen.

U doet enorm uw best om met anderen overweg te kunnen. Meestal probeert u conflicten met diplomatie te bestrijden en niet door uw vuist op tafel te slaan. Kom voor uzelf en voor uw rechten op wanneer dat nodig is, desnoods met harde hand. De mantel der liefde dwingt niet altijd respect af.

Relaties zijn belangrijk voor u, daarvoor wringt u uzelf in allerlei bochten. Het is van groot belang dat uw connecties harmonieus blijven, want u kunt niet tegen ruzies en meningsverschillen.

naar boven

Neptunus Conjunct Ascendant

De conjunctie van Neptunus op de Ascendant geeft aan dat u zeer sensitief bent en wellicht spiritueel begaafd. Uw grip op de echte wereld is losjes tot wankel, u moet meer houvast zoeken.

U bent fysiek gevoelig voor het maatschappelijke onrecht dat u waarneemt, het kan u letterlijk ziek maken. Omdat uw omgeving zo veel effect op u heeft, moet u proberen om negativiteit te weren.

U staat klaar voor onderdrukten en emotioneel verstoorden en bent vergevingsgezind naar degenen die buiten hun schuld aan de zelfkant staan.

U maakt uzelf druk over dingen waaraan u niets kunt doen. Door schuldgevoelens krijgt u de neiging uzelf terug te trekken in een wereld die vrij is van verantwoordelijkheid.

Ga om met mensen die met beide benen op de grond staan, dat zijn goede tegenhangers voor uw oeverloos instabiele temperament. Er is grote behoefte aan uw sympathieke medeleven, dus het heeft geen zin u af te wenden van mensen die uw hulp kunnen gebruiken.

naar boven

Zon in het Tweede Huis

De Zon staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand maakt dat financiële zaken en concrete bezittingen de kern van uw motivatie vormen in het leven.

Materiële zekerheid creëren is voor u een noodzaak. Geven kan een probleem zijn voor u, maar dat moet u toch leren.

Geniet van uw eigen rijkdom, maar verdiep uzelf ook in de kunst van het delen. U verlangt naar respect om uw financiële inzicht en wordt graag gezien als iemand die voor zichzelf kan zorgen.

U hebt enorm veel vertrouwen in uw eigen talent. U bent ervan overtuigd dat wat er ook gebeurt, u zich er financieel altijd doorheen zult slaan. De invloed van de Zon op dit huis biedt grote mogelijkheden voor succes in het leven.

Wat geld betreft is uw zwakte dat u de neiging hebt om op te scheppen. U kunt een geldwolf zijn, puur om de macht die het geeft. Naarmate u volwassen wordt, zullen er deuren voor u opengaan middels personen die het voor het zeggen hebben. Grijp uw kansen.

naar boven

Maan in het Vierde Huis

De Maan staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. De Maan zal hier absoluut invloed uitoefenen op zaken die met uw moeder, uw woonplaats of familieaangelegenheden te maken hebben.

Zowel uw jeugd als uw latere leven staan in het teken van liefde voor romantiek, reizen en interessante avonturen, in uw verbeelding of concreet.

Deze astrologische combinatie is tekenend voor een onzekere basis in het leven en een onophoudelijk streven naar materiële zekerheid die moeilijk te verwezenlijken lijkt. Dat kan tijdelijk worden opgelost door een kleine erfenis, maar het zal op latere leeftijd niet langer een rol spelen doordat u uitstekend gesteund en verzorgd wordt door uw familie.

Adverteren
naar boven

Saturnus in het Vierde Huis

Saturnus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u wellicht het gevoel hebt dat bepaalde plichtplegingen of ervaringen in uw jonge jaren niet strookten met uw innerlijke, emotionele behoeftes. Het gevolg daarvan was dat u zich gefrustreerd en onbegrepen voelde. Dat kan geleid hebben tot een bepaalde angst of wantrouwen naar de wereld, die niet bevorderlijk is voor succesvolle sociale relaties en communicatie.

Dit hoeft niet zonder meer het geval te zijn. Al hebt u wellicht het gevoel dat uw persoonlijke ruimte beperkt is, toch kan Saturnus u hier begrip geven voor hetgeen deze emoties veroorzaakt. U hebt de aanleg om veel te leren over uw innerlijke roerselen en over wat u nodig hebt om emotionele veiligheid te voelen. Neemt u de uitdagingen van Saturnus aan, dan leert u langzaam maar zeker dingen te doen en te laten volgens uw eigen wensen. U hoeft dan enkel gehoor te geven aan uw innerlijke verplichtingen en verantwoordelijkheden.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Madeleine Wehle [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 6 januari 1968 kloktijd: 4:00
in Caputh, GER U.T: 03:00
13e00, 52n21 sterrentijd: 10:51:05

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Steenbok 14°51'15 in huis 2 direct
Maan Vissen 28°35'55 in huis 4 direct
Mercurius Steenbok 19°45'05 in huis 2 direct
Venus Boogschutter 5°01'02 in huis 1 direct
Mars Waterman 27°26'15 in huis 3 direct
Jupiter Maagd 5°29'22 in huis 9 retrograde
Saturnus Ram 6°20'13 in huis 4 direct
Uranus Maagd 29°13'00 in huis 10 stationair (R)
Neptunus Schorpioen 25°47'06 in huis 1 direct
Pluto Maagd 22°49'42 in huis 10 retrograde
Maanskn.(t) Ram 24°05'23 in huis 5 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Schorpioen 20°29'46
2de huis Boogschutter 21°07'15
3de huis Waterman 1°13'01
Imum Coeli Vissen 11°19'28
5de huis Ram 11°42'20
6de huis Stier 3°39'04
Descendant Stier 20°29'46
8ste huis Tweelingen 21°07'15
9de huis Leeuw 1°13'01
Medium Coeli Maagd 11°19'28
11de huis Weegschaal 11°42'20
12de huis Schorpioen 3°39'04

Majeure aspecten
Zon Conjunct Mercurius 4°54
Zon Driehoek Pluto 7°58
Zon Sextiel Ascendant 5°39
Maan Driehoek Venus 6°25
Maan Conjunct Saturnus 7°44
Maan Oppositie Uranus 0°37
Maan Driehoek Neptunus 2°49
Maan Oppositie Pluto 5°46
Mercurius Driehoek Pluto 3°05
Mercurius Sextiel Ascendant 0°45
Venus Vierkant Jupiter 0°28
Venus Driehoek Saturnus 1°19
Venus Sextiel Uranus 5°48
Mars Inconjunct Uranus 1°47
Mars Vierkant Neptunus 1°39
Jupiter Inconjunct Saturnus 0°51
Uranus Sextiel Neptunus 3°26
Neptunus Sextiel Pluto 2°57
Neptunus Conjunct Ascendant 5°17
Pluto Sextiel Ascendant 2°20
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst