•    
  Actuele planetaire posities
  23-maa-2018, 06:01 UT/GMT
  Zon233'20"1n01
  Maan1415'50"18n06
  Mercurius1654'15"r9n42
  Venus2010'48"7n08
  Mars39'49"23s32
  Jupiter2254'47"r17s18
  Saturnus836'14"22s17
  Uranus270'35"9n55
  Neptunus1437'59"6s53
  Pluto213'32"21s27
  Ware Knoop1343' 8"r16n42
  Cheiron2833'22"2n34
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Pierre Bonnard [Adb], geboren op 3 oktober 1867
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Boogschutter *Ascendant in Schorpioen, Mars in het Twaalfde Huis *Maan in het Eerste Huis *Saturnus in het Eerste Huis *Saturnus Conjunct Ascendant *Zon in het Elfde Huis *Venus in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 3 oktober 1867 om 10:00 in Fontenay aux Roses, France.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Schorpioen en uw Maan staat in Boogschutter.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Boogschutter

Als intellectueel luchtteken bent u sterk gericht op denkbeelden. Toch bent u nooit lukraak op kennis uit. U bent didactisch aangelegd en probeert anderen te overtuigen van uw ideeën.

U verkondigt uw theorieën vol overgave. Gelukkig geeft uw goed ontwikkelde inzicht precies aan waar en wanneer uw mening niet zal worden gewaardeerd. U bent recht door zee en pretendeert niet meer te zijn dan u bent. Doordat u oprecht begaan bent met mensen bent u heel geschikt voor sociaal werk. U kunt uzelf maar moeizaam in toom houden en uw gezonde verstand wordt vaak overspoeld door flitsen van nieuwe, minder zinvolle inspiratie. Maar u bent een evenwichtig individu. Er woedt niet veel strijd tussen uw woorden en daden, tussen wie u lijkt te zijn en wie u daadwerkelijk bent.

naar boven

Ascendant in Schorpioen, Mars in het Twaalfde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Schorpioen aan de horizon. De heerser Mars staat in het twaalfde huis.

Uw leven wordt gekenmerkt door uw sluwe, ondoorgrondelijke, tegendraadse, slimme en gereserveerde houding. U bent een raadsel, dus met deze eigenschappen kan het in uw leven niet zo best of juist heel voorspoedig aflopen. Welk type Schorpioen bent u? Er zijn globaal twee types. De extreem emotionele, die sterk gericht is op de buitenissige aspecten van aardse relaties, of de uiterst mystieke, die zich bezighoudt met spiritualiteit.

U bent iemand van extremen, uiterst gevoelig en uit op intense verbondenheid. U hebt interesse in occulte zaken of bovenaardse fenomenen. U bent innerlijk zeer actief verwikkeld in een psychologisch gevecht tussen positieve en negatieve polen, die van bevestigen en bevredigen, of verwerpen en onderdrukken. Uw gevoelens zijn zeer intens en blijven hartstochtelijk gericht op degene van wie u houdt, tot het voorbij is. Ook als u een hekel hebt aan iemand blijft u zeer hardnekkig in negatieve gevoelens hangen. Maar er is hoop. Welk type Schorpioen u ook bent, diep van binnen verlangt u naar psychologische groei, herstel en transformatie.

Er komt een moment in uw leven, na een dramatische gebeurtenis die u intens raakt, dat u volkomen verandert van levensdoel en houding. De intensiteit en diepgang van uw passies blijft echter onveranderd. U hebt de neiging op een duistere en broeierige wijze uw aanpak te plannen, zonder dat u anderen laat weten wat uw stemming of exacte gevoelens zijn. Seksueel gezien bent u hartstochtelijk en sterk verbonden.

Probeer uw hartstocht in toom te houden en wees niet zo fel naar anderen. Zet uw wilskracht en sterke karakter in voor positieve zaken en goede doelen.

Geneeskunde, medicijnen of zelfs operaties hebben aantrekkingskracht op u. Onderzoek in het algemeen en ergens diep induiken past bij u, daar kunt u in uitblinken.

Adverteren
U bent iemand die geboren is met een sterk verlangen naar allerlei vreemde en grillige avonturen, waarin u echter serieus gevaar kunt lopen. Wanneer u deze zwakte grondig analyseert, krijgt u wellicht grip op het feit dat veel van uw problemen worden veroorzaakt door naïeve impulsiviteit en niet door uw verstand.

Deze stand geeft grote interesse voor occulte zaken aan. Voor uw eigen bestwil; hou uzelf een beetje in wat betreft meedoen aan esoterische activiteiten en organisaties. U wordt wellicht het slachtoffer van een onterechte arrestatie, of misleid door iemand die u liefhebt. Een flexibele houding en oprechte liefde kan de remedie zijn tegen al deze problemen.

naar boven

Maan in het Eerste Huis

De Maan staat in het eerste huis. Deze stand geeft aan dat u sterk wordt beïnvloed door uw gevoelens en stemmingen.

Uw zelfbewustzijn wordt beïnvloed door actuele gevoelens, die onderhavig zijn aan snelle veranderingen en stemmingswisselingen. Op den duur leert u inzien waarom u op een bepaalde manier op situaties reageert. Dan kunt u uw reactiepatronen aanpassen en meer controle krijgen op uw bestaan.

Anderen bespeuren uw gebrek aan emotionele beheersing en hebben de neiging zich te mengen in uw persoonlijke aangelegenheden, ook al probeert u dit te voorkomen. Uw gevoeligheid uit zich door de emotionele behoefte om te zorgen en te worden verzorgd door anderen. Al hebt u behoefte aan begeleiding en supervisie om uw doel te bereiken, het zou beter zijn als u onafhankelijke stappen zet zodat u zich niet verplicht of schuldig voelt naar anderen.

Het voordeel van deze stand is dat u aanvoelt wat anderen nodig hebben en verlangen.

U hebt in wezen een kalmerende werking op mensen die onder spanning staan. Dat maakt u perfect geschikt om met publiek te werken.

naar boven

Saturnus in het Eerste Huis

Saturnus staat in het eerste huis. Saturnus geeft u in dit huis een conservatieve, sombere en wat onzekere kijk op het leven. Omdat u elk contact van groot belang acht, neemt u liever afstand en bent u zelfs wat kil, zodat u weet waar u staat. U kunt heel onzeker zijn en bent vaak ongemakkelijk en stijfjes wanneer anderen zich luchtiger bewegen. De manier waarop u uzelf serieus neemt is karakteristiek voor de wijze waarop u met anderen omgaat.

U hebt al vroeg geleerd om onafhankelijk te zijn in het leven en u kreeg meer verantwoordelijkheid toebedeeld dan normaal was voor uw leeftijd.

U bent consequent en verstandig en laat uzelf niet afleiden door tijdelijke gevoelens en vlagen. Logica speelt een belangrijke rol in uw denkwijze. In uitbundige voorstellen en theorieën bent u niet geïnteresseerd.

Wanneer u eenmaal uw eigen beperkingen onder ogen ziet en uitdagingen en verantwoordelijkheden doelgericht aangaat, zult u op elk gebied kunnen slagen. Uw gezondheid is over het algemeen goed, zolang u door voldoende beweging uw spanningen maar kwijtraakt.

NB: Saturnus staat technisch gezien op de grens van huis 12 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 1.

naar boven

Saturnus Conjunct Ascendant

Saturnus conjunct de Ascendant geeft aan dat u conservatief en gedisciplineerd bent. U hebt een vrij gereserveerde houding waardoor mensen aannemen dat zij u onverschillig laten.

Uw gebrek aan zelfvertrouwen zal uiteindelijk plaatsmaken voor zelfverzekerdheid naarmate u door pittige ervaringen uzelf beter leert kennen. U hebt niet de assertieve aanleg om direct een goede indruk te maken op mensen, maar u straalt betrouwbaarheid uit en uw omgeving leert op u te bouwen.

U bent zeer efficiënt en weet uw doel te bereiken, maar u onderschat uw mogelijkheden.

Uw verantwoordelijkheidsgevoel is zeer groot en u zult nooit iemand teleurstellen die op u rekent. Leer meer van uzelf houden zodat u voelt dat u recht hebt op de goede dingen van het leven waarvoor u zo hard werkt. U kunt het slachtoffer worden van mensen die misbruik maken van uw angst om voor uw rechten op te komen, maar dat zijn incidenten die u nooit meer vergeet en waarvan u leert.

Adverteren
naar boven

Zon in het Elfde Huis

De Zon staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop.

Over het algemeen is dit een gunstige stand. U krijgt in uw leven steun van vrienden met belangrijke posities. Op middelbare leeftijd is de kans groot dat uw reputatie en aanzien groeit door uw netwerk van belangrijke personen. Het lot is u gunstig gezind. U hebt een sterk karakter en krijgt alle kansen om uw wensen optimaal in vervulling te laten gaan.

Spiritueel gezien bent u loyaal, eerlijk en recht door zee. Ook hebt u een soort superioriteitsgevoel en bent u zich bewust van uw individualiteit.

NB: De Zon staat technisch gezien op de grens van huis 10 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 11.

naar boven

Venus in het Elfde Huis

Venus staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop. Uw aspiraties in het leven zijn absoluut esthetisch verantwoord en artistiek.

U streeft naar vrede en harmonie en als het aan u ligt zou de wereld er humaner, vriendelijker en mooier uitzien. Venus in dit huis verhoogt de kans dat uw vrienden u veel winst en vreugde opleveren. Uw vrienden steunen u en hebben het beste met u voor. Uw netwerk is kleurrijk en u omringt zich graag met sympathieke, artistieke mensen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Pierre Bonnard [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 3 oktober 1867 kloktijd: 10:00
in Fontenay aux Roses, FR U.T: 09:50:52
2e17, 48n47 sterrentijd: 10:46:32

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 9°42'45 eind van huis 10 direct
Maan Boogschutter 13°55'40 in huis 1 direct
Mercurius Weegschaal 22°47'36 in huis 11 direct
Venus Weegschaal 11°45'44 in huis 11 direct
Mars Schorpioen 5°01'19 in huis 12 direct
Jupiter Waterman 28°23'23 in huis 3 retrograde
Saturnus Schorpioen 21°25'11 eind van huis 12 direct
Uranus Kreeft 12°46'37 in huis 8 direct
Neptunus Ram 13°46'11 in huis 5 retrograde
Pluto Stier 15°43'52 in huis 6 retrograde
Maanskn.(t) Maagd 13°59'42 in huis 10 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Schorpioen 21°55'33
2de huis Boogschutter 22°41'52
3de huis Waterman 1°16'01
Imum Coeli Vissen 10°06'12
5de huis Ram 10°52'07
6de huis Stier 3°50'59
Descendant Stier 21°55'33
8ste huis Tweelingen 22°41'52
9de huis Leeuw 1°16'01
Medium Coeli Maagd 10°06'12
11de huis Weegschaal 10°52'07
12de huis Schorpioen 3°50'59

Majeure aspecten
Zon Sextiel Maan 4°13
Zon Conjunct Venus 2°03
Zon Vierkant Uranus 3°04
Zon Oppositie Neptunus 4°03
Maan Sextiel Venus 2°10
Maan Inconjunct Uranus 1°09
Maan Driehoek Neptunus 0°09
Maan Inconjunct Pluto 1°48
Mercurius Driehoek Jupiter 5°36
Venus Vierkant Uranus 1°01
Venus Oppositie Neptunus 2°00
Saturnus Oppositie Pluto 5°41
Saturnus Conjunct Ascendant 0°30
Uranus Vierkant Neptunus 1°00
Uranus Sextiel Pluto 2°57
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst