•    
  Actuele planetaire posities
  22-maa-2018, 22:43 UT/GMT
  Zon215'13"0n54
  Maan100'22"17n23
  Mercurius1654'27"9n41
  Venus1948'14"6n59
  Mars259'30"23s32
  Jupiter2255'34"r17s18
  Saturnus835'28"22s17
  Uranus2659'37"9n54
  Neptunus1437'19"6s54
  Pluto213'16"21s27
  Ware Knoop1344' 1"r16n42
  Cheiron2832'17"2n33
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Dennis Eckersley [Adb], geboren op 3 oktober 1954
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Boogschutter *Ascendant in Weegschaal, Venus in het Tweede Huis *Zon in het Eerste Huis *Zon Conjunct Ascendant *Venus in het Tweede Huis *Saturnus in het Tweede Huis *Maan in het Derde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 3 oktober 1954 om 6:15 in Oakland, California.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat ook in Weegschaal en uw Maan staat in Boogschutter.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Boogschutter

Als intellectueel luchtteken bent u sterk gericht op denkbeelden. Toch bent u nooit lukraak op kennis uit. U bent didactisch aangelegd en probeert anderen te overtuigen van uw ideeën.

U verkondigt uw theorieën vol overgave. Gelukkig geeft uw goed ontwikkelde inzicht precies aan waar en wanneer uw mening niet zal worden gewaardeerd. U bent recht door zee en pretendeert niet meer te zijn dan u bent. Doordat u oprecht begaan bent met mensen bent u heel geschikt voor sociaal werk. U kunt uzelf maar moeizaam in toom houden en uw gezonde verstand wordt vaak overspoeld door flitsen van nieuwe, minder zinvolle inspiratie. Maar u bent een evenwichtig individu. Er woedt niet veel strijd tussen uw woorden en daden, tussen wie u lijkt te zijn en wie u daadwerkelijk bent.

naar boven

Ascendant in Weegschaal, Venus in het Tweede Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Weegschaal aan de horizon. De heerser Venus staat in het tweede huis.

Dit geeft aan dat u een hoffelijke, vriendelijke en zachtaardige houding naar de buitenwereld aanneemt in het leven.

Mensen met een Weegschaal Ascendant worden over het algemeen gestimuleerd door gevoelens en emoties en in mindere mate door intellectuele overwegingen. In uw bestaan zijn allerlei bewijzen te vinden van uw liefdevolle observatievermogen en oog voor schoonheid. U bent niet bijzonder actief en hebt vaak de neiging om de weg van de minste weerstand te kiezen en routineus te werk te gaan. U bent sympathiek, u hebt behoefte aan goedkeuring van anderen en u bent zeer flexibel. Uw intuïtie is opvallend goed en de omgang met anderen geeft u sensueel genoegen. U houdt van alle sociale aspecten in het leven.

Leert u deze neiging, om op te gaan in menselijke relaties, beheersen want het gevaar dreigt dat u te afhankelijk wordt van anderen.

Enige onrust, wispelturigheid en gebrek aan doorzettingsvermogen is u niet vreemd. Een van uw opvallendste kenmerken is dat u het altijd leuk vindt om dingen of mensen samen te brengen.

Deze drang naar harmonie en tussen mensen bemiddelen geeft aan dat u ook een tikje onrealistisch en afwachtend bent. Maar u bent vooral gemakkelijk in de omgang, aimabel en sociaal gericht. Ook bent u geobsedeerd door versieringen, schoonheid, kleding, sociale omgangsvormen en normen en waarden. In een serieuze liefdesrelatie ontdekt u dat de verhouding eerder vleiend is voor uzelf dan dat deze aan belangrijke emoties beantwoord.

Professioneel gezien draagt u het liefst een steentje bij aan activiteiten die een hoge mate van culturele, of zelfs artistieke kennis vereisen.

Adverteren
Omdat de heerser van uw horoscoop in dit huis staat is het duidelijk dat een comfortabele bron van inkomsten uitermate belangrijk voor u is. Het gaat om Venus, wat een teken is dat u niet al te hard hoeft te werken. U hebt een aangenaam bestaan en al draagt u graag uw eigen verantwoordelijkheid voor uw financiën, het geld komt toch gemakkelijk binnenrollen.

U bent uit op heel prettig en aangenaam zakendoen, met iets dat de zintuigen streelt. U boekt winst door sociale communicatie en het publiek en kunt veel baat hebben bij uw trouwe, plezierige netwerk, waarin vrienden en invloedrijke personen u zullen steunen.

naar boven

Zon in het Eerste Huis

De Zon staat in het eerste huis. U bent energiek, trots en zelfbewust van aard. U stort uzelf vol enthousiasme en energie in allerlei situaties. Met uw extraverte houding en persoonlijke uitstraling maakt u meestal een goede indruk op anderen.

Door uw grote zelfverzekerdheid straalt u de wilskracht uit waarmee u doelen weet te bereiken en wensen vervult. Deze stand van de Zon geeft leidinggevende capaciteiten aan. U hebt namelijk aantrekkingskracht en grote invloed op de mensen om u heen.

U bent niet graag afhankelijk van anderen, maar toch trouw aan uw vrienden, want die helpen u graag wanneer dat nodig is. U bent bereid om goede vrienden in nood bij te staan, maar alleen als u weet dat uw inzet echt wordt gewaardeerd.

U werkt het liefst alleen. Toch past u zich ook uitstekend aan in samenwerkingsverband, zolang u maar de vrijheid krijgt om uzelf te uiten. Met de Zon in het eerste huis bestaat de kans dat u uzelf overschat. Door herhaaldelijke confrontaties met anderen komt u uiteindelijk tot een realistischer beeld van uw mogelijkheden en aanleg.

NB: De Zon staat technisch gezien op de grens van huis 12 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 1.

naar boven

Zon Conjunct Ascendant

De Zon conjunct de Ascendant betekent dat u veel behoefte hebt aan erkenning en dat u creatief bent in de wijze waarop u aandacht trekt. U bent over het algemeen iemand die niet snel zwicht. U hebt groot vertrouwen in eigen kunnen, waardoor u negatieve omstandigheden in het leven het hoofd weet te bieden. Uw enorme creatieve potentieel is een houvast in uw bestaan. U geeft uzelf altijd veel kans van slagen. Het lukt u meestal ook, vooral als u met sterke competitie te maken krijgt zet u alle zeilen bij om duidelijk te maken dat u zich niet zomaar gewonnen geeft. U weet hoe u vrienden maakt en mensen kunt bespelen, dus daar maakt u dankbaar gebruik van.

Om beroepsmatig echt goed bezig te kunnen zijn is het belangrijk dat u op een bepaalde manier anderen leiding geeft.

naar boven

Venus in het Tweede Huis

Venus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is in wezen een ideale astrologische stand, omdat deze zo veelbelovend is wat talent en inkomsten betreft. Het geld stroomt regelmatig binnen zonder dat het u veel inspanningen of zorgen kost, wellicht dankzij uw artistieke aanleg.

Adverteren
naar boven

Saturnus in het Tweede Huis

Saturnus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is niet zo'n gunstige astrologische combinatie voor de financiële gang van zaken in uw bestaan.

Het kan u moeite kosten om een relatief goede positie te handhaven omdat u met financiële beperkingen kampt. Ook kan het zijn dat u geldzaken veel te serieus neemt en uzelf er vaak te druk over maakt.

Zwaar, verantwoordelijk werk dat u vol overgave doet, levert u wellicht financieel weinig op, maar het sterkt wel uw trots en waardering van andere zaken. Raak daarom niet ontmoedigd. Saturnus biedt meestal een vrij constante financiële status op latere leeftijd.

Wanneer u plezier krijgt in de zakelijke kanten en daarin wat losser wordt, zal uw leven zeker een wending krijgen.

naar boven

Maan in het Derde Huis

De Maan staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. Uw bent heel gevoelig voor de buitenwereld en daardoor veranderlijk. Uw mening past zich steeds aan per situatie.

Uw geheugen en verbeeldingskracht zijn sterk en beeldend. Maar de kans is groot dat u te subjectief en oppervlakkig nadenkt en weinig kennis of praktisch inzicht opdoet, laat staan uzelf intellectueel ontwikkelt. Positief gezien hebt u een onuitputtelijke bron van creativiteit tot uw beschikking die u succesvol kan maken op het gebied van schrijven en poëzie. De Maan zorgt voor een intens actief bestaan vol veranderingen, beweeglijkheid en reizen.

Het devies bij deze stand is eenvoudig: probeer vat te krijgen op uw instabiele en rusteloze verbeelding en leer uzelf concentreren. Dat zal enorme verbeteringen op mentaal niveau geven, maar ook het vermogen om realistisch te communiceren met anderen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Dennis Eckersley [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 3 oktober 1954 kloktijd: 6:15
in Oakland, CA (US) U.T: 14:15
122w16, 37n48 sterrentijd: 06:52:56

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 9°50'07 eind van huis 12 direct
Maan Boogschutter 21°33'22 in huis 3 direct
Mercurius Schorpioen 5°06'13 in huis 1 direct
Venus Schorpioen 22°04'05 in huis 2 direct
Mars Steenbok 18°56'19 in huis 4 direct
Jupiter Kreeft 26°54'12 in huis 10 direct
Saturnus Schorpioen 8°17'21 in huis 2 direct
Uranus Kreeft 27°16'47 in huis 10 direct
Neptunus Weegschaal 25°12'10 in huis 1 direct
Pluto Leeuw 26°03'16 in huis 11 direct
Maanskn.(t) Steenbok 9°58'58 eind van huis 3 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Weegschaal 10°47'04
2de huis Schorpioen 8°03'23
3de huis Boogschutter 8°55'11
Imum Coeli Steenbok 12°10'25
5de huis Waterman 15°08'14
6de huis Vissen 15°06'03
Descendant Ram 10°47'04
8ste huis Stier 8°03'23
9de huis Tweelingen 8°55'11
Medium Coeli Kreeft 12°10'25
11de huis Leeuw 15°08'14
12de huis Maagd 15°06'03

Majeure aspecten
Zon Conjunct Ascendant 0°57
Maan Sextiel Neptunus 3°39
Maan Driehoek Pluto 4°30
Mercurius Conjunct Saturnus 3°11
Venus Sextiel Mars 3°08
Venus Driehoek Jupiter 4°50
Venus Driehoek Uranus 5°13
Venus Vierkant Pluto 3°59
Jupiter Conjunct Uranus 0°23
Jupiter Vierkant Neptunus 1°42
Uranus Vierkant Neptunus 2°05
Neptunus Sextiel Pluto 0°51
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst