•    
  Actuele planetaire posities
  18-jun-2018, 10:41 UT/GMT
  Zon279'32"23n24
  Maan111'38"13n05
  Mercurius1122'17"24n54
  Venus516'40"20n53
  Mars847' 0"21s59
  Jupiter144'57"r14s58
  Saturnus631'19"r22s25
  Uranus134' 8"11n31
  Neptunus1629'33"6s13
  Pluto2035'16"r21s39
  Ware Knoop630'36"18n39
  Cheiron218' 0"4n08
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Harry Reasoner [Adb], geboren op 17 april 1923
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Boogschutter Ascendant *Zon in Ram *Zon in het Vierde Huis *Zon oppositie Midhemel *Maan in Stier *Maan in het Vierde Huis *Venus in Vissen *Venus in het Derde Huis *Mars in Tweelingen *Mars in het Vijfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 17 april 1923 om 0:10 in Dakota City, Iowa.

Je zonneteken is Ram. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Boogschutter en je Maan staat in Stier.

naar boven

Boogschutter Ascendant

Je bent een toegankelijk en extravert type dat heel eerlijk en oprecht overkomt. Je kunt zelfs soms lomp en indiscreet zijn. Als mensen gekwetst worden door jouw directe opmerkingen moeten ze beseffen dat je het in feite niet kwaad bedoelt.

Je barst van de energie en bent zeer op je vrijheid gesteld. Kun je je eigen leven niet inrichten zoals je wilt, dan voel je je gevangen.

De kans is groot dat je geïnteresseerd bent in sport en outdooractiviteiten.

naar boven

Zon in Ram

Je bent heel energiek en gemotiveerd. Je reageert ongeduldig als dingen niet zo snel gaan als jij zou willen. Je kun helemaal opgaan in jezelf, maar leer ook genoeg rekening met anderen te houden. Je bent heel eigenzinnig en het kan je niets schelen of iemand het met je eens is of niet.

Je bent een haantje de voorste die vaak risico's neemt die anderen onverstandig vinden. Wees een beetje voorzichtig, dan voorkom je een hoop ellende. Probeer te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Het kan echt zo zijn dat ze je proberen te helpen.

Je ontvlamt snel, maar je bent niet wraakzuchtig. Wel kun je overhaast reageren in je woede en dingen zeggen waar je later spijt van krijgt.

In gesprekken met anderen ben je het liefst simpel en direct. Pas ervoor op dat je niet al te kort door de bocht gaat, want daardoor kun je de gevoelens van anderen kwetsen.

Adverteren
naar boven

Zon in het Vierde Huis

De warmte en veiligheid van je huis zijn erg belangrijk omdat je een plekje nodig hebt waar je jezelf kunt terugtrekken. Je ouders zijn erg belangrijk voor je en hun gedrag heeft heel veel invloed op jou.

Je bent waarschijnlijk een rustig type met sterke gevoelens en emoties maar je bemoeit je vooral met je eigen zaken. Dat is niet omdat je zo zwak of gereserveerd bent, maar door naarbinnen te keren doe je nieuwe kracht op.

Al heb je later wellicht veel succes als volwassene, het gaat er jou niet om beroemd te worden. Het is veel belangrijker om aan je eigen innerlijke maatstaven te voldoen en privé een dankbaar bestaan te leiden.

Voel je jezelf goed en zeker van jezelf, dan heb je graag mensen over de vloer die in een prettige sfeer en met positieve gevoelens meeleven.

naar boven

Zon oppositie Midhemel

Je bent sterk gericht op je persoonlijke, innerlijke wereld en wordt minder beïnvloed door de idealen en verwachtingen van anderen dan de meeste mensen.

Je bent in wezen niet bezig om iets te bereiken dat anderen groots of veelbetekenend vinden. Voor jou is het juist belangrijk dat je persoonlijke wereld - thuis, ouders en familie - op rolletjes loopt.

Je hebt meer behoefte aan een veilig en stabiel privé-leven dan anderen. Zonder dat zou je zelfvertrouwen en het vermogen om onafhankelijk te zijn een flinke knauw krijgen.

Eigenwaarde is voor jou belangrijker dan de goedkeuring van anderen.

naar boven

Maan in Stier

Je houdt van warmte en comfort en van vertrouwde omstandigheden. Je bent heel liefdevol en affectief en snakt andersom ook naar de liefde en aandacht van de mensen om je heen.

Je hebt heel veel geduld en laat je niet snel op de kast jagen. Je bent hulpvaardig en steunt de mensen die dat nodig hebben.

Soms vind je het moeilijk om op gang te komen. Het kan je moeite kosten om een aangename situatie los te laten en erop uit te gaan omdat er werk aan de winkel is.

Emotioneel gezien ben je heel koppig.

Je bent gericht op geld en probeert altijd manieren te verzinnen om iets te verdienen, niet omdat je zelfzuchtig bent, maar omdat je zekerheid zoekt.

naar boven

Maan in het Vierde Huis

Om op je best te zijn moet je een ontspannen thuisbasis hebben, want dat biedt jou emotionele zekerheid. Wanneer je sterk bent en stevig in je schoenen staat ben je uiterst vriendelijk en sta je open voor andermans emoties. Voel je jezelf somber of onzeker, dan heb je de neiging je terug te trekken in je eigen wereldje.

Je moeder is heel belangrijk voor je en een goede band met haar heeft veel invloed op je.

Je bent geïnteresseerd in het verleden en duikt later wellicht fanatiek in de geschiedenis, met name de achtergronden en afkomst van je eigen familie.

naar boven

Venus in Vissen

Als dromerig en fantasierijk mens hou je van boeken die tot je romantische, avontuurlijke verbeelding spreken. Vaak zijn je persoonlijke fantasieën veel interessanter en mooier dan de werkelijkheid, maar je moet ook met de echte wereld leren omgaan.

De positieve kant hiervan is dat je een zeer creatieve verbeelding hebt en dat kan heel nuttig zijn artistiek werk zoals ontwerpen.

Je bent heel onbaatzuchtig tegenover de mensen die je graag mag. Je wilt het beste voor hen en zet jezelf helemaal in als een vriend hulp nodig heeft. Het enige probleem kan zijn dat je heel veel energie en aandacht besteedt aan mensen die het niet echt waard zijn. Het kan geen kwaad een beetje voorzichtiger te zijn in de keuze van je vrienden.

Adverteren
naar boven

Venus in het Derde Huis

Je houdt van schoonheid in je directe omgeving en zelfs in je vroege jeugd heb je al veel interesse in kunst, theater of literatuur.

Je leert hoe je anderen kunt inpakken met charme en vleierij, maar leun niet al te vanzelfsprekend op dit talent. Mensen zullen vleien en meepraten uiteindelijk wantrouwen dus probeer oprecht te blijven, ook als je aardige dingen zegt.

Je hebt een goed gevoel voor vorm en kleur.

Heb je broers en zussen, dan ben je waarschijnlijk heel hecht met hen, net als met andere familieleden, want hun liefde is heel belangrijk voor je.

NB: Venus staat technisch gezien op de grens van huis 2 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 3.

naar boven

Mars in Tweelingen

Je hebt een energieke aanpak en werkt heel snel. Je hebt de neiging aan meerdere projecten tegelijk te werken, steeds aan iets nieuws te beginnen en nooit iets af te maken. Wanneer je deze tendens om oppervlakkig wat mee te dobberen met allerlei activiteiten niet afleert, zul je nooit echt vakmanschap bereiken.

Je bent gewiekst en denkt snel. Die aanleg gebruik je graag, vooral om met anderen te debatteren en kibbelen in een sfeer van vriendelijke onenigheid.

Probeer niet te impulsief keuzes te maken. Als je te snel beslissingen neemt, zit je er vaak naast.

naar boven

Mars in het Vijfde Huis

Je hebt sterk de behoefte jezelf te uiten, te laten zien wie je bent en jezelf te zijn. Een creatieve uitlaatklep of sport zijn belangrijk voor je. Je laat merken wat je bezighoudt en iedereen mag weten dat je voor jezelf opkomt. Je hebt daarom een naam wat directheid en eerlijkheid betreft, maar hoe zit het met tact?

Je stopt veel energie in persoonlijke ondernemingen, vooral in wat je echt leuk vindt. Je zit niet graag lang vast aan dingen want je wordt rusteloos als je jezelf niet echt amuseert. In wezen doe je liever leuke dingen dan dat je werkt. Als volwassene heb je wellicht succes in een carrière die ook echt vol 'pret' is en waarmee je anderen amuseert.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Harry Reasoner [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 17 april 1923 kloktijd: 0:10
in Dakota City, IA (US) U.T: 06:10
94w12, 42n43 sterrentijd: 13:30:37

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Ram 26°13'02 in huis 4 direct
Maan Stier 6°56'00 in huis 4 direct
Mercurius Stier 5°39'01 in huis 4 direct
Venus Vissen 18°55'41 eind van huis 2 direct
Mars Tweelingen 0°46'31 in huis 5 direct
Jupiter Schorpioen 16°19'06 in huis 10 retrograde
Saturnus Weegschaal 16°02'21 in huis 9 retrograde
Uranus Vissen 15°51'46 in huis 2 direct
Neptunus Leeuw 15°24'34 in huis 8 retrograde
Pluto Kreeft 9°11'53 in huis 7 direct
Maanskn.(t) Maagd 20°10'25 eind van huis 8 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Boogschutter 29°07'41
2de huis Waterman 8°28'55
3de huis Vissen 20°46'27
Imum Coeli Ram 24°27'37
5de huis Stier 19°25'50
6de huis Tweelingen 9°45'56
Descendant Tweelingen 29°07'41
8ste huis Leeuw 8°28'55
9de huis Maagd 20°46'27
Medium Coeli Weegschaal 24°27'37
11de huis Schorpioen 19°25'50
12de huis Boogschutter 9°45'56

Majeure aspecten
Zon Driehoek Ascendant 2°55
Zon Oppositie Midhemel 1°45
Maan Conjunct Mercurius 1°17
Maan Sextiel Pluto 2°16
Maan Driehoek Ascendant 7°48
Mercurius Sextiel Pluto 3°33
Venus Driehoek Jupiter 2°37
Venus Inconjunct Saturnus 2°53
Venus Conjunct Uranus 3°04
Mars Inconjunct Ascendant 1°39
Jupiter Driehoek Uranus 0°27
Jupiter Vierkant Neptunus 0°55
Saturnus Inconjunct Uranus 0°11
Saturnus Sextiel Neptunus 0°38
Uranus Inconjunct Neptunus 0°27
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - FAQ - Forum - Contact Astrodienst - Privacybeleid - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap