•    
  Actuele planetaire posities
  18-maa-2018, 18:13 UT/GMT
  Zon285'32"0n46
  Maan1244'11"0n59
  Mercurius1541'20"8n41
  Venus1437' 5"4n53
  Mars036'35"23s28
  Jupiter234'43"r17s21
  Saturnus824' 5"22s18
  Uranus2646'24"9n49
  Neptunus1428' 3"6s57
  Pluto2059'15"21s28
  Ware Knoop1411'16"r16n34
  Cheiron2817'18"2n28
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor John Lennon [Adb], geboren op 9 oktober 1940
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Ram Ascendant *Zon in Weegschaal *Zon in het Zesde Huis *Zon oppositie Ascendant *Maan in Waterman *Maan in het Elfde Huis *Venus in Maagd *Venus in het Zesde Huis *Mars in Weegschaal *Mars in het Zesde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 9 oktober 1940 om 18:30 in Liverpool, England.

Je zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Ram en je Maan staat in Waterman.

naar boven

Ram Ascendant

Je bent een vooruitstrevend type. Je wilt je eigen gang gaan en liefst overal de eerste in zijn. Je probeert energiek, actief en vol zelfvertrouwen op dingen in te springen.

Je houdt ervan de competitie met anderen aan te gaan. Samenwerken is niet je sterkste kant, omdat je zo onafhankelijk bent.

Mensen zijn dol op je omdat je zo'n positieve energie uitstraalt. Maar omdat je zo'n luchtige houding ten aanzien van gevoelens hebt, krijg je slechts moeizaam sympathie wanneer je dat echt nodig hebt.

Je hebt de neiging overhaast, impulsief te reageren. Je doet voor je denkt. Probeer daarbij stil te staan en daden eerst te overwegen.

Je vecht voor je overtuigingen dus het is belangrijk om die zorgvuldig te bepalen, zodat je energie in goede doelen wordt gestoken.

naar boven

Zon in Weegschaal

Je bent hartelijk, affectief en graag onder de mensen. Daardoor blijf je niet onopgemerkt op de achtergrond, al ben je niet opdringerig. Je bent behoorlijk wilskrachtig en vaak degene in een groep die zorgt dat er iets gebeurt.

Je geniet van mooie dingen en hebt een hekel aan alles wat lelijk is. Je liefde voor schoonheid betreft niet alleen jezelf. Je houdt van mooie huizen en interieurs, een lieflijk landschap, kunst en muziek. Daarvoor ontwikkel je een opvallend goede smaak.

Wanneer je een beslissing moet nemen, valt het je vaak moeilijk om een knoop door te hakken. Dat komt omdat je oog hebt voor meerdere kanten van een onderwerp en daardoor moeilijk een keuze maakt. Jouw gave om tegengestelde kanten te begrijpen maakt je een uitstekende bemiddelaar wanneer anderen een meningsverschil hebben. Jij kunt hen ook beide kanten laten zien.

Adverteren
naar boven

Zon in het Zesde Huis

Je bent een beetje verlegen en blijft het liefst op de achtergrond. Maar, wat je ook aanpakt, je wilt alles heel precies en goed doen. Je stelt zeer hoge eisen en probeert al het werk dat uit je handen komt zo goed als perfect te laten zijn.

Je bent niet goed bestand tegen agressieve mensen. Toch moet je leren om voor jezelf op te komen anders gaan zij je leven beheersen. Probeer meer zelfvertrouwen op te bouwen en minder zelfkritiek te hebben.

Je bent vooral bezig met doelen op de lange termijn en bezit meer inzet en vastberadenheid om je daaraan te houden dan de meeste mensen van jouw leeftijd.

naar boven

Zon oppositie Ascendant

Je hebt heel veel behoefte aan nauw contact met anderen. Veel mensen die dit aspect hebben, steggelen en bekvechten graag, alsof zij zichzelf pas zien wanneer zij met anderen in conflict zijn. Je kunt ervoor kiezen minder fel te reageren en jezelf te leren kennen door juist de positieve dingen die je aan anderen opvallen te benadrukken.

je geeft waarschijnlijk de voorkeur aan een creatieve samenwerking in de vorm van een partnerschap. Wanneer je met iemand anders samen bent, kun je jezelf beter uiten en dat maakt je opvallend sociaal.

naar boven

Maan in Waterman

Vrijheid staat bij jou hoog in het vaandel. Iedereen heeft volgens jou het recht om te doen wat ie wil doen en vooral jij maakt daar dankbaar gebruik van.

Je bent graag omringd door mensen, vooral vrienden, omdat je manieren en verlangens meer betekenis krijgen wanneer je ze met anderen kunt delen.

Ben je eenmaal zover dat je hebt geleerd om met je gevoelens om te gaan, dan kun je die heel spontaan laten zien aan anderen en heb je zelfs weinig geduld met mensen die ze proberen te verstoppen. Probeer tolerant te blijven ten opzichte van deze en andere emotionele verschillen tussen jou en anderen.

naar boven

Maan in het Elfde Huis

Je hebt een sterke behoefte aan vrienden die je steunen in alles wat je doet en die je een goed gevoel geven over jezelf.

Je stemmingen hebben veel invloed op het verloop van je vriendschappen. Gedraag je niet al te inconsequent en wispelturig naar je vrienden, dat schept verwarring over je gevoel voor hen.

De levensdoelen die je stelt zullen enorm worden beïnvloed door de houding die je in je jeugd hebt aangeleerd. Houd niet te koppig vast aan die overtuigingen want daardoor kun je kansen mislopen wanneer je ouder wordt.

naar boven

Venus in Maagd

Je doet de mensen om wie je geeft graag een plezier, want door dienstbaarheid toon je ondermeer liefde en vriendschap. Het enige probleem in je relaties is dat je gelooft dat mensen van je houden om wat je doet en niet om wie je bent. Je onderschat wellicht je eigenwaarde en ziet niet in waarom anderen om je geven. Leer net zoveel van jezelf te houden als van anderen.

Je stelt hoge eisen, maar die overheersen nooit je gevoel voor stijl en vorm.

Leer om in relaties niet alles en iedereen die niet aan jouw hoge eisen van schoonheid en plicht beantwoordt, af te wijzen.

Je bent heel gedisciplineerd.

Adverteren
naar boven

Venus in het Zesde Huis

Deze stand van Venus is meestal een teken van zo'n goede gezondheid dat zelfs als je je lichaam een beetje verwaarloost en misbruikt, je toch gezond blijft.

Je hebt het gevoel dat liefde een soort dienstverlening is. Hoe meer je kunt doen voor een ander, hoe beter het gevoel dat je ervan krijgt. Maar je vindt het wellicht niet zo gemakkelijk om op jouw beurt iets van je geliefden aan te nemen. Misschien denk je dat je het niet waard bent dat anderen van je houden. Als dat zo is moet je echt je best doen om uit te zoeken waarom je wel goed, geliefd en de moeite waard bent en dat zoiets niet enkel in je fysieke kennis of je werkinzet schuilt.

Deze stand geeft aan dat je later een carrière kiest op een Venusachtig gebied zoals entertainment, kunst of nijverheid, advies of werk dat met schoonheid of recreatie te maken heeft.

naar boven

Mars in Weegschaal

Deze stand van Mars kan twee verschillende uitwerkingen hebben. Waarschijnlijk werk je het liefst met iemand anders, want je hebt een sterk gevoel voor samenwerking. De wens om je zin te krijgen wordt gekleurd door de behoefte met anderen overweg te kunnen.

Maar soms zijn mensen met deze stand heel competitief ingesteld. In dat geval zie je elke ontmoeting als een kans om de competitiestrijd aan te gaan, in een vriendelijke of onvriendelijke sfeer.

Je gevoel voor rechtvaardigheid is sterk ontwikkeld en je haat het als iemand oneerlijk wordt behandeld.

naar boven

Mars in het Zesde Huis

Je werkt graag hard, zolang je maar je eigen aanpak kunt bepalen. Je hebt vrij veel discipline wat je werkwijze betreft en je werkt niet graag met mensen die dat niet kennen. Heb je respect voor de mensen die boven je staan en hebben die aangetoond dat zij meer weten en jou iets kunnen leren, dan ben je een uitstekende werknemer. Naarmate je ouder wordt, zal je werklust beter uit de verf komen als je eigen baas bent.

Probeer jezelf niet te kritisch op te stellen in samenwerkingsverband, vooral niet als jij de leider bent. Met deze stand is het heel belangrijk dat je je woede leert uiten, anders gaat die ten koste van je gezondheid.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor John Lennon [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 9 oktober 1940 kloktijd: 18:30
in Liverpool, ENG (UK) U.T: 17:30
2w55, 53n25 sterrentijd: 18:31:03

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 16°16'04 in huis 6 direct
Maan Waterman 3°32'48 in huis 11 direct
Mercurius Schorpioen 8°33'30 in huis 7 direct
Venus Maagd 3°12'56 in huis 6 direct
Mars Weegschaal 2°39'45 in huis 6 direct
Jupiter Stier 13°41'31 in huis 1 retrograde
Saturnus Stier 13°12'54 in huis 1 retrograde
Uranus Stier 25°33'07 in huis 1 retrograde
Neptunus Maagd 26°01'48 in huis 6 direct
Pluto Leeuw 4°11'17 in huis 5 direct
Maanskn.(t) Weegschaal 11°01'27 in huis 6 direct

Huis posities (Placidus)
Ascendant Ram 19°54'11
2de huis Stier 29°37'23
3de huis Tweelingen 20°18'04
Imum Coeli Kreeft 7°07'38
5de huis Kreeft 25°22'33
6de huis Leeuw 22°11'44
Descendant Weegschaal 19°54'11
8ste huis Schorpioen 29°37'23
9de huis Boogschutter 20°18'04
Medium Coeli Steenbok 7°07'38
11de huis Steenbok 25°22'33
12de huis Waterman 22°11'44

Majeure aspecten
Zon Inconjunct Jupiter 2°35
Zon Oppositie Ascendant 3°38
Maan Vierkant Mercurius 5°01
Maan Inconjunct Venus 0°20
Maan Driehoek Mars 0°53
Maan Driehoek Uranus 8°00
Maan Driehoek Neptunus 7°31
Maan Oppositie Pluto 0°38
Mercurius Sextiel Venus 5°21
Mercurius Oppositie Jupiter 5°08
Mercurius Oppositie Saturnus 4°39
Mercurius Vierkant Pluto 4°22
Mercurius Sextiel Midhemel 1°26
Venus Driehoek Midhemel 3°55
Mars Sextiel Pluto 1°32
Mars Vierkant Midhemel 4°28
Jupiter Conjunct Saturnus 0°29
Uranus Driehoek Neptunus 0°29
Pluto Inconjunct Midhemel 2°56
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst