•    
  Actuele planetaire posities
  23-apr-2018, 04:04 UT/GMT
  Zon257'45"12n30
  Maan624' 6"18n15
  Mercurius713'35"0n57
  Venus288'37"20n14
  Mars1940'40"23s00
  Jupiter2018'57"r16s36
  Saturnus97'40"r22s14
  Uranus2844'53"10n32
  Neptunus1538'58"6s31
  Pluto2117'14"r21s28
  Ware Knoop1114'10"17n24
  Cheiron018'38"3n16
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Henri Comte Orleans [Adb], geboren op 5 juli 1908
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Maagd Ascendant *Zon in Kreeft *Zon in het Tiende Huis *Maan in Maagd *Maan in het Eerste Huis *Maan Conjunct Ascendant *Venus in Kreeft *Venus in het Tiende Huis *Mars in Kreeft *Mars in het Tiende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 5 juli 1908 om 11:00 in Le Nouvion en Thiérache, France.

Je zonneteken is Kreeft. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Maagd en je Maan staat ook in Maagd.

naar boven

Maagd Ascendant

Je kunt nogal verlegen zijn en je niet erg weerbaar opstellen naar anderen. Je bent in feite bescheiden, fatsoenlijk en heel sympathiek. Het enige probleem is dat je heel perfectionistisch bent en dat je verlangt dat anderen aan dezelfde eisen voldoen als die jij voor jezelf hebt bepaald. Je wijst heel snel op andermans tekortkomingen, maar je moet leren om je tactischer op te stellen.

Je bent vrij praktisch ingesteld en verspilt niet graag tijd aan inefficiënte planningen. Wanneer je iets maakt, wat voor soort objecten dan ook, laat je zien dat je een onopvallende, maar uitstekende smaak hebt. Je houdt van stijlvolle en praktische zaken.

Je werkt graag aan iets nuttigs en bent in je element als je bij een of ander project wordt betrokken. Deze houding wordt sterker naarmate je ouder wordt.

naar boven

Zon in Kreeft

Je bent een emotioneel type dat gevoelig reageert op de subtiele manieren waarop mensen met elkaar communiceren.

Je hebt veel behoefte aan emotionele steun en wilt zeker zijn dat geliefden en familie van je houden, vooral je moeder. Wanneer daaraan wordt voldaan ben je een warm en goedgeefs mens.

Kom je tekort in je basisbehoeften dan trek je jezelf terug en word je heel onzeker. Een onzekere Kreeft kan net zo egoïstisch zijn als een sterke gul is.

De kans is groot dat je een geheime, rustige plek hebt die helemaal van jou is, waar je heen kunt om alleen te zijn met je gedachten. Waarheen je pad ook leidt, het eerste wat je zoekt in een nieuwe omgeving is zo'n plekje voor jezelf.

Je huis en haard, geborgenheid en familie zullen altijd belangrijk voor je zijn.

Adverteren
naar boven

Zon in het Tiende Huis

Je wilt iets bereiken in de wereld en het heft in eigen handen nemen wat je bestemming betreft. Je vindt het moeilijk de bevelen van een ander op te volgen, tenzij je diegene echt respecteert. Wanneer je jezelf serieus op je werk toelegt, zul je zeker veel bereiken.

Zolang je nog jong bent, zul je met deze eigenschappen de autoriteit van andere mensen als dominant ervaren en maar moeizaam accepteren.

De relatie met je vader is heel belangrijk. Je wordt sterk beïnvloed door zijn houding en manieren, al zul je het zo nu en dan oneens met hem zijn en in opstand komen.

Je wilt weten waar het om draait in de wereld, wat belangrijk is voor de buitenwereld en wat er algemeen toe doet. Onder leeftijdgenoten zul je proberen de leider te zijn en je ondergeschikten zullen naar je opkijken.

naar boven

Maan in Maagd

Je bent een vrij serieus, maar meestal goedgemutst type. Zodra je beseft dat je iets kunt betekenen voor iemand, ben je bereid om aan te pakken. Je bent handig en fabriceert graag dingen. Dat doe je goed want je bent heel zorgvuldig.

Je bent keurig netjes en je stelt prijs op een ordelijke omgeving. Het stoort je als iets niet op z'n plaats ligt. Je bent kien op je gezondheid en volgt de beste adviezen op die je kent op dat gebied.

Wanneer je onder de mensen bent, stel je jezelf bescheiden op want je bent wat verlegen. Leer oog te hebben voor je eigen kwaliteiten en niet zo kritisch te zijn op jezelf.

Je bent graag nuttig en hulpvaardig naar anderen omdat dat je het gevoel geeft de moeite waard te zijn. Zorg wel dat je die diensten ook echt wilt bewijzen, want als je het tegen je zin doet hebben mensen er niet zoveel aan.

naar boven

Maan in het Eerste Huis

Je kunt goed met mensen omgaan en weet anderen voor je te winnen. Zelfs degenen die het niet met je eens zijn zullen toegeven dat je wel heel aardig bent.

Je bent wellicht iets te emotioneel in de omgang, waardoor je vooral oog hebt voor je eigen gevoel en niet voor dat van een ander.

Een andere moeilijkheid kan zijn dat mensen het idee krijgen dat ze niet op je kunnen bouwen. Dus probeer zo stabiel mogelijk in je schoenen te staan.

Je voelt anderen snel aan en neemt hun stemmingen over. Dat is een van de redenen voor je populariteit; je hebt zo'n neus voor andermans gevoelens dat je iedereen die je tegenkomt moeiteloos weet te overtuigen dat je een van hen bent en daar houden mensen van.

NB: De Maan staat technisch gezien op de grens van huis 12 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 1.

naar boven

Maan Conjunct Ascendant

Je maakt voornamelijk door je emotionele reacties indruk op anderen.

Je straalt een soort eerlijkheid uit die anderen waarderen. Je leeft met anderen mee en daardoor krijg je sympathieke reacties terug. Wanneer je ouder wordt, zul je in staat zijn om de gevoelens van een groot publiek aan te spreken omdat je het gevoel weet over te brengen dat je een van hen bent.

Of je nu een jongen of een meisje bent, je kunt heel goed met vrouwen opschieten; die zullen je zo nu en dan ook veel geluk brengen.

Zelfs in je jeugd beleef je al plezier aan zorgen voor anderen en je medemensen een dienst bewijzen. De kans bestaat wel dat je emotioneel veeleisend wordt ten aanzien van de mensen die je helpt. Probeer niet te bezitterig te zijn ten opzichte van je vrienden.

Het is belangrijk dat je opgroeit in een vredige, serene omgeving.

Adverteren
naar boven

Venus in Kreeft

Je hecht je sterk aan mensen en hebt behoefte aan een bijzonder affectieve band met je ouders. Je wilt er zeker van zijn dat je voor emotionele steun altijd op iemand kunt rekenen. Tegelijkertijd ben je bereid om diezelfde steun te bieden aan iedereen van wie je houdt.

Als je denkt dat niemand van je houdt, kun je wanhopig op zoek gaan naar een vriend die je moreel bij kan staan.

Wanneer je iemand graag mag is dat ook intens en laat je dat merken. Je zult nooit iemand die je aardig vindt kwetsen, tenzij diegene jou eerst kwetst. In dat geval sla je terug.

De relatie met je moeder is bijzonder belangrijk. Heb je een goede band met haar, dan zullen de meeste relaties in het leven goed verlopen.

naar boven

Venus in het Tiende Huis

Dit betekent meestal dat je een warme relatie met je vader hebt, of met je moeder als die een vaderlijke rol speelt in je bestaan. Hoe het ook zij, een van je ouders leert je op zo'n warme en liefdevolle wijze kennismaken met de wereld dat die voor jou wonderschoon, vriendelijk en aangenaam is.

Wanneer je ouder wordt zal de carrière die je kiest deze liefdevolle, luchtige kijk op de wereld weerspiegelen. Ben je ook serieus ingesteld, dan kan het zijn dat je in je carrière op een of andere manier creatief bent, of met mensen werkt. Dat gaat je goed af, want je bent van nature artistiek en diplomatisch.

naar boven

Mars in Kreeft

Je aanpak is sterk afhankelijk van hoe je jezelf voelt. Voel je jezelf positief en opgewekt dan ben je vol zelfvertrouwen en strijdvaardig. Ben je negatief gestemd of depressief, dan ben je veel terughoudender en snel geïrriteerd.

Probeer je boosheid niet zo te verbergen. Het is beter om die te uiten voor het stilletjes je hele stemming verpest.

Soms geeft deze stand van Mars moeilijkheden en onenigheid met je familie aan. Maar het is tegelijkertijd waarschijnlijk dat alles wat met je familie, je achtergrond en afkomst te maken heeft enorme loyaliteitsgevoelens oproept.

naar boven

Mars in het Tiende Huis

Je wilt vooruit in het leven en daar doe je je uiterste best voor, door je serieus in te zetten.

Omdat je nog steeds in een leerproces zit moet je wel oppassen hoe je met autoriteiten omgaat. Je hebt niet vanzelfsprekend respect voor alle volwassenen want je stelt hoge eisen, zowel aan jezelf als aan anderen.

Probeer een carrière op te bouwen waarin je eigen baas bent, of op een andere manier onafhankelijk kunt zijn en je eigen verantwoordelijkheid kunt dragen. Deze stand van Mars oppert meerdere banen of carrières, vooral van het soort die met veel fysieke inzet en hard werken gepaard gaan.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Henri Comte Orleans [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 5 juli 1908 kloktijd: 11:00
in Le Nouvion en Thiérache, FR U.T: 10:50:40
3e47, 50n01 sterrentijd: 05:57:56

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Kreeft 12°58'34 in huis 10 direct
Maan Maagd 27°14'34 eind van huis 12 direct
Mercurius Kreeft 12°08'17 in huis 10 retrograde
Venus Kreeft 14°04'18 in huis 10 retrograde
Mars Kreeft 28°16'04 in huis 10 direct
Jupiter Leeuw 15°14'49 in huis 11 direct
Saturnus Ram 9°56'10 in huis 7 direct
Uranus Steenbok 15°00'18 in huis 4 retrograde
Neptunus Kreeft 14°31'45 in huis 10 direct
Pluto Tweelingen 24°45'00 in huis 9 direct
Maanskn.(t) Kreeft 5°05'38 in huis 10 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Maagd 29°37'38
2de huis Weegschaal 23°47'41
3de huis Schorpioen 23°53'56
Imum Coeli Boogschutter 29°31'27
5de huis Waterman 5°11'38
6de huis Vissen 5°22'28
Descendant Vissen 29°37'38
8ste huis Ram 23°47'41
9de huis Stier 23°53'56
Medium Coeli Tweelingen 29°31'27
11de huis Leeuw 5°11'38
12de huis Maagd 5°22'28

Majeure aspecten
Zon Conjunct Mercurius 0°50
Zon Conjunct Venus 1°06
Zon Vierkant Saturnus 3°02
Zon Oppositie Uranus 2°02
Zon Conjunct Neptunus 1°33
Maan Sextiel Mars 1°02
Maan Vierkant Pluto 2°30
Maan Conjunct Ascendant 2°23
Maan Vierkant Midhemel 2°17
Mercurius Conjunct Venus 1°56
Mercurius Vierkant Saturnus 2°12
Mercurius Oppositie Uranus 2°52
Mercurius Conjunct Neptunus 2°23
Venus Vierkant Saturnus 4°08
Venus Oppositie Uranus 0°56
Venus Conjunct Neptunus 0°27
Mars Sextiel Ascendant 1°22
Jupiter Driehoek Saturnus 5°19
Jupiter Inconjunct Uranus 0°15
Saturnus Vierkant Uranus 5°04
Saturnus Vierkant Neptunus 4°36
Uranus Oppositie Neptunus 0°29
Pluto Vierkant Ascendant 4°53
Pluto Conjunct Midhemel 4°46
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst