•    
  Actuele planetaire posities
  22-feb-2018, 03:15 UT/GMT
  Zon326'32"10s15
  Maan181'32"12n09
  Mercurius717'42"10s23
  Venus1358'12"7s38
  Mars169'50"22s20
  Jupiter2252'14"17s22
  Saturnus647' 3"22s23
  Uranus2537'53"9n24
  Neptunus1332'16"7s18
  Pluto2026'43"21s31
  Ware Knoop1448' 9"r16n23
  Cheiron2651' 3"1n56
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Robert Byrd [Adb], geboren op 20 november 1917
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Vissen Ascendant *Zon in Schorpioen *Zon in het Achtste Huis *Maan in Waterman *Maan in het Twaalfde Huis *Venus in Steenbok *Venus in het Elfde Huis *Mars in Maagd *Mars in het Zesde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 20 november 1917 om 14:00 in Wilkesboro, North Carolina.

Je zonneteken is Schorpioen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Vissen en je Maan staat in Waterman.

naar boven

Vissen Ascendant

Je bent heel gevoelig en pikt de stemmingen van anderen heel snel op, maar helaas zo sterk dat het jouw gevoelens worden. Het is dan ook beter om negatieve mensen te mijden, anders ga je ook negatieve gevoelens ervaren. Je hebt de neiging heel idealistisch te zijn, dus is het belangrijk voor je in iets te geloven dat verder reikt dan wat je zintuigen ervaren.

Je verbeeldingskracht geeft je wellicht talent voor kunst en muziek of uit zich als inventiviteit of creativiteit die je op velerlei manieren kunt gebruiken.

Je bent uiterst sympathiek voor anderen. Heeft iemand hulp nodig, dan sta jij klaar.

Je hebt niet altijd zelfvertrouwen en kunt mensen die meer energie lijken te hebben dan jij of die hun zin weten door te drijven echt benijden. Niet nodig, want de wereld heeft ook jouw soort mensen nodig, de rustigere types die proberen om de wereld voor ons allemaal te verbeteren.

naar boven

Zon in Schorpioen

Je bent heel intens ingesteld en hebt zeer sterke gevoelens waar je met moeite over praat omdat ze ook nog eens gecompliceerd zijn. Is je geduld op dan word je extreem kwaad. Gelukkig gebeurt dat niet al te vaak. Meestal kun je degene die je woede heeft veroorzaakt echter niet snel vergeven. Je hebt daarom ambivalente gevoelens voor een heleboel mensen. Gelukkig is het zo dat als je van iemand houdt dat ook met intense gevoelens gepaard gaat.

Je hebt sterke voelsprieten en je gevoelens worden snel gekwetst, maar je loopt er niet voor weg als iemand je pijn doet. Integendeel, je slaat terug en vecht uit alle macht.

Je hebt een grote liefde voor mysterieuze en verborgen zaken. Je wilt weten wat onder de oppervlakte speelt, wat er in mensen omgaat. Je steekt veel energie in zoveel mogelijk leren over de menselijke aard.

Anderen begrijpen je soms niet, waardoor je niet gemakkelijk vrienden maakt. De vriendenschappen die je aanknoopt zijn echter heel innig en misschien wel voor het leven.

Adverteren
naar boven

Zon in het Achtste Huis

Als serieus mens weet je dat je veel belangrijke veranderingen moet ondergaan om te kunnen groeien. Mysteries en de intense aspecten van het bestaan oefenen veel aantrekkingskracht op je uit.

In je jonge jaren heb je moeite om te onderscheiden wat van jou is en wat bij anderen hoort. Als volwassene heb je kans om carrière te maken in de sfeer van onderzoek, beheer of herstel, vooral van eigendommen of geld van andere mensen. Heb je de lessen in je jeugd begrepen, dan toon je uitzonderlijk verantwoordelijkheidsgevoel wat betreft de zorg voor bezittingen - zowel die van jou als van anderen.

naar boven

Maan in Waterman

Vrijheid staat bij jou hoog in het vaandel. Iedereen heeft volgens jou het recht om te doen wat ie wil doen en vooral jij maakt daar dankbaar gebruik van.

Je bent graag omringd door mensen, vooral vrienden, omdat je manieren en verlangens meer betekenis krijgen wanneer je ze met anderen kunt delen.

Ben je eenmaal zover dat je hebt geleerd om met je gevoelens om te gaan, dan kun je die heel spontaan laten zien aan anderen en heb je zelfs weinig geduld met mensen die ze proberen te verstoppen. Probeer tolerant te blijven ten opzichte van deze en andere emotionele verschillen tussen jou en anderen.

naar boven

Maan in het Twaalfde Huis

Je weigert je emoties te delen met anderen omdat je het gevoel hebt dat zij je niet zullen begrijpen of geen hoge dunk van je hebben. Vaak heb je het idee dat niemand jouw ware aard ziet, maar dat is niet zo.

Je hebt veel behoefte aan emotionele zekerheid, maar die krijg je niet constant. Al is het moeilijk voor je om mensen te vertrouwen op emotioneel niveau, toch help je anderen graag. Je doet het wellicht voorkomen alsof je niet echt gul en hulpvaardig bent, maar dat ben je wel.

Vaak geeft deze stand aan dat je graag fantaseert en regelmatig opgaat in dagdromen.

naar boven

Venus in Steenbok

Je beheerst je gevoelens heel bewust en het kan je soms moeite kosten om vrienden te maken. Dat is omdat je serieuzer bent over gevoelszaken dan de meeste leeftijdsgenoten. Zorg ervoor dat je relaties niet enkel zijn gebaseerd op wat anderen voor je kunnen doen.

Je bent allesbehalve zelftoegeeflijk en weet je verlangens goed in bedwang te houden. Je kunt heel secuur organiseren zodat je zo ijverig mogelijk kunt zijn. Toch ben je op je best als je dingen beheerst en met mate doet.

naar boven

Venus in het Elfde Huis

Je bent een heel sociaal type dat echt dol is op goed gezelschap en plezier. Je functioneert op je best in een groep en bent een uitstekende teamspeler, bij welke groep of activiteit je ook betrokken raakt.

Je bevindt je graag in een warme, sociale vriendenkring en hebt een scherp oog voor sympathieke, artistieke mensen. Je eigen creativiteit toont eigenzinnigheid en originaliteit.

Wie je vrienden ook zijn, je geniet van hen. Je leven lang zal vriendschap een bron van vreugde en plezier zijn.

Adverteren
NB: Venus staat technisch gezien op de grens van huis 10 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 11.

naar boven

Mars in Maagd

Je bent heel zorgvuldig in alles wat je doet omdat je het gevoel hebt dat elke actie doordacht moet zijn en elke beweging zin moet hebben.

Je leert al heel jong om dingen te doen die nu eenmaal moeten worden gedaan, voor je jezelf kunt overgeven aan activiteiten die leuk zijn. Van anderen eis je dezelfde plichtmatige inzet. Je hebt een hekel aan onverantwoordelijk gedrag, van anderen en van jezelf.

Wees zuinig met je kritiek op anderen. Probeer tolerant te zijn tegenover een andere aanpak en maak jezelf niet wijs dat alleen die van jou perfect is. Anderen hebben, net als jij, zo hun eigen manieren.

naar boven

Mars in het Zesde Huis

Je werkt graag hard, zolang je maar je eigen aanpak kunt bepalen. Je hebt vrij veel discipline wat je werkwijze betreft en je werkt niet graag met mensen die dat niet kennen. Heb je respect voor de mensen die boven je staan en hebben die aangetoond dat zij meer weten en jou iets kunnen leren, dan ben je een uitstekende werknemer. Naarmate je ouder wordt, zal je werklust beter uit de verf komen als je eigen baas bent.

Probeer jezelf niet te kritisch op te stellen in samenwerkingsverband, vooral niet als jij de leider bent. Met deze stand is het heel belangrijk dat je je woede leert uiten, anders gaat die ten koste van je gezondheid.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Robert Byrd [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 20 november 1917 kloktijd: 14:00
in Wilkesboro, NC (US) U.T: 19:00
81w10, 36n09 sterrentijd: 17:32:12

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Schorpioen 27°54'19 in huis 8 direct
Maan Waterman 12°57'56 in huis 12 direct
Mercurius Boogschutter 7°34'00 in huis 9 direct
Venus Steenbok 14°50'54 eind van huis 10 direct
Mars Maagd 9°37'11 in huis 6 direct
Jupiter Tweelingen 7°34'36 in huis 3 retrograde
Saturnus Leeuw 14°30'50 in huis 6 stationair (R)
Uranus Waterman 19°59'10 in huis 12 direct
Neptunus Leeuw 7°04'37 in huis 5 retrograde
Pluto Kreeft 5°09'27 in huis 4 retrograde
Maanskn.(t) Steenbok 1°56'44 in huis 10 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Vissen 18°57'21
2de huis Stier 1°03'58
3de huis Tweelingen 0°25'38
Imum Coeli Tweelingen 23°37'09
5de huis Kreeft 15°49'51
6de huis Leeuw 11°50'58
Descendant Maagd 18°57'21
8ste huis Schorpioen 1°03'58
9de huis Boogschutter 0°25'38
Medium Coeli Boogschutter 23°37'09
11de huis Steenbok 15°49'51
12de huis Waterman 11°50'58

Majeure aspecten
Zon Vierkant Uranus 7°55
Maan Sextiel Mercurius 5°24
Maan Driehoek Jupiter 5°23
Maan Oppositie Saturnus 1°33
Maan Conjunct Uranus 7°01
Maan Oppositie Neptunus 5°53
Mercurius Vierkant Mars 2°03
Mercurius Oppositie Jupiter 0°01
Mercurius Driehoek Neptunus 0°29
Mercurius Inconjunct Pluto 2°25
Venus Driehoek Mars 5°14
Venus Inconjunct Saturnus 0°20
Venus Sextiel Ascendant 4°06
Mars Vierkant Jupiter 2°03
Mars Sextiel Pluto 4°28
Jupiter Sextiel Neptunus 0°30
Saturnus Oppositie Uranus 5°28
Uranus Sextiel Midhemel 3°38
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst