•    
  Actuele planetaire posities
  23-feb-2018, 09:18 UT/GMT
  Zon442'11"9s47
  Maan519'21"16n20
  Mercurius938'36"9s24
  Venus1532' 3"7s01
  Mars1654'46"22s26
  Jupiter2255'34"17s22
  Saturnus653' 7"22s23
  Uranus2540'55"9n25
  Neptunus1335' 6"7s17
  Pluto2028'42"21s30
  Ware Knoop1447'29"16n24
  Cheiron2655'16"1n57
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Henri Toulouse-Lautrec [Adb], geboren op 24 november 1864
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Schorpioen Ascendant *Zon in Boogschutter *Zon in het Eerste Huis *Maan in Weegschaal *Maan in het Elfde Huis *Venus in Steenbok *Venus in het Tweede Huis *Mars in Tweelingen *Mars in het Zevende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 24 november 1864 om 6:00 in Albi, France.

Je zonneteken is Boogschutter. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Schorpioen en je Maan staat in Weegschaal.

naar boven

Schorpioen Ascendant

Je bent vrij gereserveerd en je houdt je afzijdig, maar anderen zien toch goed dat je intense emoties en gevoelens hebt, ook al zeg je niet veel. Je hebt er moeite mee om jezelf openlijk te laten zien aan anderen.

Je bent vrij koppig en als het nodig is vecht je onverbiddelijk voor je positie met iedereen die je in de weg staat. Je wordt niet gauw kwaad, maar als het zover is ben je bijna niet te stuiten.

Je wilt het leven volledig ervaren met elke vezel van je zijn. Je kunt een soort moed laten zien die beangstigend is voor anderen, al ben je meestal niet domweg roekeloos.

Daarbij houd je veel rekening met de gevoelens van anderen. Je bent soms zelf erg lichtgeraakt, maar in plaats van je terug te trekken haal je dan uit met een vlijmscherpe opmerking of bijtend sarcasme. Iemand die heel goed oplet kan je woede zien.

naar boven

Zon in Boogschutter

Je bent een flierefluiter en dol op sport en spel. Je bruist en bent energiek. Breng maar veel tijd buitenshuis door om al die energie kwijt te raken. Omdat je een sterke behoefte aan vrijheid hebt kost het je moeite om de beperkingen te accepteren die volwassenen je willen opleggen.

Iedereen heeft volgens jou recht op vrijheid en je laat je niet door anderen de wet voorschrijven.

Je bent heel nieuwsgierig en zoekt een antwoord op elke vraag die je hebt. Naarmate je ouder wordt zul je steeds meer interesse krijgen voor het universum en hoe de wereld en het leven in elkaar steekt, in de breedste zin van het woord.

Je bent opgewekt en positief ingesteld waardoor het voor anderen een feest is als je in de buurt bent.

Adverteren
naar boven

Zon in het Eerste Huis

Je hebt een sterke persoonlijkheid waarmee je direct indruk maakt op anderen. Je bent wilskrachtig en energiek. Het kan een probleem zijn dat je mensen om je heen overheerst en niet zichzelf laat zijn. Toch hebben zij het recht om voor zichzelf op te komen, dus die kans moet je hun geven.

Je enorme zelfvertrouwen kan nuttig zijn, zolang je maar je grenzen in de gaten houdt.

Je bent fysiek vitaal en hebt over 't algemeen een goede gezondheid. Leer je beperkingen in te zien en je energie op een juiste manier te beheersen, dan kun je veel bereiken.

naar boven

Maan in Weegschaal

Je wilt dat het leven wonderschoon is en denkt liever niet aan onaangename dingen. Je bent affectief, vriendelijk en lief, maar het kan zijn dat je de tekortkomingen van anderen, die je toch in de gaten moet houden, bij voorkeur over het hoofd ziet. Je bent vredelievend en gaat liever niet de strijd aan met anderen.

Je bent graag in gezelschap van een of meerdere vrienden, zodat je kunt babbelen en vriendelijk zijn tegen iedereen. Maar als er werk verzet moet worden, probeer je met zoete woorden eronderuit te komen of het door iemand anders op te laten knappen. Mensen houden toch wel van je, niet om de manier waarop je moeilijkheden weet te omzeilen, maar om je oprechte charmes. Je bent echt een aardig en liefdevol persoon. Probeer die kant van jezelf te ontwikkelen.

naar boven

Maan in het Elfde Huis

Je hebt een sterke behoefte aan vrienden die je steunen in alles wat je doet en die je een goed gevoel geven over jezelf.

Je stemmingen hebben veel invloed op het verloop van je vriendschappen. Gedraag je niet al te inconsequent en wispelturig naar je vrienden, dat schept verwarring over je gevoel voor hen.

De levensdoelen die je stelt zullen enorm worden beïnvloed door de houding die je in je jeugd hebt aangeleerd. Houd niet te koppig vast aan die overtuigingen want daardoor kun je kansen mislopen wanneer je ouder wordt.

naar boven

Venus in Steenbok

Je beheerst je gevoelens heel bewust en het kan je soms moeite kosten om vrienden te maken. Dat is omdat je serieuzer bent over gevoelszaken dan de meeste leeftijdsgenoten. Zorg ervoor dat je relaties niet enkel zijn gebaseerd op wat anderen voor je kunnen doen.

Je bent allesbehalve zelftoegeeflijk en weet je verlangens goed in bedwang te houden. Je kunt heel secuur organiseren zodat je zo ijverig mogelijk kunt zijn. Toch ben je op je best als je dingen beheerst en met mate doet.

naar boven

Venus in het Tweede Huis

Je bezit graag mooie dingen en omringt jezelf met comfort en luxe. Wel heb je een gat in je hand, want als je iets ziet dat je wilt hebben, koop je het ook.

Positief gezien zul je, als je een goede smaak en gezond verstand ontwikkelt, alleen dingen kopen die de prijs waard zijn.

Geef niet toe aan elke ingeving en bevlieging.

Adverteren
naar boven

Mars in Tweelingen

Je hebt een energieke aanpak en werkt heel snel. Je hebt de neiging aan meerdere projecten tegelijk te werken, steeds aan iets nieuws te beginnen en nooit iets af te maken. Wanneer je deze tendens om oppervlakkig wat mee te dobberen met allerlei activiteiten niet afleert, zul je nooit echt vakmanschap bereiken.

Je bent gewiekst en denkt snel. Die aanleg gebruik je graag, vooral om met anderen te debatteren en kibbelen in een sfeer van vriendelijke onenigheid.

Probeer niet te impulsief keuzes te maken. Als je te snel beslissingen neemt, zit je er vaak naast.

naar boven

Mars in het Zevende Huis

Als je goed met mensen wilt leren omgaan, moet je compromissen sluiten. Je wilt constant je eigen zin doordrijven en dat veroorzaakt onenigheid en zelfs ruzie.

Probeer jezelf niet steeds als tegenstander van anderen te zien. Als je echt het gevoel hebt dat je meer strijd levert dan dat het iets oplevert wanneer je met iemand samenwerkt, is het beter om alleen te werken.

Werk je wel graag samen, dan kun je werk verzetten voor twee. Zolang je gelooft dat je door samenwerking je doelen sneller kunt bereiken, zul je zeker slagen.

Het is belangrijk dat je die lessen nu leert, anders kan deze stand aangeven dat je een moeilijk huwelijk krijgt omdat je te veel op jezelf bent gericht om een echt partnerschap aan te gaan.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Henri Toulouse-Lautrec [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 24 november 1864 kloktijd: 6:00
in Albi, FR U.T: 05:51:24
2e09, 43n56 sterrentijd: 10:13:46

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Boogschutter 2°15'33 in huis 1 direct
Maan Weegschaal 4°11'12 in huis 11 direct
Mercurius Boogschutter 10°04'42 in huis 1 direct
Venus Steenbok 5°02'26 in huis 2 direct
Mars Tweelingen 12°03'19 in huis 7 retrograde
Jupiter Boogschutter 7°02'53 in huis 1 direct
Saturnus Weegschaal 25°49'34 in huis 11 direct
Uranus Tweelingen 28°27'40 in huis 8 retrograde
Neptunus Ram 5°40'58 in huis 5 retrograde
Pluto Stier 11°55'27 in huis 6 retrograde
Maanskn.(t) Schorpioen 9°11'06 in huis 12 direct

Huis posities (Placidus)
Ascendant Schorpioen 18°25'08
2de huis Boogschutter 18°24'16
3de huis Steenbok 24°11'34
Imum Coeli Vissen 1°24'57
5de huis Ram 3°17'35
6de huis Ram 28°20'09
Descendant Stier 18°25'08
8ste huis Tweelingen 18°24'16
9de huis Kreeft 24°11'34
Medium Coeli Maagd 1°24'57
11de huis Weegschaal 3°17'35
12de huis Weegschaal 28°20'09

Majeure aspecten
Zon Sextiel Maan 1°56
Zon Conjunct Mercurius 7°49
Zon Conjunct Jupiter 4°47
Zon Driehoek Neptunus 3°25
Zon Vierkant Midhemel 0°51
Maan Sextiel Mercurius 5°54
Maan Vierkant Venus 0°51
Maan Driehoek Mars 7°52
Maan Sextiel Jupiter 2°52
Maan Vierkant Uranus 5°44
Maan Oppositie Neptunus 1°30
Mercurius Oppositie Mars 1°59
Mercurius Conjunct Jupiter 3°02
Mercurius Driehoek Neptunus 4°24
Mercurius Inconjunct Pluto 1°51
Venus Vierkant Neptunus 0°39
Venus Driehoek Midhemel 3°37
Mars Oppositie Jupiter 5°00
Jupiter Driehoek Neptunus 1°22
Jupiter Vierkant Midhemel 5°38
Saturnus Driehoek Uranus 2°38
Saturnus Sextiel Midhemel 5°35
Uranus Sextiel Midhemel 2°57
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst