•    
  Planetpositioner
  20-Jan-2017, 02:15 UT/GMT
  Sol012'21"20s06
  Måne22'30"8s02
  Merkur66'52"22s03
  Venus178'42"4s50
  Mars2354'16"2s56
  Jupiter2240'38"7s34
  Saturn2326'45"22s00
  Uranus2045'39"7n33
  Neptun1014'58"8s31
  Pluto1735'43"21s18
  Sand Månek.356'10"r10n04
  Chiron2146'30"0n19
  Forklaring af symbolerne
  Øjeblikshoroskop
| Min Astro | Forum | FAQ
Annoncering
Horoskop for:
Tilføj en ny person
Rediger data for 'Manuel Babbitt [Adb]'
Personligt Dagshoroskop for Torsdag, 19. januar 2017
for Manuel Babbitt [Adb], født 3. maj 1949

Månens tomgang

Månens tomgang er ikke et personligt fænomen, men refererer til de løbende aspekter fra Månen til de øvrige planeter. Der er ingen forbindelse til dit fødselshoroskop, og derfor bliver Månens tomgang ikke tolket på et personligt plan.

Når Månen danner sit sidste aspekt til en anden planet, inden den går ind i det næste stjernetegn, begynder den fase, som vi kalder for "Månens tomgang". De aspekter, som benyttes ved beregningen af Månens tomgang, er konjunktionen, oppositionen, kvadraten, trigonen og sekstilen. Der ses bort fra aspekter til Måneknuderne, Lilith og Chiron. Fasen ender med, at Månen går ind i det næste stjernetegn.

Nogle astrologer antager, at perioden, hvor Månen går i tomgang, bruges bedst til at hvile, slappe af, meditere, vende sig indad eller simpelthen have det fornøjeligt. Under alle omstændigheder er det ikke et godt tidspunkt for vigtige beslutninger eller handlinger, som kræver et positivt udfald. Den amerikanske astrolog Donna Cunningham råder f.eks. til, at man bruger tiden til lettere rutinearbejde såsom husarbejde eller oprydning på skrivebordet. Hun går endda så vidt som til at sige, at denne periode kan bruges på problemer, som man foretrækker ikke bliver løst.

Forestillingen om Månens tomgang blev oprindelig introduceret af astrologen William Lilly i det 17. århundrede. Han hævdede, at en periode, hvor Månen gik i tomgang, var ugunstig for vigtige beslutninger og aktiviteter. Lilly antog imidlertid, at disse perioder var gunstige, når Månen stod i Tyren, Krebsen, Skytten eller Fiskene, dvs. i et af de tegn, hvor de godgørende planeter Jupiter og Venus enten hersker eller er forhøjede.

Varigheden af Månens tomgang kan variere meget. Den kan vare meget kort -sommetider kun nogle sekunder - men den kan også vare så længe som to dage. Det er oven i købet muligt for Månen at gå gennem et helt tegn uden at danne ét eneste aspekt til en anden planet. I dette tilfælde genstarter tomgangsfasen, når Månen går ind i tegnet eller rettere, tomgangsfasen fra det foregående tegn fortsætter. Denne fase ophører først med Månens indtræden i det efterfølgende tegn.

Hvis du i Dagshoroskopet ser, at Månen går i tomgang, og ønsker at vide, hvornår denne fase ophører, skal du blot kigge efter Månens indtræden i det næste tegn. Dette kan finde sted samme dag eller en af de følgende dage.

Begivenhed valgt for denne dag (af brugeren):
Måne går i tomgang (Vægt),  mtg, eksakt 03:55   
indtil 17:09
Alle Torsdag (indtil inddragelse) er der fri adgang til alle nedenstående transitlister.
Annoncering
Valgt transit for i dag (valgt af computeren):
Pluto trigon Venus,  
Andre transitter i løbet af dagen
Måne i 11. Hus, fra 02:05  
Måne trigon Uranus, eksakt 13:09 
Måne sekstil Saturn, eksakt 15:47 
Månen i fjerde kvarter, eksakt 17:13 
Måne kvadrat Jupiter, eksakt 20:39 
Måne opposition Mars, eksakt 23:06 
Vigtige langvarige påvirkninger     (oversigt)
"Vurdering af din målsætning" (Saturn kvadrat MC)
"Behovet for eftertanke" (Chiron opposition MC)
Se fødselshoroskop med transitter

Opret en gratis brugerprofil

Du benytter i øjeblikket www.astro.com under en gæsteprofil. Med blot få klik kan du oprette en gratis brugerprofil.

Fordele:

 • Dine horoskopdata bliver sikkert lagret.
 • Du har adgang til dine horoskopdata fra en hvilken som helst computer eller smartphone.
 • Du kan lagre op til 100 fødselsdata.
 • Høj sikkerhedsadgang er mulig.

Opret en registreret brugerprofil nu.

Annoncering
Som en af de største astrologiportaler giver WWW.ASTRO.COM adgang til en lang række gratisprodukter om emnet. Med sine horoskoptydninger i høj kvalitet fra verdens førende astrologer Liz Greene, Robert Hand og andre skribenter, sine mange gratis horoskoper og sin omfattende information om astrologi for både begyndere og professionelle er www.astro.com den førende astrologiindgang på nettet.
Homepage - Gratis Horoskoper - Astro Shop - Alt om astrologi - Efemeride - Medarbejdere af Astrodienst - Min Astro - Direkte atlassøgning - Sitemap - FAQ - Forum - Kontakt