•    
  Actuele planetaire posities
  18-okt-2017, 13:46 UT/GMT
  Zon2522'17"9s49
  Maan1055' 2"0n50
  Mercurius21' 8"12s07
  Venus59' 9"0n38
  Mars2720'53"2n07
  Jupiter144' 4"11s07
  Saturnus2326'43"22s15
  Uranus2634'14"r9n41
  Neptunus1147'52"r8s00
  Pluto1657' 5"21s47
  Ware Knoop2221' 3"r14n04
  Cheiron2517'58"r1n45
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Astrid Zekul [Adb], geboren op 23 december 1947
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2017
Introductie

Zon in Steenbok, Maan in Stier *Ascendant in Steenbok, Saturnus in het Zevende Huis *Venus in het Eerste Huis *Venus Conjunct Ascendant *Maan in het Tweede Huis *Saturnus in het Zevende Huis *Zon in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: vrouwelijk, geboren op 23 december 1947 om 10:00 in Berlin,.

Uw zonneteken is Steenbok. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat ook in Steenbok en uw Maan staat in Stier.

Vraagt u zich af waarom u in dit rapport als Steenbok wordt afgeschilderd? Als u 16 uren 18 minuten vroeger was geboren viel u onder het voorgaande teken Boogschutter. Het exacte uur waarop de zon overgaat van het ene teken naar het volgende verschilt per jaar.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

naar boven

Zon in Steenbok, Maan in Stier

Dit is de meest praktische van alle mogelijke Zon-Maan combinaties. U hebt een solide karakter en een grote mate van zelfbeheersing. U bent geobsedeerd door het verlangen om anderen verbetering en vooruitgang te brengen, terwijl uw kijk toch conservatief is. U bent doordrongen van uw eigen verwachtingen van uw geliefde of geliefde onderwerp en u houdt vol tot u uw doel hebt bereikt.

Hoogstwaarschijnlijk bent u succesvol wat betreft het vergaren en verzamelen van bezittingen, aandelen en wereldse zaken. U bent krachtig en in balans. Daarbij is deze astrologische stand een indicatie dat u de wijsheid hebt om uw welvaart goed te gebruiken. U bent loyaal, geduldig, kunt uw gevoelens goed uiten en bent doelgericht. Omdat integriteit voor u een van de belangrijkste dingen in het leven is, bent u zeer weloverwogen en nauwkeurig in uw ondernemingen.

De sleutel tot balans in uzelf ligt in het volgen van uw instinct, want dat is in feite doeltreffend en haarfijn. Houdt u echter wel het gevaar van een star en onbuigzaam karakter in het oog.

naar boven

Ascendant in Steenbok, Saturnus in het Zevende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Steenbok aan de horizon. De heerser Saturnus staat in het zevende huis.

Het teken Steenbok geeft een bestaan aan waarin besturen en beheersen een belangrijke rol speelt. U hebt een houding waaruit ambitie, vastberadenheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en taaiheid blijkt. U bent van nature uit op materiële, sociale en wellicht ook politieke deskundigheid.

Steenbok roept de behoefte op aan een leven vol uitdaging. U zet alles op alles om succes te hebben. Door uw tact, meesterschap en bescheidenheid zult u veel goodwill creëren bij belangrijke mensen.

Uw denkwijze is egocentrisch en rationeel, met een aangeboren neiging tot sceptisch zijn. U bent in staat om hard te werken en hebt geduld als u obstakels tegenkomt en frustraties moet verwerken.

U bent heel discreet op allerlei gebied, ook in uw liefdesleven. U denkt diep na over de consequenties van een relatie, vooral aangaande uw onafhankelijkheid. U geeft uzelf niet over aan een partner voordat u helemaal zeker bent van uw zaak. Bent u eenmaal gebonden, dan leidt u een heel vredig en kalm bestaan.

U bent heel efficiënt en economisch in de dagelijkse gang van zaken. Dat mag wel een beetje minder, want u lijkt soms nogal pinnig.

U bent helemaal op uw plaats in politieke, bestuurlijke sferen, of in een grote onderneming waarin de hiërarchie duidelijk is bepaald. Het sleutelwoord voor uw professionele functie is verantwoordelijkheid.

Deze stand geeft een complexe gerichtheid op anderen en de buitenwereld aan. Het is tevens een teken dat het huwelijk en uw persoonlijke betrekkingen bijzonder belangrijk zijn in uw bestaan. Saturnus in dit huis geeft een partner aan die trouw is en wellicht ouder dan u, of dat u zich totaal afsluit voor een verbintenis.

Het is moeilijk voor u om uzelf helemaal te uiten in een relatie. U beschouwt de relatie als een verantwoordelijkheid en u streeft naar stabiliteit, zodat een verbintenis duurzaam en rustgevend is, Probeert u uw kijk op de liefde luchtig te houden.

naar boven

Venus in het Eerste Huis

Venus staat in het eerste huis. Dit is een uitstekende stand voor Venus. Het voegt een flinke dosis charme toe aan uw persoonlijkheid en geeft u een vriendelijke, zachtmoedige uitstraling.

U bent veel met uw uiterlijk bezig en ook als u niet bijzonder mooi of aantrekkelijk bent, straalt u zachtheid en vriendelijkheid uit, waardoor anderen dol op u zijn.

U omringt uzelf zo veel mogelijk met schoonheid en elegantie. U bent heel erg gehecht aan de natuur en verkiest een rustig bestaan op het platteland boven het gekunstelde gedoe van het stadsleven.

U groeide waarschijnlijk op in warme, vriendelijke sferen. Daardoor gaat het u nu gemakkelijk af om diezelfde vibraties op familie en vrienden over te brengen. Anderen rekenen vaak op u om de vrede in lastige situaties te herstellen.

U bent dol op muziek, kunst en toneel en hebt zelf wellicht ook bepaalde artistieke neigingen.

U doet enorm uw best om met anderen overweg te kunnen. Meestal probeert u conflicten met diplomatie te bestrijden en niet door uw vuist op tafel te slaan. Kom voor uzelf en voor uw rechten op wanneer dat nodig is, desnoods met harde hand. De mantel der liefde dwingt niet altijd respect af.

Relaties zijn belangrijk voor u, daarvoor wringt u uzelf in allerlei bochten. Het is van groot belang dat uw connecties harmonieus blijven, want u kunt niet tegen ruzies en meningsverschillen.

naar boven

Venus Conjunct Ascendant

Venus conjunct de Ascendant geeft aan dat u een heel persoonlijke uitstraling hebt en sociale charme, waarmee u de goedkeuring wint van iedereen die u ontmoet. Dat is precies waar u op uit bent, want bovenal wilt u worden geaccepteerd. Het is voor u geen punt om compromissen te sluiten als die nodig zijn om uw zin te krijgen. Het lukt u wellicht niet om iedereen ervan te overtuigen dat uw gewiekste houding slechts een pose is. Ongeacht het perfecte imago naar buitenstaanders bent u onderhuids heel berekenend en weegt u de voor- en nadelen van elk contact, elke relatie of vriendschap of de sociale gevolgen van uw houding nauwkeurig af.

U bent over het algemeen beleefd en stijlvol, maar als u uw zin niet krijgt kunt u heel dwingend en veeleisend zijn.

Probeer uw zelfzuchtigheid in te tomen en ontwikkel uw verfijnde talenten zodat u krijgt wat u verdient.

naar boven

Maan in het Tweede Huis

De Maan staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Uw zakelijke pad en bron van inkomsten zijn verdeeld over allerlei activiteiten waarin u steeds met veel mensen te maken hebt. Deze stand is over het algemeen gunstig.

Beroepsmatig verdient u geld met populaire activiteiten of met publiek.

Wees hoe dan ook voorbereid op een gevarieerd en afwisselend financieel plaatje. Probeer uw geldzaken te richten op de massa want daar hebt u een neus voor en daar ligt uw kans van slagen.

naar boven

Saturnus in het Zevende Huis

Saturnus staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop. In de omgang met anderen bent u zeer omzichtig en gereserveerd. U werkt langzaam maar zeker naar een gevoel van vertrouwen toe. In de buitenwereld schuilen voor u vele obstakels. Dezelfde barrière die u verhindert relaties met anderen aan te gaan zal zich uiten in eenkennigheid in ideeën en gevoelens. Dat geeft aan dat de sleutel tot spirituele en materiële ontwikkelingen voor u ligt in uw reactie op de diverse testen die u moet ondergaan. Leer geduldig accepteren dat menselijke relaties nu eenmaal moeilijkheden met zich meebrengen.

Saturnus toont niet snel emoties. Maar gaat u eenmaal een relatie voor het leven aan, dan zal diegene plichtsgetrouw en emotioneel stabiel zijn, net zoals u ook in zo'n situatie die eigenschappen vertoont. Toch krijgt u in uw leven zorgelijke ervaringen te verwerken op relatiegebied. Dat zal meestal betrekking hebben op bepaalde beperkingen die een verbintenis oplegt. Wellicht wordt uw persoonlijke vrijheid op een bepaalde manier aan banden gelegd.

De sleutel tot stabiele relaties schuilt in de kunst om deze obstakels in een filosofisch licht te plaatsen.

naar boven

Zon in het Elfde Huis

De Zon staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop.

Over het algemeen is dit een gunstige stand. U krijgt in uw leven steun van vrienden met belangrijke posities. Op middelbare leeftijd is de kans groot dat uw reputatie en aanzien groeit door uw netwerk van belangrijke personen. Het lot is u gunstig gezind. U hebt een sterk karakter en krijgt alle kansen om uw wensen optimaal in vervulling te laten gaan.

Spiritueel gezien bent u loyaal, eerlijk en recht door zee. Ook hebt u een soort superioriteitsgevoel en bent u zich bewust van uw individualiteit.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Astrid Zekul [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 23 december 1947 kloktijd: 10:00
in Berlin, Germany U.T: 09:00
13e22, 52n30 sterrentijd: 15:57:43

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Steenbok 0°41'28 in huis 11 direct
Maan Stier 1°32'57 in huis 2 direct
Mercurius Boogschutter 24°21'46 in huis 11 direct
Venus Steenbok 28°13'52 in huis 1 direct
Mars Maagd 6°03'19 in huis 7 direct
Jupiter Boogschutter 13°15'44 in huis 10 direct
Saturnus Leeuw 22°20'43 in huis 7 retrograde
Uranus Tweelingen 23°51'49 in huis 5 retrograde
Neptunus Weegschaal 12°50'46 in huis 8 direct
Pluto Leeuw 14°39'22 in huis 7 retrograde
Maanskn.(t) Stier 22°51'47 in huis 3 direct

Huis posities (Placidus)
Ascendant Steenbok 28°04'49
2de huis Vissen 29°00'08
3de huis Stier 8°15'08
Imum Coeli Tweelingen 1°32'44
5de huis Tweelingen 19°10'42
6de huis Kreeft 6°06'52
Descendant Kreeft 28°04'49
8ste huis Maagd 29°00'08
9de huis Schorpioen 8°15'08
Medium Coeli Boogschutter 1°32'44
11de huis Boogschutter 19°10'42
12de huis Steenbok 6°06'52

Majeure aspecten
Zon Driehoek Maan 0°51
Zon Conjunct Mercurius 6°20
Zon Driehoek Mars 5°22
Zon Oppositie Uranus 6°50
Maan Driehoek Mercurius 7°11
Maan Vierkant Venus 3°19
Maan Driehoek Mars 4°30
Maan Sextiel Uranus 7°41
Maan Vierkant Ascendant 3°28
Mercurius Driehoek Saturnus 2°01
Mercurius Oppositie Uranus 0°30
Venus Conjunct Ascendant 0°09
Jupiter Sextiel Neptunus 0°25
Jupiter Driehoek Pluto 1°24
Saturnus Sextiel Uranus 1°31
Neptunus Sextiel Pluto 1°49
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst