•    
  Actuele planetaire posities
  17-nov-2017, 20:06 UT/GMT
  Zon2540' 4"19s10
  Maan1824'11"12s30
  Mercurius1636' 5"25s18
  Venus1258'47"14s38
  Mars1626'56"5s27
  Jupiter818'22"13s19
  Saturnus2618'17"22s26
  Uranus2524'20"r9n16
  Neptunus1128'20"r8s07
  Pluto1727'49"21s46
  Ware Knoop190'34"r15n07
  Cheiron2427'33"r1n19
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Gilbert Bécaud [Adb], geboren op 24 oktober 1927
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2017
Introductie
Leeuw Ascendant *Zon in Schorpioen *Zon in het Vierde Huis *Zon oppositie Midhemel *Maan in Weegschaal *Maan in het Vierde Huis *Maan oppositie Midhemel *Venus in Maagd *Venus in het Tweede Huis *Mars in Weegschaal *Mars in het Vierde Huis *Mars oppositie Midhemel

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 24 oktober 1927 om 23:00 in Toulon,.

Je zonneteken is Schorpioen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Leeuw en je Maan staat in Weegschaal.

Vraag je jezelf af waarom je in dit rapport als Schorpioen wordt afgeschilderd? Als je 12 uren 54 minuten vroeger was geboren viel je onder het voorgaande teken Weegschaal. Het exacte uur waarop de zon overgaat van het ene teken naar het volgende verschilt elk jaar.

naar boven

Leeuw Ascendant

Je bent graag het middelpunt en komt sterk, zelfverzekerd en soms dominant over, zelfs als iets je dwars zit.

Je neemt graag de leiding en dat kun je ook goed, zolang je maar niet vergeet dat leiderschap een voorrecht is dat verantwoordelijkheid en macht met zich meebrengt.

Je kunt je heel koppig opstellen, vooral als je trots is gekrenkt. Je bent idealistisch en mensen moeten hun integriteit eerst aan jou bewijzen.

Je omringt jezelf graag met kostbare en elegante zaken waarmee je in de buitenwereld kunt paraderen. Onthoud dat iets dat indruk maakt op anderen niet vanzelfsprekend goed is. Je moet het verschil leren zien.

Anderen kunnen je al dan niet knap of aantrekkelijk vinden, maar als je ouder wordt is het vooral je grootmoedige houding die anderen het gevoel geeft dat je betrouwbaar bent. Je bent geliefd bij heel veel mensen en de meesten zullen veel respect voor je hebben.

naar boven

Zon in Schorpioen

Je bent heel intens ingesteld en hebt zeer sterke gevoelens waar je met moeite over praat omdat ze ook nog eens gecompliceerd zijn. Is je geduld op dan word je extreem kwaad. Gelukkig gebeurt dat niet al te vaak. Meestal kun je degene die je woede heeft veroorzaakt echter niet snel vergeven. Je hebt daarom ambivalente gevoelens voor een heleboel mensen. Gelukkig is het zo dat als je van iemand houdt dat ook met intense gevoelens gepaard gaat.

Je hebt sterke voelsprieten en je gevoelens worden snel gekwetst, maar je loopt er niet voor weg als iemand je pijn doet. Integendeel, je slaat terug en vecht uit alle macht.

Je hebt een grote liefde voor mysterieuze en verborgen zaken. Je wilt weten wat onder de oppervlakte speelt, wat er in mensen omgaat. Je steekt veel energie in zoveel mogelijk leren over de menselijke aard.

Anderen begrijpen je soms niet, waardoor je niet gemakkelijk vrienden maakt. De vriendenschappen die je aanknoopt zijn echter heel innig en misschien wel voor het leven.

naar boven

Zon in het Vierde Huis

De warmte en veiligheid van je huis zijn erg belangrijk omdat je een plekje nodig hebt waar je jezelf kunt terugtrekken. Je ouders zijn erg belangrijk voor je en hun gedrag heeft heel veel invloed op jou.

Je bent waarschijnlijk een rustig type met sterke gevoelens en emoties maar je bemoeit je vooral met je eigen zaken. Dat is niet omdat je zo zwak of gereserveerd bent, maar door naarbinnen te keren doe je nieuwe kracht op.

Al heb je later wellicht veel succes als volwassene, het gaat er jou niet om beroemd te worden. Het is veel belangrijker om aan je eigen innerlijke maatstaven te voldoen en privé een dankbaar bestaan te leiden.

Voel je jezelf goed en zeker van jezelf, dan heb je graag mensen over de vloer die in een prettige sfeer en met positieve gevoelens meeleven.

naar boven

Zon oppositie Midhemel

Je bent sterk gericht op je persoonlijke, innerlijke wereld en wordt minder beïnvloed door de idealen en verwachtingen van anderen dan de meeste mensen.

Je bent in wezen niet bezig om iets te bereiken dat anderen groots of veelbetekenend vinden. Voor jou is het juist belangrijk dat je persoonlijke wereld - thuis, ouders en familie - op rolletjes loopt.

Je hebt meer behoefte aan een veilig en stabiel privé-leven dan anderen. Zonder dat zou je zelfvertrouwen en het vermogen om onafhankelijk te zijn een flinke knauw krijgen.

Eigenwaarde is voor jou belangrijker dan de goedkeuring van anderen.

naar boven

Maan in Weegschaal

Je wilt dat het leven wonderschoon is en denkt liever niet aan onaangename dingen. Je bent affectief, vriendelijk en lief, maar het kan zijn dat je de tekortkomingen van anderen, die je toch in de gaten moet houden, bij voorkeur over het hoofd ziet. Je bent vredelievend en gaat liever niet de strijd aan met anderen.

Je bent graag in gezelschap van een of meerdere vrienden, zodat je kunt babbelen en vriendelijk zijn tegen iedereen. Maar als er werk verzet moet worden, probeer je met zoete woorden eronderuit te komen of het door iemand anders op te laten knappen. Mensen houden toch wel van je, niet om de manier waarop je moeilijkheden weet te omzeilen, maar om je oprechte charmes. Je bent echt een aardig en liefdevol persoon. Probeer die kant van jezelf te ontwikkelen.

naar boven

Maan in het Vierde Huis

Om op je best te zijn moet je een ontspannen thuisbasis hebben, want dat biedt jou emotionele zekerheid. Wanneer je sterk bent en stevig in je schoenen staat ben je uiterst vriendelijk en sta je open voor andermans emoties. Voel je jezelf somber of onzeker, dan heb je de neiging je terug te trekken in je eigen wereldje.

Je moeder is heel belangrijk voor je en een goede band met haar heeft veel invloed op je.

Je bent geïnteresseerd in het verleden en duikt later wellicht fanatiek in de geschiedenis, met name de achtergronden en afkomst van je eigen familie.

NB: De Maan staat technisch gezien op de grens van huis 3 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 4.

naar boven

Maan oppositie Midhemel

Je bent heel sterk verbonden met je thuissituatie, je familie en je jeugd. Je moet het gevoel hebben dat je ergens thuishoort, dat geeft je emotionele veiligheid.

Is je leven nu verwarrend en onzeker, dan is het heel moeilijk voor je om die invloed later weg te werken. Je zult je waarschijnlijk nooit 'goed genoeg' voelen naar de buitenwereld en vaak innerlijke strijd ervaren omdat je emoties tegenwerken.

Is het thuis goed en veilig, dan groei je uit tot een warm, liefdevol en zorgzaam mens. Je zult in staat zijn je gevoelens krachtiger te uiten dan de meeste mensen en innerlijk vertrouwen met je meedragen waarmee je anderen steunt, waar je ook bent.

naar boven

Venus in Maagd

Je doet de mensen om wie je geeft graag een plezier, want door dienstbaarheid toon je ondermeer liefde en vriendschap. Het enige probleem in je relaties is dat je gelooft dat mensen van je houden om wat je doet en niet om wie je bent. Je onderschat wellicht je eigenwaarde en ziet niet in waarom anderen om je geven. Leer net zoveel van jezelf te houden als van anderen.

Je stelt hoge eisen, maar die overheersen nooit je gevoel voor stijl en vorm.

Leer om in relaties niet alles en iedereen die niet aan jouw hoge eisen van schoonheid en plicht beantwoordt, af te wijzen.

Je bent heel gedisciplineerd.

naar boven

Venus in het Tweede Huis

Je bezit graag mooie dingen en omringt jezelf met comfort en luxe. Wel heb je een gat in je hand, want als je iets ziet dat je wilt hebben, koop je het ook.

Positief gezien zul je, als je een goede smaak en gezond verstand ontwikkelt, alleen dingen kopen die de prijs waard zijn.

Geef niet toe aan elke ingeving en bevlieging.

naar boven

Mars in Weegschaal

Deze stand van Mars kan twee verschillende uitwerkingen hebben. Waarschijnlijk werk je het liefst met iemand anders, want je hebt een sterk gevoel voor samenwerking. De wens om je zin te krijgen wordt gekleurd door de behoefte met anderen overweg te kunnen.

Maar soms zijn mensen met deze stand heel competitief ingesteld. In dat geval zie je elke ontmoeting als een kans om de competitiestrijd aan te gaan, in een vriendelijke of onvriendelijke sfeer.

Je gevoel voor rechtvaardigheid is sterk ontwikkeld en je haat het als iemand oneerlijk wordt behandeld.

naar boven

Mars in het Vierde Huis

Je kunt wellicht niet goed overweg met een van je ouders. Het is belangrijk dat je de problemen die je met elkaar hebt openlijk bespreekt zodat je een compromis kunt sluiten. Al is het soms moeilijk om met hen om te gaan, je familie is heel belangrijk voor je en je hebt hun goedkeuring hard nodig.

Deze stand van Mars geeft aan dat je heel sterk de behoefte hebt om thuis de dienst uit te maken, maar dat is gezien je leeftijd wellicht moeilijk. Leer goed om te gaan met de mensen met wie je samenleeft, anders kan dat als je later volwassen bent in je eigen huis ook een probleem vormen. Een oplossing hiervoor is zoveel mogelijk je eigen gang gaan zonder op andere zieltjes te trappen.

naar boven

Mars oppositie Midhemel

Deze stand kan twee heel verschillende kanten op. Om te beginnen kun je hele sterke verlangens hebben en zonder reden dingen willen doen, puur om je wilskracht te laten zien en uit te testen. Je ouders zouden je moeten stimuleren, zodat je het gevoel hebt dat je wordt geaccepteerd zoals je bent en je jezelf niet alsmaar hoeft te bewijzen.

Wanneer je het vertrouwen hebt dat je familie je accepteert en van je houdt, zul je de energie die dit aspect veroorzaakt heel anders beleven. Je bepaalt onomwonden de loop van je leven, volgens je eigen innerlijke behoeften en impulsen. Je bewandelt een eigenzinnig pad.

Wel of niet succesvol in je carrière, voor jou telt vooral je innerlijke voldoening. Hopelijk hebben je ouders daarvoor in je jeugd begrip en stimuleren ze je om je eigen behoeften te ontdekken, in plaats van je te dwingen om jezelf aan te passen aan de verwachtingen van andere mensen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Gilbert Bécaud [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 24 oktober 1927 kloktijd: 23:00
in Toulon, France U.T: 23:00
5e56, 43n07 sterrentijd: 01:33:07

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Schorpioen 0°32'07 in huis 4 direct
Maan Weegschaal 23°01'35 eind van huis 3 direct
Mercurius Schorpioen 23°53'04 in huis 4 direct
Venus Maagd 17°29'58 in huis 2 direct
Mars Weegschaal 29°17'15 in huis 4 direct
Jupiter Vissen 24°43'36 in huis 9 retrograde
Saturnus Boogschutter 5°41'36 in huis 5 direct
Uranus Ram 0°19'00 in huis 9 retrograde
Neptunus Leeuw 28°46'31 in huis 2 direct
Pluto Kreeft 17°08'59 in huis 12 stationair (R)
Maanskn.(t) Tweelingen 19°44'46 in huis 11 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Leeuw 8°40'11
2de huis Leeuw 28°43'52
3de huis Maagd 23°32'56
Imum Coeli Weegschaal 25°07'23
5de huis Boogschutter 2°14'13
6de huis Steenbok 8°18'21
Descendant Waterman 8°40'11
8ste huis Waterman 28°43'52
9de huis Vissen 23°32'56
Medium Coeli Ram 25°07'23
11de huis Tweelingen 2°14'13
12de huis Kreeft 8°18'21

Majeure aspecten
Zon Conjunct Maan 7°31
Zon Conjunct Mars 1°15
Zon Inconjunct Uranus 0°13
Zon Sextiel Neptunus 1°46
Zon Oppositie Midhemel 5°25
Maan Conjunct Mars 6°16
Maan Inconjunct Jupiter 1°42
Maan Sextiel Neptunus 5°45
Maan Vierkant Pluto 5°53
Maan Oppositie Midhemel 2°06
Mercurius Driehoek Jupiter 0°51
Mercurius Vierkant Neptunus 4°53
Mercurius Inconjunct Midhemel 1°14
Venus Sextiel Pluto 0°21
Mars Inconjunct Uranus 1°02
Mars Sextiel Neptunus 0°31
Mars Oppositie Midhemel 4°10
Jupiter Conjunct Uranus 5°35
Saturnus Driehoek Uranus 5°23
Saturnus Driehoek Ascendant 2°59
Uranus Inconjunct Neptunus 1°32
Neptunus Driehoek Midhemel 3°39
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst