•    
  Actuele planetaire posities
  18-nov-2017, 01:56 UT/GMT
  Zon2554'46"19s14
  Maan2122'17"13s17
  Mercurius1654'33"25s20
  Venus1317' 5"14s43
  Mars1636' 7"5s31
  Jupiter821'28"13s20
  Saturnus2619'51"22s26
  Uranus2523'50"r9n16
  Neptunus1128'17"r8s07
  Pluto1728'10"21s46
  Ware Knoop1857' 0"r15n08
  Cheiron2427'19"r1n19
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren
en
en

Astrologie voor Geliefden

Tekst van Liz Greene, Copyright © Astrodienst AG 2017
Stier met Leeuw

Vonken kunnen rond gaan vliegen als de kalme, aardse Stier de dramatische, expressieve Leeuw ontmoet. Het vuur zal soms verwarmend zijn maar soms kunt u zich beiden een beetje verbranden. De aantrekkingskracht die er tussen u is komt voort uit uw tegengestelde instelling. Stier is fysiek, sensueel en geïnteresseerd in het leven in ... lees meer

U bent een Stier

Het leven van een Stier kan in het teken staan van genieten. U vermaakt zich door aan bloemen te ruiken, naar vogels te luisteren en te genieten van een zomers briesje. U bent snel tevreden en voelt zich thuis in uw weide. Dan, op een dag, gaat u op een bloem zitten waar net een bij is geland... de rest laat zich raden. Het verhaal ... lees meer

De Leeuw partner

Voor Leeuwen draait het in het leven om de liefde. Net als elke ervaring in het leven is de liefde voor een Leeuw mystiek en iets dat tot het uiterste gedramatiseerd moet worden. Comfortabele dwaasheid en affectie zijn niet de stijl van de Leeuw. Leeuwen houden ervan om verliefd te zijn en om de geliefde te spelen. Als u de ontvanger ... lees meer

De mannelijke Leeuw

image
Mannelijke Leeuwen zijn groter dan het leven zelf. Zelfs meer bescheiden Leeuwen stralen dit uit. De mannelijke Leeuw straalt vaak charisma uit en of u hem nou leuk vindt of niet, u kunt niet om hem heen. Er zijn ook mannelijke Leeuwen die stiller zijn en die niet brullen dat ze zo speciaal zijn. Maar wanneer u een dergelijke man leert kennen ontdekt u dat hij van binnen hetzelfde is, met dezelfde behoefte aan zelfverering. Laat u niet voor de gek houden door stille, verlegen Leeuwen. Ze zijn nog steeds echte Leeuwen. En die kwaliteit van intense zelfzekerheid en het altijd voelen dat er een speciale bestemming voor hen is, dringt zelfs door in de ziel van de meest introverte Leeuw.

De mannelijke Leeuw voelt zich vaak aangetrokken tot een meer aardse partner. Dit kan een prachtige creatieve combinatie zijn, maar net zo goed een ramp. Wanneer het werkt dan zoekt de mannelijke Leeuw naar een stabiliserende invloed in zijn partner. Hij kan door deze relatie een beter contact krijgen met de aardse realiteit. Wanneer het een ramp is dan komt dit meestal doordat de Leeuw de neiging heeft om de details en dagelijkse bezigheden van het leven niet te waarderen. Wanneer hij deze houding aanneemt is het waarschijnlijk dat hij zijn partner behandelt als een onbetaalde secretaresse en werkster. In dat geval zal hij eindigen met een erg boze en wraaklustige partner, of, en net zo vaak, zonder partner.

Leeuw, de romanticus, kan u overdonderen met zijn liefde. Zijn houding ten opzichte van de liefde is niet verlegen en hij houdt zich niet in. Die grote gebaren zoals cadeautjes, magische reisjes, dramatische liefdesuitingen in een gedicht of lied, zijn onweerstaanbaar. Een mannelijke Leeuw kan zijn partner onvoorwaardelijke geliefd en begeerd doen voelen.

De mannelijke Leeuw heeft vaak een grote en aanhoudende menigte van bewonderaars. Zelfs wanneer hij niet ouderwets knap of succesvol is, is er gewoon iets fascinerends aan hem. De problemen beginnen meestal wanneer de romantiek door de dagelijkse realiteit wat afneemt. De mannelijke Leeuw vindt het geen leuk idee dat zijn partner een leven leidt waarin hij niet het middelpunt van de belangstelling is. Veel mannelijke Leeuwen worden heel boos wanneer hun partner veel interesse in een carrière heeft of een onafhankelijke keur aan hobby's, interesses, ideeën of vrienden.

Leeuw heeft het gevoel nodig dat hij de Zon is waar uw Maan om heen draait. Wanneer u ineens weggaat en uw eigen licht laat schijnen, dan heeft hij de neiging om een beetje somber te worden. In het ergste geval zal hij u misschien de kop indrukken omdat zijn eigenwaarde in gevaar komt. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk, voor de mannelijke Leeuw om de behoefte aan onafhankelijke creatieve expressie van zijn partner te erkennen. Maar ook zijn eigen behoefte aan een individualistische partner is moeilijk te vatten voor deze Leeuw. Hij kan dit enkel doen wanneer hij een sterke eigenwaarde heeft.

De Leeuw zal zijn gewoonten of visies niet makkelijk veranderen en zeker niet omdat hij dat van iemand anders moet doen. Wanneer u probeert een mannelijke Leeuw om te vormen verspilt u uw tijd. Hij kan koppig zijn en door zijn trots zal hij niet toegeven dat uw advies best goed is. Hij is tenslotte de raadgever, en niet de raadnemer. Aan de andere kant zal het wonderen doen wanneer u in hem en zijn dromen gelooft, u vertrouwen heeft in zijn talenten en u het accepteert dat hij een soms kinderlijke behoefte heeft aan constante geruststelling en aandacht.

Een Leeuw waarin wordt geloofd kan wonderen verrichten. Als u een onafhankelijk, zelfonderhoudend type bent, dan kan de Leeuw een moeilijke partner zijn. Hij vergt veel tijd, en heeft veel liefde, aandacht en toewijding nodig. Wie heeft er ooit gehoord van een held die zich op de achtergrond schuilhoudt terwijl zijn partner in de voorlinies vecht? Wanneer u een grote behoefte heeft om herkend te worden als een speciaal individu in uw eigen recht, dan zullen er wat haren gaan rondvliegen wanneer u bij de Koning van de Dieren intrekt. Aan de andere kant, wanneer u uzelf wegcijfert, dan is Leeuw niet geschikt voor u, omdat hij het fijn vindt wanneer u net zo koninklijk bent als hij. Hij wil trots zijn op zijn partner net zoals hij trots is op zichzelf.

Niets kan de Leeuw evenaren wanneer het gaat om het pure leven en vitaliteit. Als u een partner wilt die u kan respecteren, bewonderen en waar u trots op kunt zijn, dan is Leeuw de man voor u. Hij is tenslotte niet zomaar iemand en hij is de levende tegenstelling van de spreekwoordelijke grijze muis. Hij is zichzelf, uniek en niet te imiteren.

Tekst gebaseerd op het boek
"Astrology for Lovers",
Liz Greene, Paperback - 368 pagina's, 1990
© Liz Greene / Astrodienst AG

 

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst