•    
  Actuele planetaire posities
  18-nov-2017, 07:29 UT/GMT
  Zon268'46"19s17
  Maan2411'16"13s59
  Mercurius1712' 2"25s22
  Venus1334'30"14s49
  Mars1644'52"5s34
  Jupiter824'26"13s21
  Saturnus2621'20"22s26
  Uranus2523'23"r9n16
  Neptunus1128'15"r8s07
  Pluto1728'29"21s46
  Ware Knoop1853'35"r15n09
  Cheiron2427' 6"r1n19
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren
en
en

Astrologie voor Geliefden

Tekst van Liz Greene, Copyright © Astrodienst AG 2017
Stier met Waterman

De aardse Stier en luchtige Waterman begrijpen beiden het belang van loyaliteit. Wanneer u met problemen te maken krijgt ziet u allebei de waarde in van een kalme, rationele discussie. Stabiliteit is voor u van belang, net als orde en het plezier van een nuttig leven. Soms kan het pragmatisme van Stier irritant zijn voor de Waterman ... lees meer

U bent een Stier

Het leven van een Stier kan in het teken staan van genieten. U vermaakt zich door aan bloemen te ruiken, naar vogels te luisteren en te genieten van een zomers briesje. U bent snel tevreden en voelt zich thuis in uw weide. Dan, op een dag, gaat u op een bloem zitten waar net een bij is geland... de rest laat zich raden. Het verhaal ... lees meer

De Waterman partner

Luchttekens leven in de wereld van ideeën en zijn bang voor hevige emoties. Dit geldt meer voor Watermannen dan voor welk ander teken ook. Ze zijn niet de meest romantische of ontboezemende geliefden van de wereld. Ze zijn vaak buitengewoon naïef wat zaken van het hart betreft. Dit staat namelijk recht tegenover de geraffineerdheid ... lees meer

De mannelijke Waterman

image
De typisch mannelijke Waterman is een denker, dromer, filosoof, wetenschapper en sociale ziener. Hij zal de laatste zijn die zal verwachten dat zijn partner de traditionele rol in een relatie op zich neemt. Hij streeft echt naar gelijkheid en openheid. Maar niemand staat zo ver van zijn eigen natuurlijke gevoelens af dan de mannelijke Waterman. Hij kan één van de meest irritante mensen zijn die u ooit zult ontmoeten op het gebied van relaties. Zijn kilte maakt u razend en is misleidend. Denk eraan dat dit teken veel trots bezit. Het onder controle houden van emoties is heel belangrijk voor een Waterman. Hoezeer hij ook lijdt, hij zal u dit niet vertellen.

Een ander probleem is dat hij uw emotionele behoeften vaak als eisen ziet. Watermannen hebben grote ideeën wat vrijheid betreft. Dit wordt in persoonlijke relaties vaak tot overdreven extremiteiten uitgewerkt. Typisch aan de mannelijke Waterman is dat hij weigert te vertellen wanneer u hem weer ziet, omdat hij niet gelooft in bezitterigheid. Ook typisch is de mannelijke Waterman die gelooft in "open" relaties en die u eerlijk zal vertellen (hij gelooft namelijk in eerlijkheid) dat er drie andere geliefden zijn tegen wie u het moet opnemen. Niet dat u er om gevraagd heeft. Hij begrijpt niet dat u gekwetst bent en een scène schopt. Dit is onredelijk. Moeten we niet allen van elkaar houden? Het kan zelfs bij de meest tolerante persoon moordneigingen oproepen.

U zou een mannelijke Waterman kunnen ontmoeten die gewoonweg weigert om over zijn gevoelens te praten, of hij zegt u dat u emotioneel, irrationeel of gewoon hysterisch bent. Hij is hierover vaak erg hypocriet, want als de situatie omgekeerd zou zijn is hij in staat om net zo wanhopig jaloers te zijn als een Schorpioen. Maar zelfs dan zal hij het niet toegeven. Hij zal in stilte lijden en zich verder afsluiten.

De enige manier om met dit soort mannelijke Watermannen om te gaan is hen te "ont-Watermannen". Dit betekent dat u zijn idealen en dat waar hij in gelooft uit moet dagen, zodat hij voor zichzelf kan uitvinden of hij hier echt in gelooft of niet. Het betekent dat u zelf een beetje onvoorspelbaar moet zijn en dat u uw eerlijke portie claimt van al die vrijheid waar hij het steeds over heeft.

Watermannen kunnen zich niet makkelijk aanpassen en wennen niet makkelijk aan andere mensen. Ze hebben hun eigen waarden en normen en houden er niet van als mensen aandringen. Het hervormerinstinct is niet van toepassing als u probeert hem te hervormen. U moet uzelf goed los kunnen maken en een eigen creatief leven ontwikkelen als uw wilt dat een relatie met een mannelijke Waterman werkt.

Deze man heeft een partner nodig die kan denken. U heeft natuurlijk een bepaalde intuïtie nodig om er achter te komen wat er werkelijk onder de rationele oppervlakte van Waterman ligt. Hij weet er waarschijnlijk zelf weinig van en zou het u niet kunnen vertellen al zou hij willen. Maar als u wilt dat uw mannelijke Waterman u halverwege ontmoet, moet u hem zelf ook halverwege ontmoeten.

Om te beginnen betekent dit dat u geïnteresseerd moet zijn in zijn mentale wereld, die veel groter en wijder is dan de dagelijkse beslommeringen van een persoonlijke relatie. Het betekent ook dat u moet leren om duidelijk te verwoorden wat u bedoelt, in plaats van indirecte methoden om boosheid, pijn of teleurstelling te uiten. En hij heeft genoeg ademruimte nodig. Waarschijnlijk zult u ontdekken dat u zelf meer ademruimte nodig hebt.

Als u omhoog klimt in de heldere hemel en om u heen kijkt, zult u herkennen dat de mannelijke Waterman diep en loyaal kan liefhebben, met integriteit en goedheid. Zijn intelligentie en goedhartigheid kunnen u soms de adem benemen. Maar de echte basis van zijn liefde is onstoffelijk. Het is iets van de geest en de ziel en als u hier overheen walst met schreeuwende scènes of wereldse banaliteit verliest u hem, zo niet het lichaam, dan wel de ziel.

Heeft u hoogtevrees? Kies dan een ander teken. U hoeft niet altijd in de lucht te blijven. Ontmoet hem daar van tijd tot tijd en hij zal u ook willen ontmoeten, van tijd tot tijd, op aarde en in de rijkdom van het hart.

Tekst gebaseerd op het boek
"Astrology for Lovers",
Liz Greene, Paperback - 368 pagina's, 1990
© Liz Greene / Astrodienst AG

 

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst