•    
  Actuele planetaire posities
  13-dec-2017, 11:31 UT/GMT
  Zon2138'45"23s10
  Maan2843'53"6s29
  Mercurius2040'27"r21s16
  Venus1512'51"22s21
  Mars234'40"11s25
  Jupiter1333'48"14s56
  Saturnus2912'28"22s31
  Uranus2444'35"r9n03
  Neptunus1135'26"8s04
  Pluto1810'23"21s43
  Ware Knoop1643'30"r15n49
  Cheiron2420'48"1n10
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren
en
en

Astrologie voor Geliefden

Tekst van Liz Greene, Copyright © Astrodienst AG 2017
Maagd met Vissen

Ook al zijn aardse Maagd en waterige Vissen tegengestelden in de dierenriem, u heeft meer gemeen dan u wellicht zult denken. Maagd wil graag precies weten wat er in het dagelijkse leven gebeurt en Vissen droomt van grenzeloze werelden, onvervuild door wereldse zorgen. U bent echter beiden extreem gevoelige wezens die afgestemd zijn ... lees meer

U bent een Maagd

De overbekende stereotype omschrijving van de nette maagdenziel met een perfect banksaldo en een onbevlekte badkamer zal u zonder twijfel cynisch aan het lachen maken. Maagden worden helaas vaak fout geïnterpreteerd. Het is heel begrijpelijk dat u hier erg geïrriteerd door raakt, vooral als u het type Maagd bent die slordig en chaotisch ... lees meer

De Vissen partner

Omdat ze echte romantici zijn, zijn Vissen meestal verliefd, zo niet op een mens, dan wel op een droom, een creatieve visie, een doel of zelfs op God. Geven hoort bij de Vissen natuur en het is voor hen onmogelijk om zich een leven alleen voor te stellen. Tenzij dit een leven alleen is dat een eenzame spirituele zoeker uitkiest ... lees meer

De mannelijke Vissen

image
De combinatie man en Vissen kan een beetje ongemakkelijk zijn dankzij de stereotypen die ons, ondanks onze vooruitgang, nog steeds achtervolgen. Deze man zal u niet aan uw haren grijpen en zijn grot in slepen (u zult hem zelf moeten slepen, als u haast heeft), of haastig op wollige mammoets gaan jagen terwijl u over de kookpot gebogen staat. Hij is waarschijnlijk een betere kok dan u, en relatierollen interesseren hem totaal niet. Sommige mannelijke Vissen rennen uit angst voor hun onderwatervisies in een rationaliteit die statistieken, definities en bewijzen eist. Dit zijn de dogmatische, materialistische Vissen die geen tolerantie bezitten voor wat zij "irrationeel" noemen in een ander.

Het is verdrietig om te zien hoe een mannelijke Vissen zijn ziel op deze manier verraad. Sommige mannelijke Vissen gaan naar het andere uiterste. Dit zijn de mannen die een sterke partner willen die hen steunt en verzorgt terwijl hij de eeuwig oneindige roman schrijft of de baan overweegt waar hij nooit echt voor zal solliciteren. Hij is een passief slachtoffer, misbruikt en verraden door een koude, wrede wereld, zoekend naar sympathie en iemand om te manipuleren. Als u echter een mannelijke Vissen ontmoet die zowel zelfrespect als moed heeft om zijn kwetsbaarheid te accepteren, dan heeft u een zeldzaam en prachtig wezen gevonden. Dit is de antiheld, de aardige vechter, de poëet, de gevoelige minnaar.

De mannelijke Vissen vindt het heerlijk om "begrepen" te worden. Dit is geen teken van sterke fysieke passie en verwijfde sensualiteit. Zichzelf toestaan om een interessant en sympathiek gesprek aan te knopen en dan verleid te worden met goede wijn, zachte muziek, zijden lakens en sexy lingerie heeft absoluut de voorkeur boven de heldhaftige gevechten. Vissen is net zo gelukkig om de passieve minnaar te zijn dan om, letterlijk of figuurlijk, de persoon op de top te zijn. Het hangt allemaal af van zijn gevoel op het moment. Hij zal vaak de pias of de clown spelen.

Mensen houden ervan om hem te beschermen. Hij kan prima zichzelf beschermen maar het is niet altijd in zijn belang om dit te laten weten. Vertrouw hem en u brengt het beste in hem naar boven. Als u enkel zijn onbetrouwbaarheid ziet zal hij ook moeite hebben zichzelf te vertrouwen. Hij vertrouwt zichzelf toch al niet zo vaak, omdat hij de extremen van het menselijk gedrag maar al te goed begrijpt. Beschuldig hem ergens van en hij zal het gaan doen, gewoon om te plezieren. Zijn manier van vechten is juist niet te vechten; hij zal zover doorbuigen totdat u plat op uw gezicht valt.

Passief verzet is een techniek die Vissen dierbaar is. Maar denk niet dat hij makkelijk te domineren is. In zijn wereld bestaan geen woorden als "dominant" en "onderdanigheid". Hij zal zich gedwee opstellen omdat hij echt kan meevoelen met uw kant van het verhaal of het is gewoon niet zo belangrijk voor hem om bloed te vergieten. Probeer hem te domineren en u ontdekt dat u met lege handen staat. Hij zal simpel weggezwommen zijn, zonder ophef.

Als u graag wilt dat alle beslissingen voor u genomen worden, kies dan geen Vissen. Als u iemand wilt die u kunt pesten, kies dan ook geen Vissen. Dan ziet u hem, dan weer niet. Geen enkele belofte is voor hem van belang als de fundamentele waarden in een relatie zijn misbruikt. En wat zijn die waarden dan precies? Nou, om te beginnen gaat het om oprechte beroering van zielen, van visie, van iets zo subtiel en ontastbaar dat zelfs het woord "liefde" er geen goede beschrijving voor is.

Hij kan makkelijk door machtspelletjes heenkijken. Voor even zal hij waarschijnlijk meevoelen omdat hij beter begrijpt dan u waarom uw eigen onzekerheid u deze spelletjes doet spelen. Maar als u te lang doorgaat zal hij er de volgende ochtend gewoon niet meer zijn, geen briefje, geen telefoontje, niets. Gewoon verdwenen, als een vis weggedoken in de diepte.

Als u een relatie wilt waar u een glimp kunt opvangen van wat de mystici door de eeuwen heen de "vereniging met de Ene" hebben genoemd, kies dan Vissen. Ook al is hij niet openlijk mythisch, en denkt hij nooit aan dit soort dingen, hij heeft wel de macht om de mysterieuze diepten in uzelf te openen. Hij is zo sterk meelevend dat hij zelfs de meest bevroren harten kan ontdooien enkel door er te zijn en niets te zeggen. Met zijn diepgaand, intuïtief begrip voor de menselijke natuur zal hij u nooit vanzelfsprekend vinden of als een object behandelen. U wordt een mede-deel, al lijdend en dromend en inspirerend voor anderen. En dat is van grote waarde.

Tekst gebaseerd op het boek
"Astrology for Lovers",
Liz Greene, Paperback - 368 pagina's, 1990
© Liz Greene / Astrodienst AG

 

Verberg
Nu voor een korte tijd:
Psychologische Horoscoop Analyse met een korting van 30%!
Aanbieding eindigt in:
Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst