•    
  Actuele planetaire posities
  23-nov-2017, 16:11 UT/GMT
  Zon133'46"20s28
  Maan280' 5"18s52
  Mercurius2325' 0"25s46
  Venus2018'35"16s52
  Mars207'35"6s52
  Jupiter932'39"13s42
  Saturnus2656'23"22s27
  Uranus2513' 7"r9n12
  Neptunus1127'57"8s07
  Pluto1736'25"21s46
  Ware Knoop180'15"r15n26
  Cheiron2422'50"r1n16
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren
en
en

Astrologie voor Geliefden

Tekst van Liz Greene, Copyright © Astrodienst AG 2017
Stier met Boogschutter

Dit is een aantrekkingskracht tussen totaal verschillende naturen. Het kan de ene keer extreem heet en de andere keer extreem koud zijn terwijl u geen van beiden doorheeft wat deze verandering nu veroorzaakt heeft. Stier is een aardeteken, betrokken en bezitterig met een liefde voor veiligheid en een diepe waardering voor ... lees meer

U bent een Stier

Het leven van een Stier kan in het teken staan van genieten. U vermaakt zich door aan bloemen te ruiken, naar vogels te luisteren en te genieten van een zomers briesje. U bent snel tevreden en voelt zich thuis in uw weide. Dan, op een dag, gaat u op een bloem zitten waar net een bij is geland... de rest laat zich raden. Het verhaal ... lees meer

De Boogschutter partner

Boogschutters kunnen een bepaalde tegenzin ontwikkelen voor wat betreft dingen als huwelijksgeloften. De grote liefdes van een Boogschutter zijn toekomstige mogelijkheden, dus zullen ze van nature steigeren als hun gevraagd wordt al deze mogelijkheden op te geven voor een enkele realiteit voor de rest van hun leven. "Tot de ... lees meer

De mannelijke Boogschutter

image
Dit ontwijkende en fascinerende wezen wordt vaak herkend aan zijn neiging wilde gebaren te maken en zijn enorm grappige verhalen. Eén van de leukste dingen van de mannelijke Boogschutter is zijn gevoel voor dramatisch ironie. Hij zal vaker op het mentale dan op het fysieke vlak reizen en rondzwerven. Dit is de filosoof van de dierenriem, die alle vormen van kennis als een spons absorbeert. Maar de mannelijke Boogschutter is niet echt intellectueel aangelegd op academisch niveau. Hij is veel te intuïtief en meer geïnteresseerd in het vinden van de verbanden dan het ontleden van informatie. Zijn denken is eerder speculatief dan schoolmeesterachtig, of het nu gefocust is op filosofie, literatuur, kunst of de aandelenmarkt. Het leven van de geest is veel interessanter dan te weten wat de pot schaft. Om eerlijk te zijn vergeet hij zelfs vaak te eten.

De mannelijke Boogschutter trekt vaak een partner aan die deze vertederende verstrooidheid ziet en die dan voor hem gaat zorgen. Wat hij niet nodig heeft, let wel, niét nodig heeft, is iemand die voor hem zorgt. Natuurlijk zal hij vertellen dat dat wel zo is. Zonder u zal hij in een zwijnenstal leven en zijn kleren zullen gekreukt zijn en zijn rekeningen niet betaald. Maar als u die dingen voor hem doet, zal hij er een afkeer van krijgen. Als u de rol van verzorger op u heeft genomen, stop hier dan direct mee.

U kunt hem niet bemoederen tot hij volwassen is. Zijn definitie van volwassen worden is namelijk anders dan die van u. De meeste mensen geloven dat volwassenheid betekent dat men leert verantwoordelijkheid te nemen in de tastbare wereld. Voor de Boogschutter is volwassenheid zien, realiseren en begrijpen.

Niet dat u schuldig bent wanneer u dit probeert. De centaur is een opwindende, dynamische man, zowel intellectueel als in actie. Zijn vluchtigheid en ongetemde visie maken hem enorm aantrekkelijk, vooral voor partners die verlangen naar een beetje opwinding en inspiratie in hun leven.

Er lijdt geen twijfel dat de avontuurlijke ziel van Boogschutter garant staat voor een leven zonder verveling, tenzij hij eindeloos doorgaat over zijn huidige filosofische, spirituele of politieke ideeën. Als u wat spanning en avontuur in uw eigen leven kunt creëren zult u veel meer van hem en zijn visie kunnen genieten. Ook laat u dan zien dat u een reisgenoot bent die zelf avonturen kan beleven en niet iemand die aan hem vastgeplakt zit. Boogschutters benaderen het leven met een lach. De wereld is tenslotte een behoorlijk gekke plaats. Maar u moet ook zelf gevoel voor humor hebben, anders begrijpt u niet waar hij om lacht, vooral niet als hij om u lacht. De mannelijke Boogschutter kan een vreselijke pestkop zijn en hij is er niet vies van om iedereen die te serieus of hoogdravend is een geniepige por te verkopen. Hij houdt niet van hypocrisie en uw haren kunnen overeind gaan staan door de botheid waarmee hij u vertelt wat hij van u vindt. Hij heeft een groot hart en is heel aardig, maar hij is niet gezegend met een overdosis aan takt.

Gelukkig wordt deze soms pijnlijke kant van zijn natuur in balans gehouden door het feit dat hij ook om zichzelf kan lachen. Zijn grootste probleem in relaties is het oversteken van die vreselijke brug tussen romantische fantasie en aardse realiteit. Voor veel centaurs is het gewoon een te grote kloof en ze slagen er nooit in om de overkant te bereiken. Ze laten vaak een spoor van gebroken relaties achter en zullen nog steeds de droom najagen ook al zijn ze duidelijk al lang voorbij het punt dat ze deze droom volledig kunnen leven. Toch zullen de meeste mannelijke Boogschutters vroeger of later vrede vinden in de aardse realiteit, ook al is het met tegenzin.

Onder de schijnbare ironische of frivole benadering die mannelijke Boogschutters laten zien als het om verbintenissen gaat, vindt u vaak een angstig kind die bang is dat zijn romantische ideeën vernietigd worden. Denk niet dat de "ik zie je wel weer een keer" benadering betekent dat hij een koud hart heeft. De mannelijke Boogschutter heeft een hart van goud, mits hij echt verliefd is. Zijn dromen zijn gewoon heel kwetsbaar. Uiteindelijk zal hij leren om zijn verwachtingen van het leven en de liefde te vermenselijken en dat vertrouwen en vriendschap de wegwijzers zijn die hem kunnen helpen. Hij kan deze kwaliteiten zelf in overvloed geven en hij verdient ze ook terug.

Tekst gebaseerd op het boek
"Astrology for Lovers",
Liz Greene, Paperback - 368 pagina's, 1990
© Liz Greene / Astrodienst AG

 

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst