•    
  Actuele planetaire posities
  17-dec-2017, 21:54 UT/GMT
  Zon269'25"23s23
  Maan2216'10"19s06
  Mercurius1520' 6"r19s53
  Venus2047'37"23s02
  Mars521'30"12s23
  Jupiter1424'41"15s10
  Saturnus2943'47"22s31
  Uranus2440'34"r9n01
  Neptunus1138'56"8s02
  Pluto1818'47"21s43
  Ware Knoop160'15"r16n02
  Cheiron2423'20"1n10
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren
en
en

Astrologie voor Geliefden

Tekst van Liz Greene, Copyright © Astrodienst AG 2017
Weegschaal met Waterman

U bent beiden wezens van de lucht en u houdt allebei van kalme en beschaafde interactie. Zelfs wanneer de relatie door de meest verhitte momenten gaat kunt u dusdanig relativeren dat u zich de basisbenodigdheden herinnert zoals eerlijkheid en rationele communicatie. Weegschaal houdt van harmonie en schoonheid en kan Waterman ... lees meer

U bent een Weegschaal

Uw heersende planeet is Venus, de mystieke Godin van liefde en schoonheid. Om deze reden denken veel mensen dat Weegschaal het makkelijkst te begrijpen teken is. Alles wat u nodig heeft is liefde, toch? Fout. Weegschaal is een luchtteken. En lucht hangt boven alles samen met idealen en principes. Ach, liefde. Natuurlijk denkt ... lees meer

De Waterman partner

image
Luchttekens leven in de wereld van ideeën en zijn bang voor hevige emoties. Dit geldt meer voor Watermannen dan voor welk ander teken ook. Ze zijn niet de meest romantische of ontboezemende geliefden van de wereld. Ze zijn vaak buitengewoon naïef wat zaken van het hart betreft. Dit staat namelijk recht tegenover de geraffineerdheid van hun ideeën. Oprechtheid, integriteit, eerlijkheid en loyaliteit zijn een paar van de meest bewonderenswaardige kwaliteiten van de Waterman partner. Omdat hij echter onhandig is met emoties, meent hij vaak wat hij zegt. Hij weet niet goed hoe je subtiele emotionele spelletjes moet spelen, dus als hij zegt "ik hou van jou" dan kun je daar zeker van zijn.

Watermannen zijn waarheidsjunkies, ze houden niet van liegen. Dit mes snijdt aan twee kanten. U kunt een Waterman geloven als hij een verbintenis aangaat, maar wees er zeker van dat u niet gaat vragen naar die kleine bevestigende verklaringen die geliefden nodig hebben, zoals "zie ik er goed uit?" Waterman kan net zo makkelijk zeggen "Nou, om eerlijk te zijn, die kleur staat je absoluut niet. Je ziet eruit alsof je al drie weken dood bent." Al die waarheid kan enorm uitputtend zijn voor uw ego.

Watermannen zijn meer dan welk teken ook in staat om een belofte na te komen. Als ze trouw beloven, zullen ze zich daar hoogstwaarschijnlijk aan houden, omdat ze loyaal zijn aan hun idealen. En ze hebben veel zelfdiscipline.

Aan de andere kant, als ze geen trouw hebben beloofd, zijn ze ook makkelijk in staat om u tussen neus en lippen door te vertellen dat ze net een affaire zijn begonnen met een fantastische persoon die u absoluut moet ontmoeten, omdat u zeker goede vrienden zult worden. De verbijsterende blik in de ogen van uw Waterman partner, wanneer u de fles wijn op zijn hoofd kapot slaat, is niet gespeeld maar oprecht. Hij heeft echt problemen met het begrijpen van uw irrationele gedrag, want zeg nou zelf, in een ideale wereld bezitten mensen geen andere mensen, toch? Mensen zouden niet jaloers moeten zijn, toch?

De enige geruststelling hierin is dat Watermannen niet echt aangetrokken zijn tot flamboyante romantische uitvluchten. Ze waarderen en respecteren een relatie die geworteld is in vriendschap, wederzijds respect en goede communicatie. Vaak zijn ze meer ontspannen en vinden ze het minder moeilijk om loyaal te blijven omdat ze dan door kunnen gaan met wat ze het liefste doen: dingen van de geest en het helpen van anderen. Het is niet zo dat Watermannen een gebrek aan passie hebben. Helemaal niet. Maar het temperament van een Waterman is niet bepaald strelend. Ze hebben gepassioneerde geesten. Ze zijn druk bezig met het nadenken over de Wereld en de Mensheid en wat er gebeuren moet om dit te verbeteren.

Maakt u zich echter geen zorgen, de goede eigenschappen van dit teken wegen zwaarder dan de slechte. Waterman is een echt interessante partner en Waterman weet beter dan welk teken ook wat vriendschap inhoudt. Dit zou nooit onderschat moeten worden. Vriendschap als basis voor een lange termijn relatie betekent vaak meer voor een Waterman dan romantische liefde.

Loyaal en eervol, verstandig en begripvol, in staat tot enorme zelfopoffering, voelt hij heel diep voor andere mensen. Zolang u duidelijk communiceert en niet verwacht dat uw Waterman deelneemt aan theatrale emotionele scènes of buigt voor emotionele chantage, kan hij een goede toehoorder zijn en een voorzichtige en objectieve adviseur. Deze kwaliteit van gebonden en niets eisende vriendschap is vaak een ware zegen in een relatie. Het betekent dat u uw eigen ideeën kunt hebben en uw eigen gedachten en interesses. U kunt dingen eerlijk en open met hem bediscussiëren. U kunt vriendschap en oprechte gelijkheid hebben zonder de verwarring van het opgelegde traditionele rollenspel.

Watermannen zullen nooit laten zien of toegeven dat ze, net als anderen, jaloers en onzeker kunnen zijn. Ze zijn de minst bezitterige partners en hoezeer ze ook gekwetst zijn, ze zullen oprecht proberen uw standpunt te begrijpen omdat ze zo gepassioneerd in eerlijkheid geloven. Als u zoekt naar grote sentimentele uitlatingen en hoeveelheden slijmerige liefdespoëzie, blijf dan uit de buurt van Waterman. U zult eerder langdurige politieke en ideologische discussies hebben dan fluisterende "nietszeggende lieflijkheden". Als u aan de andere kant een ware en toegewijde vriend als partner wilt, is Waterman het meest geschikt. Hij is oprecht geïnteresseerd in mensen en oprecht geïnteresseerd in u.

De mannelijke Waterman

De typisch mannelijke Waterman is een denker, dromer, filosoof, wetenschapper en sociale ziener. Hij zal de laatste zijn die zal verwachten dat zijn partner de traditionele rol in een relatie op zich neemt. Hij streeft echt naar gelijkheid en openheid. Maar niemand staat zo ver van zijn eigen natuurlijke gevoelens af dan de ... lees meer

Tekst gebaseerd op het boek
"Astrology for Lovers",
Liz Greene, Paperback - 368 pagina's, 1990
© Liz Greene / Astrodienst AG

 

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst