•    
  Actuele planetaire posities
  25-nov-2017, 05:59 UT/GMT
  Zon39'20"20s47
  Maan1646'16"15s42
  Mercurius2458'24"25s45
  Venus2217'19"17s26
  Mars217' 5"7s15
  Jupiter952'30"13s49
  Saturnus276'52"22s28
  Uranus2510'17"r9n11
  Neptunus1128' 3"8s07
  Pluto1738'51"21s46
  Ware Knoop1758'17"r15n27
  Cheiron2421'53"r1n15
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren
en
en

Astrologie voor Geliefden

Tekst van Liz Greene, Copyright © Astrodienst AG 2017
Leeuw met Vissen

U heeft beiden de zeldzame gave om samen een magische wereld van sprookjes te creëren. U bent allebei romantici en u hecht groot belang aan de innerlijke wereld van de verbeelding. Op creatief gebied kunt u elkaar enorm inspireren. De vurige heroïsche benadering van het leven die Leeuw bezit is prima in balans met de aardige, waterige ... lees meer

U bent een Leeuw

image
Publicisten van de Leeuw hebben er voor gezorgd dat de Koning van de Dieren in kranten en columns wordt gepresenteerd als het ultieme, hoogste ideaal: golvende manen, stralend zelfvertrouwen, vrijmoedigheid en creativiteit. Leeuw is er klaar voor om elke vijand te slim af te zijn en hij houdt van het leven en het applaus van het publiek.

Het is waar dat u naar al deze dingen streeft en veel tijd en energie steekt in het ontwikkelen van deze eigenschappen. Maar Leeuw, zeker van zichzelf? De realiteit is precies omgekeerd, wat verklaart waarom u zo veel tijd aan uzelf besteedt. Diep van binnen wordt u gedreven door de behoefte om aan uw eigen individuele mythe te voldoen: de heldin die groter is dan het leven zelf, hoe nederig die wereldse vermomming ook lijkt. Onder de schijnbare extravertie van dit krachtige teken schuilt altijd een heimelijk kind.

Leeuwen zijn zo idealistisch dat u er verdrietig van kunt worden. Zelfs Leeuwen die zich dompelen in cynisme zijn echte romantici in hart en nieren. Uw idealisme kan ook uzelf aan het huilen maken. Leeuwen bekijken het leven op een bepaalde manier en dat is meestal gekleurd door de grootmoedigheid, schoonheid en romantiek van een sprookjesachtig koninklijk hof. Wanneer u deze visie eenmaal hebt, houdt u er niet van deze te veranderen.

Er is veel voor nodig om u er van te overtuigen dat schijn bedriegt, dat heldinnen niet altijd het gevecht winnen en de mooie prins redden. Deze prins is naderhand ook niet altijd liefelijk en dankbaar. Leeuwen hebben vaak een zwart-wit beeld dat regelmatig gekwetst wordt door de complexheid van de menselijke natuur.

De rol van heldin is deze dagen moeilijk te spelen, omdat mensen zo ongelooflijk ondankbaar kunnen zijn. Maar wanneer u uw eigen visie vast kunt houden zonder te eisen dat de rest van de wereld zich aanpast aan uw idealen, dan zal het u op een dag duidelijk worden dat u inderdaad de heldin bent. Een heldin op zoek naar zichzelf die er achter komt dat de rijke liefde van het leven die in u bloeit niet verspild is omdat u soms compromissen met de realiteit moet sluiten. De neiging om vast te houden aan een ideaal en dan de totale verbijstering wanneer dat ideaal wordt vernietigd is het best te zien in uw relaties.

U bent herhaaldelijk verbijsterd door de lichtgeraaktheid, dubbelzinnigheid en aangeboren wreedheid die overvloedig aanwezig is in de menselijke psyche. Niet dat u deze menselijk eigenschappen zelf niet hebt, maar u doet vaak enorm uw best om eervol te zijn in uw benadering naar anderen toe. Loyaliteit en eer zijn heel belangrijk voor u en deze eigenschappen zijn deze dagen moeilijk te vinden.

Leeuwen moeten op het schildersdoek van hun leven met grote, onbelemmerende streken kunnen verven. Overal waar een nieuw origineel idee nodig is of een nieuwe creatieve mogelijkheid kan ontstaan daar is Leeuw te vinden. Geen Leeuw wil de drijvende kracht achter de schermen zijn. Hoe meer onderscheidend en individueel u kunt zijn, hoe gelukkiger u bent. Sommige Leeuwen dragen dit uit tot bizarre extremiteiten. Napoleon bijvoorbeeld wilde de wereld veroveren. Wanneer iemand zegt dat iets niet haalbaar is, zal er altijd een Leeuw vastbesloten zijn wel te slagen.

Het probleem met al deze grote, brede penseelstreken op het doek is dat naderhand iemand de penselen moet schoonmaken. Het is vrijwel zeker dat u dat niet zelf doet want u voelt zich gevangen en slecht wanneer u met de details van het alledaagse leven moet omgaan. Natuurlijk kunt u dit wel, want Leeuwen zijn heel bekwaam. U ziet dit echter niet als uw rol in het leven.

De typische extravagantie van de Leeuw komt voort uit twee bronnen. Ten eerste houdt u van mooie en luxe dingen en ten tweede maakt u zich niet druk of u genoeg op de bank heeft staan om deze luxe te verkrijgen. Sparen? Budget? Doe niet zo raar. Uw intuïtie geeft u een onuitputtend optimisme. Het nadeel hiervan is dat u gelooft dat u vrijgesteld moet worden van al die banale beperkingen die op gewone stervelingen van toepassing zijn. Toch zijn uw gaven zo overweldigend dat anderen u compenseren. U wilt uzelf belangrijk vinden en door anderen belangrijk gevonden worden, wat uw eigenwaarde ten goede komt. Wanneer u niet opgemerkt wordt bent u gekwetst.

Leeuwen vinden het vaak moeilijk om het podium te delen. U bent buitengewoon gul, maar u kunt ongevoelig zijn voor de emotionele stromingen om u heen. En wat betreft trots; nou, u heeft het woord uitgevonden. Leeuwen zijn vaak heel introvert, maar u bent zo enorm afhankelijk van de liefde en waardering van anderen dat u werkelijk alles doet om hun liefde en waardering te verdienen. Dit is echt een identiteitsprobleem.

De grote taak die u in dit leven uitdaagt is de vraag wie u bent, waarom u hier bent en waarom er maar één van u is. Het is een levenslange uitdaging. Als u niet in staat bent uw eigenwaarde uit uw eigen innerlijke bronnen te vergaren dan probeert u het wanhopig van uw publiek te krijgen alsof het om een soort drug gaat. Maar de echte reis ligt binnenin, in de kern van uw eigen wezen. En in het proces van het creëren vindt u de echte betekenis van uw eigenwaarde. En de Leeuw die dit leert en er naar leeft is een echte heldin.

De Vissen partner

Omdat ze echte romantici zijn, zijn Vissen meestal verliefd, zo niet op een mens, dan wel op een droom, een creatieve visie, een doel of zelfs op God. Geven hoort bij de Vissen natuur en het is voor hen onmogelijk om zich een leven alleen voor te stellen. Tenzij dit een leven alleen is dat een eenzame spirituele zoeker uitkiest ... lees meer

De mannelijke Vissen

De combinatie man en Vissen kan een beetje ongemakkelijk zijn dankzij de stereotypen die ons, ondanks onze vooruitgang, nog steeds achtervolgen. Deze man zal u niet aan uw haren grijpen en zijn grot in slepen (u zult hem zelf moeten slepen, als u haast heeft), of haastig op wollige mammoets gaan jagen terwijl u over de kookpot ... lees meer

Tekst gebaseerd op het boek
"Astrology for Lovers",
Liz Greene, Paperback - 368 pagina's, 1990
© Liz Greene / Astrodienst AG

 

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst