•    
  Planetpositioner
  19-Jun-2018, 09:02 UT/GMT
  Sol282'52"23n25
  Måne1418'27"9n07
  Merkur139'17"24n45
  Venus621'30"20n37
  Mars852'24"22s02
  Jupiter141'22"r14s57
  Saturn627'17"r22s25
  Uranus136'13"11n32
  Neptun1629'33"r6s13
  Pluto2034' 2"r21s40
  Sand Månek.631'48"18n38
  Chiron218'48"4n08
  Forklaring af symbolerne
  Øjeblikshoroskop
| Min Astro | Forum | FAQ

Harry Potter - Heltens Rejse

af Karin Hoffmann

En udforskning af Harry's fødselshoroskop

Kan en karakter fra en roman virkelig have et 'rigtigt' fødselshoroskop? Det er svært at forestille sig. Når det er sagt, er Harry Potter en karakter der vækker interesse for en astrolog. Harry's historie har været en bestseller i mange år og hans skæbne er blevet fulgt af mange. Hvad er det, der gør denne historie så succesrig? Fantasy er en meget populær genre og J.K. Rowling's skrivestil er meget gribende. Den gode markedsføring og de komplementære film, er selvfølgelig også medvirkende til den store succes, som serien har fået gennem årene.

Alligevel mener jeg at der er mere end det, man bemærker ved første øjekast. Rowling forstår at spille på de helt rigtige strenge med sin historie om en troldmands lærling, fordi hun berører kollektive temaer. Historien handler om at finde sin identitet, vej i livet og plads i samfundet. Den handler om værdinormer, det 'gode' og det 'onde'. Det, at møde sin egen skygge side, om liv og død, og sidst men ikke mindst handler historien om kærlighed.

Men hvad så med Harry selv? Kan vi udregne et horoskop for ham? Denne artikel handler om en rejse gennem Harry's mulige fødselshoroskop. Da fødselstidspunktet er ukendt, må vi træde ind i det spekulative sfære. Trods det, har jeg fundet fascinerende og symbolske tilfældigheder.

Harry Potter blev født d. 31. Juli, 1980. Fødselsstedet er Godric Dalen, som er en by, der kun bliver beboet af troldmænd og hekse. Mugglere (ikke-magikere) ville næppe kunne finde det på et landkort. I følge hjemmesiden The Harry Potter Lexicon, befinder Godric Dalen sig højst sandsynligt i det sydlige Wales, i Glamorgan eller Dyfed. For enkelthedens skyld, vil jeg benytte en by der ligger i den centrale del af det område: Ammanford. [1]

Hvad er fødselstidspunktet så? Der findes ingen kildehenvisning til det eksakte fødselstidspunkt i bøgerne eller i det online leksikon. Derfor har jeg og min kollega leget lidt med mulighederne. Harry er en del af den generation, som er født med Uranus i Skorpionen. Hvad med en Skorpion Ascendant der er i konjunktion med Uranus? Hvorfor ikke? Harry har sort, busket og ustyrligt hår der stritter op bagfra – hvilket vil passe til en Skorpion Ascendant med indflydelse fra Uranus. Han er ret lille af sin alder, og dette passer med astrologen, A.T. Mann's beskrivelse af en person, hvis Ascendant er på 20-25 grader i Skorpionens tegn. Harry's Uranus er 21 grader i Skorpionen i konjunktion med Ascendanten. Da Harry var et år gammel, fik han et lyn formet ar i panden. Der er næsten ikke noget som kan relateres bedre til Uranus end et lyn nedslag ... Lad os antage at det hypotetiske fødselstidspunkt er 15.25 lokal tid, hvilket vil placere Harry's Ascendant omkring 20 grader i Skorpionens tegn.

Et år efter fødslen

Hvis vi kigger på transitterne ser vi, at Chiron – også kendt som den "sårede healer" - næsten er i en eksakt konjunktion med Descendanten, da Harry får sit lyn formede ar i panden. Dette sker d. 31. Oktober, 1981. Den progressive Ascendant har rykket sig en smule, og er nu i en eksakt konjunktion med Uranus. Denne dag bryder Lord Voldemort ind i Potter-familiens hus og dræber Harry's forældre. Harry's far (repræsenteret af Solen i horoskopet) bliver dræbt med det samme, da han prøver at beskytte sin hustru og sit barn, hvilket bevirker, at Harry bliver efterladt en mandlig figur at se op til og spejle sig i, når han skal finde sin egen identitet i livet (Solen). Harry's mor Lily, skærmer modigt sin søn for Voldemort's forbandelse og ofrer sit eget liv for at redde sit barn. Det er hendes kærlighed og selvopofrelse, der beskytter Harry fra dræberforbandelsen. Med den formodede fødselstidspunkt, befinder Harry's Måne sig i de sidste grader af Fiskene. Der er intet andet tegn i Zodiakken, som symboliserer en så opofrende kærlighed som denne. Da Voldemort hæver sin tryllestav for at dræbe Harry, giver forbandelsen bagslag. Lord Voldemort mister sin krop og sin magt. Harry overlever, men han har til gengæld fået et permanent sår: et lyn formet ar i sin pande.

Descendanten i horoskopet repræsenterer den anden part, den vi mødes med på lige fod. Harry er det første menneske der overlever dræberforbandelsen og derfor står de lige. Descendanten markerer desuden også husspidsen på det 7. hus, hvilket er huset som står for offentlige fjender. Voldemort finder sin ligeværdige modstander i Harry til trods for Harrys unge alder. Dette er begyndelsen på en skæbnebestemt og smertefuld forbindelse mellem Harry Potter og Lord Voldemort. Profetien lyder: "Ingen af dem kan leve, hvis den anden overlever". Chiron på Descendanten: såret bliver pådraget af modparten. [2]

På dette tidspunkt, er den progressive MC i eksakt konjunktion med radix Jupiter. Harry's fremtid indeholder en stor opgave, som vedrører hele samfundet. Det begynder den 31. Oktober, 1981, og Harry for brug for en god portion held og fremsynethed til denne opgave. Han er nødt til at tro på, der er en højere mening med det hele, og at han må overgå sig selv. Dette er karaktertræk, der kommer til udtryk, når Jupiter er i konjunktion med MC. Men samtidigt kan vi også se, hvor sejlivet og vanskelig opgaven er. Med Saturn i 10. hus, kan Harry ikke flygte fra sin "pligt overfor samfundet" og fra det ansvar han har. På et tidspunkt fortæller Harry's spådoms lærer, Sybil Trelawney, at han har en "magtfuld Saturn position" og at han derfor vil opleve modgang og tab.

En anden interessant ting der skete den 31. Oktober 1981 er, at transit Saturn var i konjunktion med midtpunktet af den gamle og nye hersker af Harry's Ascendant, Mars og Pluto. Saturn, som tidligere er blevet kaldt "herskeren af døden", er placeret mellem aggression og forvandling. På grund af aggression mister Harry sine forældre. Harry er selv i livsfare og hans liv bliver fuldkommen forvandlet. Dette fortæller også om Harry's pligt (Saturn) til at bekæmpe (Mars) den mørke side af sjælen (Pluto).

Imidlertid, danner transit Pluto og Jupiter en konjunktion i det 11. hus, hvilket kan indikere at en forklædt velsignelse og en mægtig opgave ligger forude for Harry i troldmandsverdenen, Mugglernes verden og selve menneskeheden i helhed.

Men i starten er Harry uvidende om sin fremtid. Han tilbringer de første 10 år af sit liv i pulterrummet under trapperne i sin onkel og tante's hus (Mugglere!). Efter deres mening, er han alt andet end velkommen i deres hus. De betragtede Harry's forældre med mistænksomhed, fordi moren var en heks og faren en troldmand. Derfor anser de Harry for at være en "særling" og en "outsider" (Uranus på Ascendanten).

Hogwarts - Helterejsens Begyndelse

Denne tilværelse (som et underkuet medlem af familien) kan dog ikke fortsætte for Harry. Med Solen i Løven i 9. hus er det essentielt for Harry at tage på den arketypiske 'helte rejse' for derved at finde ind til sin egen kerne og identitet. Med denne Sol position (Løven i 9. hus), har Harry en naturlig evne til at erobre og indgå i et for ham endnu ukendt territorium. Den vigtigste styrke og beskyttelse for Harry er, at han bevarer tiltroen til sin egen intuition, samvittighed og energi. Da transit Chiron bevæger sig hen over Harry's Sol i 1991, er det et meget relevant tidspunkt at begynde på den opgave han fik 10 år tidligere. Harry tager ud på sin rejse igennem mærkværdige og farlige eventyr. Når året er gået, må han i sommerferien vende tilbage til Ligustervænget hos familien Dursley. Syv gange, gennem syv skole år og syv bøger gentager dette sig. Hver gang bliver han lidt mere moden og voksen, og hver gang har han fundet lidt mere af sin egen identitet.

På sin 11 års fødselsdag får Harry en stor overraskelse, der ændre hans tilværelse. Han modtager en invitation til at gå på Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandskab. For anden gang, tager Harry's liv en overraskende drejning – eller nærmere: den fortsætter hvor den stoppede, da han var et år gammel.

Den strenge lærer Saturn har bevæget sig ind i Harry's tredje hus, som står for uddannelse og undervisning. Det er ikke overraskende at det er en usædvanlig form for læring, da den tredje husspids i Harry's horoskop befinder sig i Vandmanden – og Vandmandens tegn er helt afgjort forbundet med det usædvanlige og excentriske. Transit Saturn er i en kreativ, dog svært hæmmende bikvintil til Harry's MC, som står for livets opgave eller 'kald'.

Den Nordlige måneknude i solarhoroskopet for 1991, er i en opposition, til radix Merkur i Krebsen i 8. hus, hvilket fuldender en T-kvadrat med radix Pluto. Dette giver Harry intuitiv adgang til okkult viden, hvilket virker mystisk for personer uden disse evner. Derfor kan hans Muggle familie såvel som han selv ikke forklare eller begribe dette. Der var for eksempel en gang, hvor Harry ved et uheld satte en Brasiliansk Boa slange fri i en Zoologisk have – til den yderste rædsel for sin fætter Dudley. Slangen er et passende symbol for Pluto og 8. hus. Transit Måneknude aksen bragte et lys på disse usædvanlige evner.

I solarhoroskopet er Jupiter i konjunktion med Løve Ascendanten, og begge er i en konjunktion med Harry's egen Nordlige måneknude. Med en Måneknude akse i Løven-Vandmanden (i 9. og 3. hus), vil titlen på Harry's liv være "selvrealisering i kraft af indsigt". Den allervigtigste opgave for ham er, at udvikle sin egen unikke identitet (Løven), ved at udfordre idealerne og ideologierne i samfundet (Vandmanden). Harry er nødt til at finde en ligevægt mellem sin plads i troldmands verdenen og sig selv som individ, da disse livstemaer er blevet udløst nu.

Desuden er Jupiter i konjunktion med Ascendanten i solarhoroskopet. Dette er den mest lykkelige dag i Harry's liv. Han bryder ud af begrænsningerne i familien Dursleys hjem og rejser afsted for at udforske en ny, stor, spændende og ukendt verden.

I solarhoroskopet er Uranus og Mars i henholdsvis en trigon og en konjunktion med radix MC. Uranus energien bringer en befrielse fra den nuværende måde at leve livet på, og indikerer en pludselig og markant forandring i Harry's liv. Solarhoroskopets Mars i konjunktion med Harry's Jomfru MC fungerer som et start skud, og med Mars på MC, kan det betyde at man må kæmpe, men også agere som en banebryder på Jomfru maner. Harry opnår altid det han sætter sig for, ved at bruge sine evner af fleksibilitet, hurtig analyse af en situation og pragmatisk brug af de midler der er til rådighed for ham; og naturligvis med en god portion held oveni, hvilket Harry's Jupiter i konjunktion med MC nok skal sørge for.

I 1991 var transit Pluto desuden også i en opposition med radix Chiron. Dette markerer begyndelsen af en lang kamp med Harry's modstander (Voldemort) – om liv og død (Pluto). Voldemort og Harry må begge kæmpe for at overleve. Det der står på spil er en forvandling. Voldemort forsøger at genvinde sin egen krop, og Harry vokser fra at være en dreng til en mand, hvilket sker temmelig hurtigt i forhold til Harry's klassekammerater. Det handler også om at give slip for frygt, magt og uskyldighed. Sidst men ikke mindst, er det en kamp der omhandler de mørkere sider af tilværelsen. De mørkere sider af sig selv, der nådesløst gennemtrænger Harry's liv. Tiden er inde til at acceptere og konfrontere et gammelt sår, så en forandring kan finde sted. Dette tema bliver også repræsenteret af konjunktionen mellem den progressive Mars og radix Pluto – den gamle og den nye hersker af Harry's Ascendant mødes endelig. Det tema som begyndte ved Harry's fødsel (repræsenteret af Ascendanten) vil dominere de næste syv år af Harry's liv.

Meget kunne skrives om disse vigtige år, hvor Harry rejser væk fra familien Dursleys hjem og ud i det ukendte. Alle de eventyr han oplever sammen med sine venner og sin mentor Dumbledore, og det at skulle rejse tilbage i sikkerhed hos familien Dursley, når året er omme. Hvert år sker der en udvikling med Harry, der ubevidst forbereder sig til det sidste og afgørende møde med Lord Voldemort. Et møde med den mørke side af menneskeheden og sjælen og et møde med sin egen skyggeside.

Det sidste og afgørende møde

I løbet af 1998, hvilket er Harry's sidste år på Hogwarts, bevæger transit Chiron sig hen over Harry's Ascendant og Uranus. 17 år efter Voldemort og Harry's første møde, mødes de nu for sidste gang. I sidste ende er det en duel mellem de to "helte", og en smertefuld kamp for Harry's egen eksistens, identitet og på samme tid for menneskeheden. Det handler alt sammen om liv og død og om "Jeg'et" og "Du'et". Det er endda nødvendigt at de begge dør, for at balancen kan blive genvundet.

Ligesom Chiron i myten, vælger Harry døden. Hvorfor? En del af Voldemort's sjæl bliver ved med at leve inde i Harry. Det er kun i form af Harry's egen død, at Voldemort også kan dø. Når alt kommer til alt, er Descendanten den modsatte part ligeså vel, som det er en del af en selv. Voldemort er villig til at gøre alt for at opnå udødelighed. Men hvad Voldemort ikke ved er, at for 17 år siden da hans forbandelse gav bagslag og destruerede hans egen krop, var der en del af hans sjæl som blev overført til Harry. Hvis Harry dør, vil den del af Voldemort's sjæl også dø. Nu hvor Harry ofrer sit eget liv, ødelægger han samtidigt Voldemort's chance for udødelighed. Harry er fuldstændig parat til at gøre dette. Han kæmper for det fælles bedste for menneskeheden (Solen i 9. hus). Med transit Chiron i konjunktion med sin Ascendant er Harry klar til at forlade sin krop (Ascendanten), for at frigøre menneskeheden fra det mørke, de har måttet leve i (Uranus i konjunktion med Ascendanten!). Det er kun da Harry giver sit "Jeg", sin fysiske form, at Voldemort, "den modsatte part", endelig kan dø. Kun ved at accepter sin skæbne uden tvivl, kan Harry hele den sorg, der blev påført troldmandsverdenen og Mugglernes verden (Chiron).

I myten giver Chiron sit liv, for at frigøre Prometheus fra evig lidelse, hvorefter Jupiter/Zeus placerer Chiron i Skyttens konstellation. Prometheus/Uranus er nu fri. Menneskeheden og den individuelle ånd har overvundet ideologien bag Voldemort's "overmenneskelige" ideal om en verden, der er domineret af fuldblodstroldmænd og hekse. Sidstnævnte kunne godt beskrives som en Uranus-Skorpion forbindelse. Dog er det heller ikke tilfældigt at Harry og Voldemort er så tæt knyttet, da de repræsenterer to sider af samme sag.

Harry's sår kan nu blive integreret som en del af ham selv. Ved at acceptere den forbindelse han har med Voldemort, den mørke side, og ved at give sit eget liv, kan forbindelsen mellem dem blive ophævet og Harry kan genopstå. Ascendenten og Descendanten er blevet integreret og er nu en del af ham selv.

Harry overlever igen. Han overlever, akkurat fordi han frivilligt gav sit eget liv. Endnu en gang demonstrerer Månen i Fiskene styrken ved selvopofrelse. Men denne gang var det ikke moderen som gav sit liv, denne gang var det Harry selv. Han har integreret Månen som en del af sig selv. Han har derved forladt barndommens domæne. Ved slutningen af sin 7-års kamp, kan Harry nu træde frem med sin egen unikke identitet. I gennem hele dette år har Uranus/Prometheus været i opposition til Harry's Sol i Løven i 9. hus.

Ved det afgørende øjeblik, var Harry's forældre ved hans side. De fulgte ham til det sidste (i åndelig skikkelse), for at give ham styrken til at fuldføre sin mission. Månen og Solen, moderen og faderen, sjælen og ånden.

 


Noter:
 1. Al information som vedrører datoer og steder er fundet på The Harry Potter Lexicon (http://www.hp-lexicon.org/).
  Der findes flere forskellige meninger om hvor Godric Dalen er beliggende. Dette vil dog ikke have stor forskel på Ascendanten. The Harry Potter Lexicon foretrækker Exmoor, hvoraf hjemmesiden Harry Potter for Grownups foretrækker Wales som fødselsstedet.
 2. Voldemort mister sin egen fysiske krop. Han må herefter leve i en åndelig tilværelse, hvor han kan besætte dyre kroppe for at vedligeholde en fysisk eksistens.
 3. Hvad kan Barnets Horoskop af Liz Greene fortælle om Harry?
  Læs den her på hjemmesiden (Engelsk) eller som en pdf (Engelsk).

Oversat af Mette Ulrich
Korrekturlæst og rettet af Oda Blåbjerg Ulrich

Annoncering
Planetpositioner
19-Jun-2018, 09:02 UT/GMT
Sol282'52"23n25
Måne1418'27"9n07
Merkur139'17"24n45
Venus621'30"20n37
Mars852'24"22s02
Jupiter141'22"r14s57
Saturn627'17"r22s25
Uranus136'13"11n32
Neptun1629'33"r6s13
Pluto2034' 2"r21s40
Sand Månek.631'48"18n38
Chiron218'48"4n08
Forklaring af symbolerne
Øjeblikshoroskop
Annoncering
Som en af de største astrologiportaler giver WWW.ASTRO.COM adgang til en lang række gratisprodukter om emnet. Med sine horoskoptydninger i høj kvalitet fra verdens førende astrologer Liz Greene, Robert Hand og andre skribenter, sine mange gratis horoskoper og sin omfattende information om astrologi for både begyndere og professionelle er www.astro.com den førende astrologiindgang på nettet.
Homepage - Gratis Horoskoper - Astro Shop - Alt om astrologi - Efemeride - Medarbejdere af Astrodienst - Min Astro - Direkte atlassøgning - FAQ - Forum - Kontakt - Databeskyttelsespolitik - Brugsbetingelser - Sitemap