•    
  Actuele planetaire posities
  20-mei-2018, 16:21 UT/GMT
  Zon2936'12"20n04
  Maan1014'53"17n50
  Mercurius1153' 6"13n31
  Venus121'16"25n02
  Mars141'33"21s57
  Jupiter1653'30"r15s41
  Saturnus819'12"r22s17
  Uranus015'54"11n04
  Neptunus1615'35"6s17
  Pluto216' 4"r21s32
  Ware Knoop823'51"18n10
  Cheiron133' 0"3n47
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ

Een ware bestemming vinden

Liz Greene over "Beroep en Bestemming"

droom no. 1In onze kindertijd vragen mensen aan ons: "Wat wil je later worden als je groot bent?". Op die leeftijd hebben we meestal een droom. We willen naar de maan, of in het snelste vliegtuig ter wereld vliegen, of bedreigde diersoorten beschermen, of een briljante wetenschappelijke ontdekking doen die een grote invloed heeft op mensenlevens. We zijn nog niet oud genoeg om ons zorgen te maken over de banenmarkt, budgetbewaking en hoe we onszelf en onze familie moeten onderhouden. We hebben enkel onze dromen en zijn er heimelijk van overtuigd dat we uniek zijn en een bijzondere opdracht hebben in het leven. Onze ouders hebben wellicht andere plannen met ons en we beseffen het verschil tussen hun dromen en die van onszelf. In onze kindertijd zijn we nog in staat om naar de stem van onze ziel te luisteren.

Naarmate we ouder worden, veranderen de vragen. Mensen zeggen: "Denk onderhand eens na over wat je wilt met je leven. Waarvan denk je te gaan leven?" Er is geen tijd meer voor dromen. We moeten nu "de waarheid onder ogen zien" en bedenken hoe we kunnen overleven in de grote, boze buitenwereld. Het innerlijke gevoel uniek te zijn vervaagt door verlammende feiten als hoge werkeloosheidscijfers, genadeloze concurrentie bij ieder sollicitatie en economische grilligheid en recessies, die ons het gevoel geven dat we blij mogen zijn dat we überhaupt werk kunnen krijgen. Als we ontevreden met dat werk blijken te zijn, of onze baan verliezen, voelen we ons vernederd en onderschat en vertrouwen we onze diepste dromen en aspiraties niet langer, omdat er wellicht geen ander werk te vinden is. Zelfs als dat wel zo is, zijn we waarschijnlijk al lang geleden dat contact met ons innerlijk, dat ooit aangaf wat ons hart sneller deed kloppen en het gevoel opriep dat we een bijzondere opdracht hebben in het leven, verloren.

droom no. 2"Beroep en Bestemming" gaat over uw bestemming. Het is bedoeld om u een idee te geven wat goed voor u kan zijn en waarin u goed zou kunnen zijn, zodat uw loopbaan niet alleen een salaris, maar ook voldoening oplevert. Zoekt u een richting, dan kan de astrologie u daarbij helpen. Hebt u die al gevonden, dan kan de astrologie die voor u bevestigen en wellicht aanscherpen. In het woord "bestemming" schuilt de betekenis "stem" of "roeping". Een roeping lijkt iets hoogstaands of diepzinnigs, een innerlijke ziel die weet waarom wij hier werkelijk zijn. Het woord "roeping" wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor mensen die een religieuze missie voelen. De uitdagingen en problemen van onze veranderlijke wereld, met zijn snelle en verontrustende technologische vooruitgang en verschuivende politieke en economische tendensen, zijn beangstigend voor ons en leiden ons af van het innerlijke belang, van datgene wat ons te doen staat in het leven. Zoveel mensen voelen zich stuurloos of ongelukkig in hun werk, zelfs als ze er goed voor betaald krijgen. Slechts weinigen verkeren in de luxe omstandigheden van rijkdom door erfenis. De meesten moeten hun eigen weg zoeken in de wereld. Werk vormt, net als relaties, de kern van ons leven. Het houdt ons het grootste deel van onze wakende uren bezig. Toch zijn we niet altijd in staat vanuit de kern te denken, zodat we ons eerst concentreren op wie we zijn en wat ons inspireert en van daaruit een weg zoeken in de buitenwereld. In plaats daarvan denken we van buiten naar binnen en zijn we geconcentreerd op wat anderen, of onze eigen verborgen onzekerheden, voor mogelijk houden. We zijn niet opgevoed met het idee onszelf en onze mogelijkheden te leren kennen en te vertrouwen, maar eerder met een besef van de externe realiteit. En vervolgens vijlen we onszelf bij zodat we ons kunnen aanpassen.

Omdat elke geboortehoroscoop uniek is, leert de astrologie ons dat ieder individu een unieke aanleg en unieke mogelijkheden heeft. Een horoscoop kan ons niet vertellen welk bedrijf ons een baan aanbiedt of hoeveel we vermoedelijk gaan verdienen. Wel kan hij ons leren inzien dat we, als we willen dat onze levens ertoe doen, op z'n minst een deel van ons innerlijk moeten uiten. arbeid Geen enkele baan is perfect. Compromissen sluiten moeten we allemaal. Waar het om gaat is dat onze bezigheden bij iets speciaals van binnen aansluiten, iets dat ons het gevoel geeft dat we waardevol zijn en dat ons ertoe dwingt om het beste van onszelf te bieden. De inzichten van de astrologie zijn niet feitelijk of expliciet. Ze zijn symbolisch en psychologisch en vertellen ons iets over de levensgebieden die ons inspireren, de wensen die de ziel inspireren en de persoonlijke beperkingen die de grenzen aangeven van onze mogelijkheden om iets te bereiken in een mensenleven. We kunnen niet iets worden wat we niet zijn en geen enkel mens draagt alle mogelijkheden in zich. We zijn allemaal goed in verschillende dingen. De juiste mix van realisme en vertrouwen in onszelf geeft ons het gevoel dat onze reis door het leven de moeite waard is geweest.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de astrologisch inzichten die "Beroep en Bestemming"biedt, is het belangrijk om drie dingen te onthouden. Allereerst; een gezonde kijk op iemands wensen, mogelijkheden en grenzen is veel belangrijker dan de feiten en cijfers die de buitenwereld laat zien. schoenNiet dat feiten en cijfers er niet toe doen, maar we hebben meer kracht om onze eigen werkelijkheid te creëren dan we beseffen. Al is er maar één baan beschikbaar voor vierhonderd sollicitanten, als die werkelijk voor ons geschikt is en we bereid zijn om de nodige voorbereidingen te treffen en opleidingen te volgen dan lukt het, ergens, eens op een dag, op de een of andere manier. Ten tweede; we moeten niet bang zijn om dingen te proberen. Proberen, falen en opnieuw proberen is beter dan niets doen. We leren zelfs meer van onze fouten dan van ons succes. Het is misschien ook belangrijk om te begrijpen waarom we onbewust mislukkingen aantrekken of bepaalde kansen laten schieten. Heel veel mensen worden niet zozeer geplaagd door een gebrek aan mogelijkheden, maar door de sterke, onbewuste overtuiging dat ze die voldoening simpelweg niet verdienen. Onszelf beter leren begrijpen kan ons helpen om onderscheid te maken tussen echte beperkingen en onnodige zelfondermijning. Ten derde: een geboortetekening op zich kan net zo min kansen voor ons creëren als een wegenkaart ervoor zorgt dat we op reis gaan. Een geboortehoroscoop kan ons een richting geven en een stimulans zijn om onze sterkste overtuiging en diep gekoesterde dromen te realiseren. Ieder individu moet echter zelf de beslissing nemen om op pad te gaan. Doen we dat niet en blijven we uit angst of cynisme op de drempel zitten, verlangend naar wat zo mooi had kunnen zijn, dan mogen we noch de astrologie noch de rest van de wereld de schuld geven van onze ontevredenheid.

Adverteren
Actuele planetaire posities
20-mei-2018, 16:21 UT/GMT
Zon2936'12"20n04
Maan1014'53"17n50
Mercurius1153' 6"13n31
Venus121'16"25n02
Mars141'33"21s57
Jupiter1653'30"r15s41
Saturnus819'12"r22s17
Uranus015'54"11n04
Neptunus1615'35"6s17
Pluto216' 4"r21s32
Ware Knoop823'51"18n10
Cheiron133' 0"3n47
Uitleg van de symbolen
Horoscoop van dit moment
Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst