•    
  Actuele planetaire posities
  1-dec-2015, 06:27 UT/GMT
  Zon8Boogschutter43'33"21s45
  Maan15Leeuw46' 9"12n50
  Mercurius16Boogschutter19'29"24s19
  Venus25Weegschaal26'26"7s49
  Mars10Weegschaal55'56"2s59
  Jupiter21Maagd2'41"4n34
  Saturnus7Boogschutter36' 3"19s58
  Uranus16Ram49' 9"r6n00
  Neptunus7Vissen3'52"9s40
  Pluto14Steenbok2'47"21s04
  Ware Knoop28Maagd5'21"r0n46
  Cheiron16Vissen56'33"1s02
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ

De waarde van astrologie

Eerste pasjes in de Astrologie, door Liz Greene

StonehengeSommige mensen denken dat astrologie slechts bijgeloof is en dat de astrologen uit de oudheid leefden in een primitieve onwetende era. Deze mensen vergeten echter dat hun voorouders lang geleden verstandig genoeg waren om de piramiden van Egypte te bouwen die meer dan vierduizend jaar stand hebben gehouden en ook Stonehenge die volgens archeologen een wonderlijk nauwkeurige klok moet zijn geweest gebaseerd op de Zon, de Maan en de sterren.

Sir Isaac Newton, een van de beroemdste wetenschappers ooit, had geen minachting voor de astrologie. Hij bestudeerde het zelf en wanneer een van zijn vrienden hem vroeg waarom hij geloofde in zo'n "onzin", dan antwoordde hij: "Meneer, ik heb het onderwerp bestudeerd. U niet!" Meer recent interesseerde de C.g. Jungberoemde Zwitserse psychiater Carl Jung zich in de astrologie en schreef erover in zijn boeken. En sommige moderne wetenschappers vinden astrologie niet belachelijk. Ze gebruiken onderzoeksmethodes om te begrijpen waarom de bevindingen van de astrologie waar lijken te zijn. Ze ontdekken heel boeiende verbanden tussen de verschillende soorten energie die elke planeet lijkt uit te stralen en beginnen zich te realiseren dat de Maan echt een sterk effect heeft op levende wezens. Hun onderzoek zou op een dag kunnen verklaren waarom astrologie bestaat.

Ondertussen begrijpen meer en meer mensen dat de kennis die in astrologie schuilgaat heel nuttig kan zijn. We hebben eerder gezegd dat deze kennis ons kan helpen om onszelf en anderen beter te begrijpen. In landen als India werd astrologie reeds duizenden jaren gebruikt om mensen te helpen kiezen wie de juiste huwelijkspartner is en de beste tijd van het jaar te kiezen om te trouwen. Tegenwoordig kunnen psychologen de horoscoop bestuderen van een patiënt om te proberen de persoon beter te begrijpen en sommige bedrijven beginnen astrologie te gebruiken om hen te helpen bij het selecteren van de juiste mensen voor bepaalde jobs, omdat een horoscoop kan helpen om aan te tonen waarin die mensen goed zijn.

Een belangrijk aspect dat men goed moet voor ogen houden bij de studie van astrologie is dat geen enkel teken van de Zodiak beter of slechter is dan een ander teken. Het is net zo goed om een Leeuw te zijn als een Schorpioen en een Maagd heeft net zoveel speciale eigenschappen als Steenbokken of Tweelingen. Elk teken geeft speciale gaven en bekwaamheden aan, hoewel er geen twee mensen zijn die exact dezelfde karaktertrekken en persoonlijkheden hebben, omdat telkens ook verschillende andere aspecten omtrent de Maan en de andere planeten in rekening worden gebracht.

Waar kan ik meer leren over astrologie? Sommige Amerikaanse universiteiten onderwijzen nu astrologie als een volwaardig vak en overal ter wereld kunnen mensen een cursus volgen per correspondentie indien ze de lessen of de seminaries niet kunnen volgen. Er zijn ook heel veel boeken die u kan lezen over astrologie. Sommige van deze werden geschreven door de Fransman Michel Gauquelin, die fascinerende statistieken heeft verzameld om te bewijzen hoe nauwkeurig astrologie kan zijn in het beoordelen van de persoonlijkheden en bekwaamheden van de mensen. Zijn boek, en zovele andere, hebben veel mensen een nieuwe serieuze kijk gegeven op de astrologie en deze boeken zijn beschikbaar in bibliotheken en boekenhandels. Neem eens een kijkje! En wees niet ongerust wanneer sommige mensen u vertellen dat astrologie dwaas is. Ze weten er waarschijnlijk niets over. In de wereld van vandaag weten we heel veel over hoe we allerlei spullen moeten maken zoals auto's, koelkasten en televisies, maar we hebben neiging om de diepere mysteries van het leven links te laten liggen. Mensen worden zich hier bewust van en nemen een frisse kijk op de vele oude gebruiken, waaronder astrologie.

Er is nog een andere manier om naar astrologie te kijken. De astrologen uit de oudheid geloofden dat het hele universum gemaakt was uit een groot levend wezen, dat ze God noemden. Ze geloofden dat elke deeltje van de het universum verbonden was met elk ander deeltje, zodat ondanks het gevoel dat ze soms alleen waren, ze dat eigenlijk nooit waren. Ze maken deel uit van dit grote levende wezen, ongeacht of het nu God, Jezus, Allah, Krishna, Buddha, Mithras of welke andere naam ook draagt. Astrologen uit de oudheid geloofden ook dat dit grote wezen aan het groeien was en meer en meer volmaakt aan het worden was, en dat elk levend wezen in het universum ook aan het groeien was een meer volmaakt werd. Ze geloofden dat er een eeuwige vonk in het leven van elke persoon aanwezig was, dat niet sterft wanneer het lichaam sterft. Ze blijft leven, en ze komt terug in verschillende lichamen, leven na leven, en telkens wordt ze wijzer en mooier en meer volmaakt.

Het kan zijn dat de astrologie ons vandaag iets te bieden heeft omdat het meer met menselijke waarden te maken heeft dan de meeste andere wetenschappen. Het kan ons helpen begrijpen dat onze levens een zin hebben. Het kan zijn dat er waarheid schuilt in de oude geloofstradities en dat wij en de planeten deel uitmaken van één grote eenheid, de hele kosmos. Een beetje weten over astrologie kan helpen onze ogen te open voor veel verschillende facetten en de meest belangrijke van allemaal is wie wij echt zijn, in ons diepste binnenste. En misschien is dat waar het leven echt om draait.


Een blik op astrologie

Deze inleiding tot de basisbegrippen van de astrologie zijn ontleend aan het kinderboek " Looking at Astrology" van Liz Greene. Het werd uitgegeven door Coventure in 1977. Hoewel het oorspronkelijk geschreven was voor kinderen, is de tekst heel interessant voor iedereen die zijn eerste pasjes wil wagen in de wereld van de astrologie.

Actuele planetaire posities
1-dec-2015, 06:27 UT/GMT
Zon8Boogschutter43'33"21s45
Maan15Leeuw46' 9"12n50
Mercurius16Boogschutter19'29"24s19
Venus25Weegschaal26'26"7s49
Mars10Weegschaal55'56"2s59
Jupiter21Maagd2'41"4n34
Saturnus7Boogschutter36' 3"19s58
Uranus16Ram49' 9"r6n00
Neptunus7Vissen3'52"9s40
Pluto14Steenbok2'47"21s04
Ware Knoop28Maagd5'21"r0n46
Cheiron16Vissen56'33"1s02
Uitleg van de symbolen
Horoscoop van dit moment
Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst